Acil Servis Pazartesi faaliyete geçiyor

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Karaoğlu, düzenlediği basın açıklamasında Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’nde yaşanan su baskınıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Dr. Karaoğlu Acil Servis’in Pazartesi günü faaliyetlerine devam edeceğini belirtti

Acil Servis Pazartesi faaliyete geçiyor
04 Eylül 2015 Cuma 17:32

 “BİNLERCE TON SU GELİNCE ÖNLENEMEZ BİR BASKIN OLDU”

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği’nde basın mensuplarıyla görüşen Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Karaoğlu, hastanenin acil servisinde yaşanan su baskınını şu şekilde anlattı: “23 Ağustos Pazar günü saat 04.00 – 05.00 arası hastane bahçe sınırlarımızın dışında Adliye Binası’nın hemen ön tarafında büyük ana su borusunun patlaması nedeniyle bu su baskınını yaşadık. Yetkililerin bizlere aktardığına göre bu hatta çok yüksek basınçlı bir su bulunuyormuş. Çok kısa sürede öncelikle şu an inşaatı devam etmekte olan binanın bahçesi suyla doldu. Daha sonra da mevcut binanın alt kısmı, bütün camlardan ve kenardaki rögarların dolmasıyla beraber su dolmaya başladı. Yaklaşık 30 – 35 cm’lik bir suyla acil servis, röntgen, laboratuar ve yemekhanemiz su altında kaldı. Burada kurumumuzun yapabileceği hiçbir şey yok. Çünkü su dışarıdan geliyor. Kendi rögarımızda olmadı bu. Dışarıdan, söylenene göre binlerce ton su bir anda gelince önlenemez bir baskın oldu. Yine de birçok kamu kuruluşuna göre biz daha çok hazırlıklı olduğumuz için kendi dalgıç pompalarımızla suyu tahliye etmeye çalıştık. Bu arada Çerkezköy İtfaiyesi, TREDAŞ görevlileri, 112 ve TESKİ görevlilerinin hepsine haber verildi. Bütün görevliler ve hastane çalışanlarının müdahalesi ile zararın daha da büyümesi önlendi.”

“CİHAZLARIMIZ KULLANILAMAZ DURUMDA”

Su baskını sonrası oluşan zarar ve Acil Servis’in kapalı olduğu süre boyunca yaşanan gelişmelerden bahseden Dr. Karaoğlu, “Ancak tüm çabalara rağmen ciddi bir maddi kaybımız oldu. Özellikle röntgen biriminde cihazlarımız kullanılamaz hale geldi. Röntgeni çalıştıramadığımız için de acil servisi geçici bir süre kapatmak zorunda kaldık. Vatandaşlarımızın mağdur olmalarını önlemek için de hızlı bir çalışma yapıp aynı gün birkaç saat sonra Kapaklı Binamızda geçici bir acil servis oluşturduk. Yaklaşık olarak da 12 gündür Kapaklı’da bu hizmeti yürütüyoruz. Bu esnada baskından zarar gören bölümlerimizin temizlikleri yapıldı. Boya, badanaları yenilendi. Dezenfeksiyon şirketiyle anlaşılarak o bölümdeki tüm alanlarımız profesyonel firmalar tarafından dezenfekte edildi. Tıbbi cihazlardan zarar görenlerin yetkili servisleriyle görüşüldü. Ancak röntgen cihazlarımızla ilgili olumlu bir cevap verilmedi. Firma yetkilileri cihazların çalıştırılması için çok büyük bir gayret içerisindeler ancak çalıştıramıyorlar. Biz bu süreç uzamasın, Kapaklı’daki geçici acil daha da devam etmesin diye Hastane Müdürümüzün de gayretleriyle Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü’yle görüştük. Müdürlüğümüz bize bir dijital röntgen tahsis etti. Bu dijital röntgen bu hafta başından beri eski cihazın yerine kuruldu. Deneme çekimleri yapıldı. Hastane otomasyonuna uyumu sağlandı.” ifadelerini kullandı.

BİR AKSİLİK ÇIKMAZSA PAZARTESİ FAALİYETTE

Acil Servis’teki çalışmaların neredeyse tamamlandığını belirten Dr. Karaoğlu, “ Eğer bir aksilik olmazsa Pazartesi günü sabah saat 08.00’ itibariyle acil servisimiz bu binamızda tekrar faaliyete geçecek.” şeklinde konuştu.

BASKINLA İLGİLİ YASAL SÜREÇ BAŞLADI

Yaşanan su baskınıyla ilgili yasal süreçlerin başladığını ifade eden Dr. Karaoğlu, “Su baskınıyla alakalı önce üst makamlarımıza zararı yazılı olarak bildirdik. Genel Sekreterliğimiz hukuk bürosu tarafından mevcut zararımızla ilgili yasal işlemler başlatıldı. Resmi bilirkişi atanacak. Bilirkişi zararı belirleyecek. Sonrasında da zararın tazminiyle ilgili dava açılacak. Yani baskınla ilgili yasal sürecimiz başlamıştır.” dedi.

“RİSK ALARAK KAPKLI’YA ACİL SERVİS AÇTIK”

Acil Servis’in geçici olarak Kapaklı’ya taşınmasıyla hasta sayısının yarı yarıya azaldığını belirten Dr. Karaoğlu, “Önceden burada hafta içi 600’ün, hafta sonu ise 800’ün üzerinde hasta acil servisimize geliyordu. Acil servis geçici olarak Kapaklı’ya geçince acile gelen hasta sayısı yarı yarıya azaldı. Kapaklı’daki insanlar yıllarca ‘Acilimiz yok’ diyorlardı, buraya geliyorlardı. Veliköy, Velimeşe ve Kızılpıınar’daki insanlarımız buraya geliyorlardı. Her bölgeye de bir acil servis açamazsınız. Biz Kapaklı’ya acil servis açarak sorumluluk aldık. Aslında ‘Acil servisimiz kapandı’ diyebilirdik. Biz risk aldık. Geçici de olsa acil servis açtık. Vaka gelse, hastayı kaybetseniz; vatandaş ‘yeterli donanım yoktu’ diyebilir. Ama biz risk aldık ve açtık.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.