Afet eğitimi Kapaklı’da da verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında imzalanan protokol gereği ülke genelinde uygulanan ’Afete Hazır Okul Projesi’ kapsamında başlatılan eğitim, Kapaklı’da görev yapan öğretmenlere de verildi

Afet eğitimi Kapaklı’da da verildi
23 Şubat 2015 Pazartesi 09:06

 EĞİTİM YILDIZKENT ORTAOKULUNDA VERİLDİ

AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitimler kapsamında Kapaklı’da ki öğretmenlere de eğitim verildi. Yıldızkent Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ AFAD İl Müdürü Recep Erol, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın, Tekirdağ AFAD İl Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

EĞİTİMİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant gerçekleştirdi. Nalbant projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek eğitimin hayırlı olması temennisinde bulundu. Tahsin Nalbant’ın ardından kürsüye Tekirdağ AFAD İl Müdürü Recep Erol geldi.

AFET KONUSUNDA BİLİNÇLİ OLMALIYIZ

Afete her an hazır olunması gerektiğini ifade eden Recep Erol, “Bu konuda bilinçli olmalıyız ve afetlerin farkında olmak durumundayız. Afet yoktur, afete hazırlıksız topluluklar vardır. Zaman zaman akşam haberlerinde izliyoruz, şu kadar şiddette deprem meydana geldi şu kadar insan yaralandı diye. Halbuki depremden dolayı yaralanma değil bunlar bilinçsizlikten ve hazırlıksızlıktan dolayı balkondan atlama yada düşüp yaralanmalardır. Yani afetin dışındaki bilinçsizlikten ve farkında olmadığımızdan dolayıdır” dedi.

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI BİR GÖREV OLARAK GÖRMEK LAZIM

Erol konuşmasının devamında ise, “Bunun için diyoruz ki beşiği ayağı olan okullarımızda en azından öğrencilerimize genç yavrularımıza afet ve acil durum, bilinçlenme nedir, nasıl bir davranış sergilemeliyiz neler yapmalıyız veya afet olduğunda bireysel ve toplumsal olarak görevimiz nedir bu konularda en azından bir farkındalık oluşturabilirsek biz bu projeyi başarıya ulaşmış sayacağız. Bu projenin hedefine ulaşabilmesinin temel amacı saygı değer öğretmenlerimizin bu konuya yaklaşımıyla alakalıdır. Bunu resmi bir görev olarak değil de gönüllülük esasına dayanan bir görev olarak kabul etmemiz lazım. Bu sadece resmi bir görev anlayışı ile yapılacak bir görev değildir. Biz bunu öğrencimize birinci elden duygularımızı da katmak suretiyle aktarırsak mutlaka karşılığı alınacaktır. Özellikle bu projeyi önemsiyoruz ve sonuna kadar takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.

BU PROJEYİ BİZİM GİBİ UYGULAYAN BAŞKA BİR İL YOK

375 okulundan seçilmiş olan yaklaşık 700 öğretmene bu eğitimleri ulaştırdıklarını sözlerine ekleyen Erol, “Eğitimi almış olan arkadaşlarımız okullarımızda hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize bunu aktaracaklar. Tekirdağ ilimizde bu proje uygulandığı taktirde de 81 ilimize gerçekten örnek bir proje olacak. Bizim planladığımız şekilde uygulayan başka bir il yok” diye konuştu.

İSTANBUL’DA MEYDANA GELEN KAR YAĞIŞI DA BİR AFETTİR

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise yaptığı konuşmada afetten kaçınılmayacağını belirterek, “Mutlaka bir gün başımıza gelecek. Sel veya deprem de yaşamış olabiliriz. Afet kavramı genişletilebilir. Son günlerde İstanbul’da yağan kar yağışından dolayı aslında afet yaşanıyor. Eğer hazır değilseniz trafiğiniz bunu kaldırmıyorsa bir kar yağışı bile afete dönüşebilir. Kaza olabilir insan hayatı kaybedilebilir veya insanlar işlerine geciktikleri için belki de ummadıkları zararlar yaşayabilirler” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN BÜYÜKLERİDİR

Kaymakam Gürbüz konuşmasına şöyle devam etti; “Gördüğüm en büyük başarımız sigarayla mücadele de öğrencilerimizi özellikle okul öncesi ve ilkokul çağında yetiştirmemizle ilgiliydi. Bu çocuklar evlerinde kimseye sigara içirtmediler. O çocuklar sayesinde biz kapalı alanlarda sigarayı içmeyi sıfır noktasına getirdik. Devletin kafeler gibi yerlerde koyduğu yasaktan önce biz bu yasağı zaten çocuklarımız aracılığıyla uygulatmaya başlamıştık. Afatla ilgili de çocuklarımızı küçümsemeyelim onlar geleceğimizin büyükleridir. Onları iyi yetiştirip zihinlerinde bu konuyu iyi bir şekilde verebilmesini sağlayabilirsek Allah muhafaza önümüzde ki dönem bir şekilde afetle karşılaştığımız zaman olabildiğine az zararla bunları atlatmış oluruz”

TOPLUMU KURTARACAKSAK ÖNCE KENDİMİZİ KURTARMALIYIZ

Afeti biraz daha genişleterek konuşmasını sürdüren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Her bireye ayrı ayrı da gelebilir. Öğretmen arkadaşlarım biraz yorgun gibi geldi bana aslında buda bir afettir. Biraz daha heyecanlı olmamız lazım diye düşünüyorum. Dersleri dinlerken de inşallah bu afet etkisini göstermez kişisel afetimize uğramayız. Toplumu kurtaracaksak önce kendimizi kurtarmalıyız. Öğretmenlerimiz olmazsa hiçbir şeyi başaramayız. İnşallah sizler bunu kavrayacaksınız ve öğrencilerimize aktaracaksınız. İlçemizde 17 bin öğrenci var. Yaklaşık 750 civarında da öğretmenimiz var. Bunu ilçe nüfusuna oranlarsak neredeyse ilçemizin yüzde 20’sidir. Yüzde 20’sine bu eğitimi verdiğimizde onların her biri evlerine gittiğinde tamamı bu eğitimi almış demektir. Tekirdağ genelinde düşünürsek bütün ilçelerimizde verildiği için ilimize de afetle ilgili öncesi ve sonrasında ki eğitimleri vermiş olacağız. Bu eğitimin faydalı geçmesini umut ediyor ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

SLAYT SUNUMUNUN ARDINDAN EĞİTİM VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından ilk olarak slayt sunumu ardından da eğitmenler tarafından eğitim verildi. Program sonunda da katılımcı öğretmenlere sertifikaları verildi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.