Açıklayamayacağım bir şey yok!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, göreve geldikleri günden bu yana Çerkezköy Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak üzere Çerkezköy Belediye Meclis Salonu'nda bir basın toplantısı gerçekleştirirken toplantı sonunda Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel'in yapmış olduğu açıklamalara da cevap verdi

Açıklayamayacağım bir şey yok!
30 Mart 2015 Pazartesi 18:11

 Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bugün saat 14.00'da Çerkezköy Belediye Meclis Salonu'nda bir basın açıklaması düzenledi.

TOPLANTI SONRASI CEVAP VERDİ

Basın toplantısında Çerkezköy Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 'nün 30 Mart 2014'ten bu yana geçen 1 yıllık dönemde yaptığı çalışmaları anlatırken 2015 yılında da yapılacak olan projelere değindi. Başkan Akay toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel'in yapmış olduğu açıklamalara da cevap verdi.

TAKİP ETMELERİNİ ÖNERİRİM

Akay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin 'Hizmet üretmekte vurdum duymaz tavır sergilemesine göz yumacak zamanımız yok' sözlerine cevap verirken "1 yıl boyunca sabahın erken saatlerinden beraber görevimizin başında olduk. Kızılpınar'da bir kaç caddeyi ve sokağı tamir ettiler diyen Başkanıma köstebek yollar onarılmadı diyen Başkanıma 1 yıl içerisinde 297 sokak 19 caddenin yaklaşık %70'ni onardık ve sıkıntıyı atlattığımızı anlatmak isterim. Programımız 2014 yılından bu yana devam ediyor 2015 yılında da devam edecek. Bu programı takip etmelerini öneriyorum" ifadelerini kullandı.

KENDİ YÖNETİMLERİNDEKİ BELEDİYE BAŞKANIDIR

Kızılpınar'ın altını üstüne getirerek Kızılpınar'ı ben karıştırmadım" diyerek sözlerine devam eden Başkan Akay "Kızılpınar'ı altını üstüne getiren ve Kızılpınar'ı talan eden, teslim eden de kendi yönetimlerindeki Belediye Başkanıdır. Aynaya bakmalarını hatırlatıyorum. Kızılpınar'ın geleceğini de aydınlatacağız. Hizmet de vereceğiz" şeklinde konuştu.

ŞEFFAF BİR YÖNETİM VARDIR

MHP İlçe Başkanı Koray Önsel'in 'Karın yere ilk düştüğü kış günü 100 kadar belediye işçisinin işine son verirken, günümüzün modası olan kadrolaşmada hiç de acemi olmadıklarını adeta ispatlamışlardır' sözlerine cevap veren Akay "Yalan yanlış rakamlarla bu konuyu gündemde tutmanın kimseye bir faydası yok. Çerkezköy Belediyesi taşeronlaşma oranlarında küçültmeye gitmiştir. Geçtiğimiz dönemlerde bunu anlattım. Çerkezköy Belediyesi'nde her şey şeffaf devam etmektedir. İsteyen istediği soruyu sorabilir bizler de cevap veririz" dedi.

DÖNÜP AYNAYA BAKACAKSINIZ

AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin 'Adnan Kahveci Parkı kaderine bırakılmıştır' sözlerine cevap veren Akay "O bölgeyi kaderine ben terk etmedim. Adnan Kahveci parkı 25 yıldır o şekilde duruyor. Biz 1 yıldır görevdeyiz. Orada vatandaşı hisselerinden sebep sıkıntıya sokanda ben değilim. Ama Kent Park projesi hayata geçecek ve Adnan Kahveci Parkı da Çerkezköy için iyi bir duruma gelecek. Siyaset yapmak istemiyorum ama Adnan Kahveci Parkı'nın bu duruma getirilmesinin sebebi için dönüp aynaya bakacaksınız" dedi.

