Acil ihtiyaç var!

Gerek özel sektör, gerekse kamu olanakları ile iyi bir noktaya doğru ilerleyen Çerkezköy’de Onkoloji ve Kardiyoloji Servislerinin olmaması kanser ve kalp damar hastalarının tanı ve tedavilerinde büyük sıkıntı oluşturuyor. Her iki özel hastanede de bu bölümlerle ilgili alt yapı hazır durumdayken, Sağlık Bakanlığı’nın bu bölümler için kadro vermemesi vatandaşları çileden çıkarıyor

Acil ihtiyaç var!
16 Şubat 2015 Pazartesi 09:16

 YATAK SAYILARI ARTSA DA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Çerkezköy’de ki her iki özel hastanenin yeni hastane yapmasının yanında, yapımı devam eden 200 yataklı yeni Devlet hastanesiyle birlikte Çerkezköy Sağlık sektöründe hızlı bir ilerleme gösteriyor. Şu an 100 yatak ile Çerkezköy halkına hizmet veren Devlet hastanesi, yatak sayısını yeni hastanesi ile 200’e çıkarırken, Özel İrmet Hospital’da eski hastanesinde 20 yatakla hizmet verirken, yeni yerinde de 200 yatağı hedefliyor. Bir diğer özel hastane olan Optimed hastanesi de şu an 70 yatakla hizmet verirken, yaklaşık 1 ay içinde açılacak yeni hastanesi ile bu sayıyı 200’e çıkarmayı hedefliyor.

KADRO SIKINTISI VATANDAŞLARI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Hastanelerde ki gelişmeler bu denli hızlı bir yol alırken, gerek kamu gerekse özel hastanelerde kanser, kalp ve damar hastalıkları ile ilgili tam teşekküllü servislerin olmaması vatandaşı çaresiz bırakıyor. Her iki özel hastane de onkoloji ile kalp damar hastalıklarıyla ilgili olarak alt yapı hazır hale getirilirken, Sağlık Bakanlığının kadro vermemesinden dolayı bu servisler hizmete açılamıyor.

ÖZEL HASTANELERDE ALT YAPI HAZIR DURUMDA

Hızla gelişen ve büyüyen sanayi kenti Çerkezköy’de bu denli büyük bir eksikliğin hala devam etmesiyle birlikte kanser, kalp damar hastası olan vatandaşlar tedavi ve tetkik için soluğu İstanbul veya Edirne’de alıyorlar. Bölgemizdeki özel hastaneler Sağlık Bakanlığı’nın bu bölümler için Sağlık Bakanlığı’nın kadro vermemesinden şikayetçi olurken, bir özel hastane yetkilisi, “Maalesef bu tür hastalara şuan itibari ile bölgede hizmet verecek, tedavi edecek hastane bulunmuyor. Dolayısı ile bu hastalar tedavileri için İstanbul, Edirne gibi yerlere gitmek zorunda kalıyor. Eğer Sağlık Bakanlığı izin verirse, bu iki bölümü de açmayı planlıyoruz. Tüm alt yapımız hazır ve gelecek onay ve kadronun ardından bu bölümlerimizi açabilecek durumdayız” ifadelerini kullandı.

BÖLGE İÇİN BÜYÜK İHTİYAÇ

Bu bölümlerin Çerkezköy’e büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade eden yetkililer, “Sağlık Bakanlığı’nın kadro izni vermesi durumunda Onkoloji ve Kardiyoloji Servislerini tam teşekküllü olarak açabileceğiz. Temennimiz biran önce izinler verilir ve bu servisleri bölge halkının hizmetine sunarız. Bu konuda kamuoyunun desteğini arkamızda görmek istiyoruz” denildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.