Akay; ‘Bedeli siyaseten fatura ödemek olsa da yapacağız’

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ulus-Der Başkanı Erdal Darçın’ın davetlisi olarak dernek yönetimini ziyaret etti. Ziyarette çalışmaları hakkında bilgi veren Vahap Akay, “Çerkezköy’de içme suyu şebeke sorunu var. Çerkezköy içme suyu hattını değiştirmek zorundayız. Üst yapısı bitmiş Çerkezköy’ün tamamından bir içme suyu hattı şebekesi geçireceğiz. Bu kolay mı değil, cesaret gerektiriyor mu? Gerektiriyor. Bunun bedeli siyaseten fatura ödemek olsa dahi biz bunu yaptıracağız” dedi

Akay; ‘Bedeli siyaseten fatura ödemek olsa da yapacağız’
25 Haziran 2015 Perşembe 17:10

 ULUS-DER’İN DAVETİ ÜZERİNE DERNEĞİ ZİYARET ETTİ

Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği yönetimi önceki akşam Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı dernek binasında misafir etti. Çerkezköy Ulus-Der Başkanı Erdal Darçın gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti.

KENDİ HEDEFLERİMİZE DOKUNMAYA BAŞLADIK

Dernek yönetiminin daveti üzerine katıldığı bir iftar programının ardından dernek yönetimiyle bir araya gelen Başkan Vahap Akay, belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Hizmet etmeye çalışıyor ve çabalıyoruz. Tabi 2014 yılı bu açıdan hazırlık ve stratejik planlama dönemiydi bunu geride bıraktık. Ekonomik anlamda Çerkezköy, Kızılpınar ve Beliköy Belediyelerini teslim almış bir yapıyla göreve başladık. Bu geçiş dönemini de atlattıktan sonra stratejik planlarımızı yaparak hedeflerimizi koyduk. Bugün Büyükşehir de ilk 6-7 ay ki yapılanmasından sonra biraz daha işleri rayına soktu ve artık yavaş yavaş kendi hedeflerimize dokunmaya başladık” dedi.

YEREL YÖNETİCİLİK KOLAY BİR İŞ DEĞİL

Çerkezköy’ün bütün mahallelerinde belediye olarak hedeflerine yavaş yavaş ilerlediklerinin altını çizen Başkan Akay, “Önümüzde ki ay, Çerkezköy Belediyesinin hizmetlerinin biraz daha ortaya çıkacağı bir dönem, bunun çalışmalırını yaptık. Dolayısıyla bundan sonraki süreç büyükşehir ve Çerkezköy belediyesi adına bazı beklentileri göz önüne çıkaracak noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Bunu bütün toplum fark edecek. Çalışmaya ve mücadeleye devam ediyoruz. Yerel yöneticilik kolay bir iş değil. Toplumun her kesimini memnun ve hoşnut etmek zorundasınız, buda bizim görevimiz” açıklamasında bulundu.

GÜZEL GÜNLERİN GELECEĞİNİ GÖRÜYORUM

Tekirdağ Büyükşehir oldu biz bu işlerin içinden sıyrılalım, topu oraya buraya atalım düşüncesi içinde değiliz diyerek konuşmasını sürdüren Vahap Akay, “Sadece belli bir meselenin ne olduğunu somut olarak ortaya koymak lazım ve bunun üzerinden devam etmek lazım. Bu anlamda da önümüzdeki aylarda Çerkezköy adına daha güzel günlerin geleceğini görüyorum ve umut ediyorum. Yakın vadede hep beraber bunu seyredeceğiz. Bu akşam için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AYNI ALT YAPIDAN DEVAM ETMEYE ÇALIŞAN BİR KIZILPINAR VAR

Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasını tamamlamasının ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Kızılpınar’ın yollarıyla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruyu cevaplandıran Başkan Akay, “Öyle bir noktaya geldik ki bu soruyu sormakta haklısınız. Göreve geldiğimizde yaklaşık 70 kilometre, 200 sokağından 18 caddesinden içme suyu hattı geçmiş ancak hat geçtikten sonra üzeri kapanmamış bir şekilde teslim aldık. Bir pansuman tedavi yaptık ve devam ediyoruz. Biraz daha kullanılabilir hale getirdik. Neden tamamlamadık, Kızılpınar’da yaklaşık 1989-90 nüfusu 3 bin civarındayken yapılmış bir alt yapısından bugün nüfusu 25 bine gelmiş bir Kızılpınar’ın alt yapısından bahsediyoruz. Hala aynı alt yapıdan devam etmeye çalışan bir Kızılpınar var” ifadelerini kullandı.