KENDİLERİ DE EVET OYU VERMİŞTİR

Suya yapılan zamlardan sebep de her iki İlçe Başkanı'nın açıklamalarına cevap veren Akay "Bu durum Büyükşehiri ilgilendiriyor. Büyükşehir Belediyesi su zammını yaparken oy birliği ile kabul edilmiştir. Kendileri de orada evet oyu vermiştir. Bu konunun cevabını verme yetkisi bana ait değildir, Büyükşehir'e aittir" ifadelerini kullandı.

FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

MHP İlçe Başkanı Koray Önsel'in 'Bağlık mahallemiz için geliştirdikleri çılgın projeler için kulak üstüne yatılmış' sözlerine de cevap veren Akay "Bağlık Mahallesi için yapılan proje hedefine bu yıl içerisinde fizibilite çalışmalarını yapıyoruz. Kaynağını da Büyükşehir'in bu yıl ki yatırım programında görürsünüz" dedi.

BİRAZ DAHA DOLAŞSIN

Sözlenen tüm sözlerin arkasında olduklarını dile getiren Başkan Akay, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel'in 'Vatandaşların pişmanlığı olmuşlardır' sözlerine de cevap verdi. Akay, "Mahallelerde biraz daha dolaşsın. Vatandaşlarımıza canla başla mücadelede içerisinde olduğumuzu anlatıyoruz. Herhangi bir pişmanlık durumu görmedim" şeklinde konuştu.

TABLO ORTADADIR

AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin 'İlçe Belediyesi’nin geriye dönük borçları Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş olmasına rağmen, borcun arkasına saklanıp hizmet üretilmemesinden rahatsızız' açıklamasına cevap veren Akay "Rakamlar ortadadır. 82 Milyon borç aldık. 9 milyon 500 bin civarındaki borç Büyükşehir'e devroldu. Biz 45 Milyon Lirayı, 9 yılın ödenmeyen vergisi, ssk, trakya kalkınma ajansı ve emekli sandığı borcunu yapılandırdık, ayda 700 bin TL borç ödüyoruz. Yılda 8 Milyon 400 Bin lira yapacağımız şeylerden feragat ediyoruz.  Ama siz çıkıp bütün borçlar Büyükşehir'e devrolmuş gibi bir söz kullanıyorsunuz. Tablo ortadadır" dedi.

ONA MİLLET KARAR VERİR

'Sayın Belediye Başkanı 4 yıl sonra eski siyasetçi ünvanını kazanma yolunda emin adımlarla yürümektedir'  diyen MHP İlçe Başkanı Koray Önsel'e cevap veren Akay "Buna 30 Martta bizleri bu makama layık gören Çerkezköylü vatandaşlarımız karar verir. 30 Mart 2014'te 5 yıllığına bizleri görmüştür. Söz hakkı sadece milletindir. 4 yıl sonra tekrar derdimizi anlatırız. Milletimiz vereceği karara saygı duyuyoruz" dedi.  

KAPIMIZI SONUNA KADAR AÇIK TUTTUK

Bir yıldır Çerkezköy'e hizmet etmekten gurur duyduklarını belirten Akay "Çerkezköy Belediyesi'ne gelip, sokakta ve her alanda karşılaştığımız vatandaşımızın derdini dinlemek için büyük çaba harcadık. Odamızın kapısını sonuna kadar açık tuttuk. Dinlemeye ve çözüm üretmeye çalıştık. Bu şekilde yapmaya da devam edeceğiz. Çerkezköy Belediyesi'nin vatandaşa hizmet kapısı olduğunu söylemeye devam ediyoruz. Daha iyi hizmet için mücadele ettiğimiz paylaşmak isteriz" dedi.

SİYASET İLE ÇERKEZKÖY'E HİZMETİ AYIRIN

Sosyal Belediyecilik ile vatandaşlarla buluştuklarını ve ellerinden geldiği müddetçe buluşmaya devam edeceklerini belirten Başkan Akay "Vatandaşlarımız için kaynaklarımızı kullandığımızdan dolayı bizler müsrif ilan eden arkadaşlarımıza sesleniyorum. Daha fazlasını yapacağız. Belediyemiz 11 İlçe'nin toplam borcu kadar bir borç ile Belediye teslim aldığını ifade ettik. Ne olursa olsun her şeye rağmen sözlerimizin arkasındayız. Bunu Çerkezköy sevdamız için yaptık. Çerkezköy için katkıda bulunacak herkesin başımızın üzerinde yeri var. Siyaseti biraz daha ayırırsak daha güzel olacağını düşünüyorum" dedi.

