Akay; ‘alan otopark için çok önemli’

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Tokuçlar sokak üzerine yapılması planlanan yer altı otoparkı hakkında yaptığı açıklamada, “Atatürk Caddesinin durumunun rahatlatacak bu yerle ilgili Büyükşehir Belediyesi bize görüş sundu. Alanın otopark için önemli olduğunu, bu sokakta bulunan işletmelerin ihalelerinin ise devam ettiğini söyledik. Bundan sonra süreç devam edecektir” dedi

Akay; ‘alan otopark için çok önemli’
29 Haziran 2015 Pazartesi 19:27

 SÖZLEŞME 2016 YILINDA BİTİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Tokuçlar sokak üzerine yapılması planlanan yer altı otoparkı hakkında basın mensuplarına bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Atatürk Caddesinin durumunun rahatlatacak bu yerle ilgili Büyükşehir Belediyesi bize görüş sundu. Alanın otopark için önemli olduğunu, bu sokakta bulunan işletmelerin ihalelerinin ise devam ettiğini söyledik. Bundan sonra süreç devam edecektir. Yer ile ilgili işletmenin de durumuna bakılacak. İşletmenin sözleşmesi ise 2016 yılı sonunda bitecek” açıklamasında bulundu.

EN DÜŞÜK ÜCRETİ BİZ ALIYORUZ

Akay konuşmasının devamında ise, “Çerkezköy içinde imar ile alınan otopark ücretleri ayrı bir havuzda toplanıyor ve her ilçede toplanan otopark parası o ilçede otopark olarak kullanma zorunluluğu var. Ücret tarifesinde Tekirdağ’ın en düşük ücretini biz alıyoruz. Bu rakamlar Kasım ayında revize edilecek. Örneğin Çerkezköy’de bir binada otopark ücreti 180 TL iken, Çorlu’da bu rakam bin 300 TL’ye çıkıyor. Kısacası Çerkezköy en düşük ücreti ödüyoruz. Böyle Büyükşehir yasası söz konusu iken otopark yatırımı için bu yeri önerdik” diye konuştu.

PARKIN BOŞALTILMASINI BEKLİYORUZ

Atatürk Caddesi ile Uğur Mumcu Caddesi arasında bulunan otopark ile ilgili de çalışmaların yapılacağını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Akbank yanındaki otoparkı yerin altına indirmeden portatif bir yer yapacağız. Diğer yandan Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı yanında bulunan Çay Bahçesiyle ilgili olarak da bu parkları vatandaşların kullanıma açabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Gazi Osman Paşa Mahallesi muhtarlık yanında bulunan Ada Çay Bahçesinin ihale süreci bitiyor. Çay bahçesinin yazılarını yazdık, bu ayın sonunda da ihalesi doluyor. İşletme sahibinin de boşaltmasını bekliyoruz” dedi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.