HERKES GİBİ BENDE RAHATSIZIM

Önce alt yapıyı tamamlayıp ondan sonra üstünü tamamlayarak işi bitireceklerini sözlerine ekleyen Vahap Akay şöyle devam etti; “Çerkezköy’de üst yapısı bitmiş bir Çerkezköy teslim aldık. Yolları, asfaltı büyük oranda teslim aldık ancak bugün herkesin malumu en büyük sorunu musluklarınızdan akan sular. Herkes durumun farkında sağlık sorunu yok ancak suyun renginde ki problem çok büyük oranda herkesi rahatsız ediyor, ben de dahil. Tekirdağ’daki Aspes boru oranında birinci ilçe biziz. Yaklaşık 70 yıl öncesinin teknolojisi, 3.Dünya ülkelerinde kullanılan ve son uygulamasının da Çerkezköy’de olduğu bir teknolojiden bahsediyoruz. Bu teknoloji ile Tekirdağ’daki ortalamada birinci Çerkezköy yüzde 48. Bizden sonra Çorlu yüzde 9’da. Çerkezköy’de içme suyu şebeke sorunu var. Biz bunu görüyorduk Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın seçim beyannamesine de koyduk. Çerkezköy içme suyu hattını değiştirmek zorundayız”

KIZILPINAR HALKININ 1-2 SENE DAHA SABRETMESİ GEREKİYOR

Üst yapısı bitmiş Çerkezköy’ün tamamından bir içme suyu hattı şebekesi geçeceklerini ifade eden Akay, “Bu kolay mı değil, cesaret gerektiriyor mu gerektiriyor. Bunun bedeli siyaseten fatura ödemek olsa dahi biz bunu yaptıracağız. Yaklaşık bir seneden beri Kızılpınar da yolların üstünü hadi asfaltlayalım deseydik geleceğimiz nokta 1-2 yıl sonra Kızılpınar’ı taşımayan bir alt yapı sorunu olacaktı. Şimdi geçtiğimiz aylarda iller bankasından Çerkezköy kanalizasyon projesi adı altında 27 milyonluk bir krediyi TESKİ onaylattı. Yeni bir kolektör hattı yapılacak. Kızılpınar’lı hemşerilerimizin çile çektiklerinin farkındayım. Kışın çamurdan, yazın toz ve topraktan sıkıntı yaşadıklarının farkındayız ancak bu gecikmiş durumu belki içme suyu hatlı ile beraber aynı çerçevede bir defa kazıp bir defa çile çektirerek bu sıkıntıyı çözeceğiz. Kanalizasyon yapılacak ve kendi dönemimiz bitene kadar da tamamlayacağız. Büyükşehir ile beraber alt yapısını bitirdikten sonra üst yapısını da tamamlayarak teslim edeceğiz. Kızılpınarlı hemşerilerimizin bir iki sene daha sabretmesi gerekiyor” dedi.

İLK BEŞ DAKİKA ÜCRETSİZ OLACAK

Belediye Başkanı Vahap Akay’a bir diğer soru ise ‘Ücretli otoparkın gelmesiyle birlikte araçları arka sokaklara yönlendirmek ne kadar çözüm olacak’ şeklinde oldu. Akay yaptığı açıklamada, “Yapılan çalışmanın özünde büyükşehir ve şirkete para kazandırmak yok. İş eksik başladı arkadaşları çağırdık ve olayın eksikliğini tarif ettik. Şu anda ki mesele 0-1 saat 4 TL, onu 0-30 dakika 2 TL’ye ve 0-5 dakika ücretsiz olarak hizmet etmeye başlayacaklar. Bir vatandaş gidip büfeden bir şey alıp verecekse o beş dakikada da ücret almayacaklar yasa da bunu emrediyor. Bunun gerekliliğini anlatmak lazım. Atatürk, Barbaros, Öztrak, Uğur Mumcu gibi ana alterlerde çok ciddi bir alışkanlık var. Bende orada esnaflık yapan birisiyim. Esnaflık yapan yada çalışanları dahi olsun gelip parkını yapıp gidiyorlardı. Buradaki trafik yoğunluğunu da bunlar sağlıyordu. Burada şimdi manzarayı biraz daha düzeltmek çalışan esnafı biraz daha hareketlendirmek, oraya esnaftan alışveriş etmeye çalışan müşterilere biraz daha doğru yönlendirmek açısından ben bunun süreç içinde olumluya döneceğini görüyorum” diye konuştu.

AVANTAJLARI SÜREÇ İÇİNDE GÖRECEĞİZ

Geçiş döneminin sancılı olabileceğini ifade eden Başkan Akay, “Gerekli düzenlemeler yapılacak ve mutlaka bir tepki olacaktır. Ancak satılık, kiralık araçlar, sabah aracını bırakanlar ve aracını unutup gidenler, tatile gidenler yani bu manzaradan süreç içinde olumluya dönecek. Sadece vatandaşın cebinden para almak gibi bir durum yok. Bakış asla bu olamaz ve derdimizde bu değil. Belki biraz daha toplu taşımaya da yönleniriz. Avantajları süreç içinde yaşayıp göreceğiz ve bu normale dönecek” dedi.

BÜLENT ECEVİT TABLOSU HEDİYE EDİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konuşmasını tamamlamasının ardından kendisine Ulus-Der Başkanı Erdal Darçın tarafından 16 Kasım 2014 tarihinde Rahşan Ecevit tarafından imzalattırılmış Bülent Ecevit tablosu hediye edildi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.