İHTİYAÇ DOĞARSA PAYLAŞIRIZ

MHP İlçe Başkanı Koray Önsel'in 'AKP yolsuzlukları içinde hiçbir şey yapmadıkları ortadadır. Cem Evi karşısındaki benzinlik için onu da araştıracağız demişti. Engelleyen nedir' sözlerine de açıklık getiren Akay "Araştırmalar üzerimize düşeni yapıyoruz. Vakti zamanı gelince paylaşma ihtiyacı doğarsa bunu paylaşırız" dedi.

HADDİ DEĞİLDİR

Önsel'in 'Onca meclis üyesinin içinden daha belediye başkan yardımcısı bile seçememektedir' sözlerine de cevap veren Akay "O sayın İlçe Başkanımın haddi değildir. Belediye Başkanı atama yetkisi bendedir. Görev ve yetki sorumluluklarımızın farkındayız. Onun takdiri bana aittir" ifadelerini kullandı.

AÇIKLAYAMAYACAĞIM BİRŞEY YOK

Çerkezköy'ün bir bütün olarak güçlü olduğunu belirten Başkan Akay "Bazı kesimler Çerkezköy'ü ayrıştırmak istiyor. Hatta bunu benim üzerimden yapmaya çalışanlarda var. Çerkezköy'ün bir bütün olarak daha güçlü olduğunun farkına varsınlar. Siyaset yapacaklarsa dertlerini daha rahat açıklasınlar bende cevap veririm. Açıklayamayacağım bir şey yok" dedi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zeynel kılıç - 9 yıl önce
secim zamani saldirirlar simdi baskanim at camuru izi kalsin. bbsarilarinin devamini diliyorum
Avatar
fevzipaşalı - 9 yıl önce
yahu insanları salak yerine koymayın.açıklayamayacağı bir şey yok muş? açıkla o zaman kim engelliyor seni?ramazanda kaç paket erzak dağıtıldı?bu erzaklar kimden kaça alındı?erzk alınan firma çerkezköy de hangi esnafa mal veriyor? hadi açıklasana!!!!!!!
Avatar
haydar haydar - 9 yıl önce @fevzipaşalı
sen çok akıllısın hadi açıklasana 75 bin nüfuslu çerkezköyde 18.000 paket erzakı kimden aldınız kime dağıttınız hadi açıklasana... :) ramazan erzakını senden almadılar diyemi küstün? araya torpil sokup erzak paketi isteyenleriniz vardı çabuk unuttun.
Avatar
yücel sokak sakini - 9 yıl önce
sayın vahap akay mahallemizde bulunan tv fm verici kulesini hala kaldırmadınız konuyu hıslandırısanız seviniriz.
Avatar
fevzipaşalı - 9 yıl önce @haydar haydar
bak şimdi mercimek beyinli haydar,o sorduklarını açıklamak savunmaya çalıştığın belediye başkanının görevi.varsa bir usulsüzlük dosya hazırlayarak hem halka duyuracak,hemde yargıya taşıyacak.ama sen o beyinle bunları anlayamazsın.
Avatar
haydar haydar - 9 yıl önce @fevzipaşalı
aklı kıt olanın kafası anca mercimeğe çalışır, be adam! gazetelere kapak oldu o olay,daha nesini halka duyuracaksın sen eline gazeteyi alıp gittinmi savcıya? el şeyiyle yaşayan adamsın, onu şu yapsın bunu bu yapsın! sen niye yapamıyor solucan gibi saklanıyorsun? otu motu o şunu yapsın bu bunu yapsın deyip millete öteliyorsun. tövbe tövbee...adamsan buyur sen yap karı kılığına girip polis taşlayan pkk lilerin gazete versiyonuna benzedin be.