Ağustos sonuna yetişecek

Çerkezköy ve Kapaklı belediyelerine ait evsel nitelikli atık suların arıtılması amacıyla ileri biyolojik atıksu arıtma ve deşarj hattının Ağustos ayı sonu itibariyle tamamlanıp faaliyete geçeceği öğrenildi

Ağustos sonuna yetişecek
13 Mart 2016 Pazar 18:05

YÜZDE 80’LİK BETONERME KISMI TAMAMLANDI

Yetkililerden edinilen bilgiye göre DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ve Çerkezköy sınırları içerisinde toplam 56,675 m2 alanda inşa edilen atıksu arıtma tesisinin şu an itibariyle yüzde 80 betonerme kısmının tamamlandığı, çok büyük bir aksilik çıkmaz ise Temmuz ayı itibariyle de testlere başlanacağı öğrenildi.

Testlerin ve performans değerlendirmelerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının belirlediği kriterlere ulaşılmasının ardından da Bölgemiz için hayati öneme sahip bir proje olan atıksu arıtma tesisinin faaliyete geçmek için hazır olacağı ifade edildi.

2045 YILINDAKİ NÜFUS PLANLANARAK HAYATA GEÇİRİLECEK

23 Mart 2015 tarihinde temeli atılan ve 2 kademe olarak projelendirilen atıksu arıtma tesisinin 1. Uygulama projesi 52660 m3/gün kapasiteli ve 2030 yılındaki nüfus planlanarak inşa ediliyor. 2.uygulama projesi ise 85780 m3/gün ve 2045 yılındaki nüfus planlanarak hayata geçirilecek.

ARITILACAK ATIKSU TESKİ TARAFINDAN GETİRİLECEK

TESKİ tarafından atıksu arıtma tesisine ulaştırılan atıksular tesiste arıtıldıktan sonra Çorlu deresine deşarj edilecek. TESKİ Çerkezköy Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre yapılacak olan ihale ile bağlantı çalışmalarına başlayacakları ifade edildi. Çerkezköy’de ki evsel nitelikli atıksuların Arıtma tesisine aktarılması için yapılacak olan bağlantı çalışmalarının dolayısıyla ihalenin ne zaman başlayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

DSİ yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre ağustos ayı sonu itibariyle atıksu arıtma tesisi çalışmaya hazır hale gelir ve TESKİ arıtılacak atıksuyu arıtma tesisine ulaştaramazsa tesis arıtılacak atıksuyu bekleyecek.

 Haber: Emrah ÇOĞALAN  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.