Akay çalışmaları değerlendirdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 2014 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi

Akay çalışmaları değerlendirdi
19 Ocak 2015 Pazartesi 18:20

 LARVA VE UÇKUN MÜCADELESİ YAPILDI

Akay yaptığı açıklamada, “Yeni sezon (Nisan-Ekim 2014) larva ve uçkun mücadelesi belediyemiz eğitimli ekipleri sayesinde yapıldı. Dünya sağlık örgütü normlarına uygun olarak dere, gölet, çöplük, çöp konteynırları, su birikintileri, açık alan sokak araları larva ve uçkun mücadelesi yapılıyor. İçme kullanma suyumuzun uç noktalarda serbest klor 0.5 ppm olacak şekilde otomatik olarak dezenfeksiyonu yapılıyor” diye konuştu.

165 ÇALIŞAN PERSONELİN İŞE GİRİŞ VE PERİYODİK MUAYENELERİ YAPILDI

Vahap Akay konuşmasının devamında ise, “Tekirdağ Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğünce hazırlanan program dahilinde, içme ve kullanma suyumuzun kontrol ve denetim izlemesi için İlçe Toplum Sağlığı Merkezi elemanlar ile birlikte Tekirdağ Valiliği Halk Sağlığı labaratuarına su numuneleri gönderilerek tahlilleri yapılıyor. Belediye sağlık ünitemizde toplam bin 537 kişiye serum takma, enjeksiyon, tansiyon ölçme ve pansuman işlemi yapılmıştır. Engelli nakil aracımızla ihtiyacı olan engelli öğrencilerimizin okul servisleri yapılarak, ihtiyacı olan diğer engelli vatandaşlarımıza aracımızla hizmet vermekteyiz. Sağlık ünitemizde 166 çocuk sünnet edilirken, sağlık açısından uygun görülen 792 adette yapı kullanma izni tanzim edilmiştir. 5 Ağustos 2014 tarihinden itibaren de 228 hastaya evde sağlık hizmeti verildi. Son olarak da 165 çalışan personelin işe giriş ve periyodik muayeneleri yapıldı” dedi.

925 BİN 100 METREKARE ALANDA BAKIM YAPILDI

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Akay, “Müdürlüğümüz sorumluluk alanında buluna park, bahçe, yeşil alan, ağaçlandırılmış alan, dönel kavşak, orta refüj yeşil alanlarının sulama yapılması, gübrelenmesi, her türlü bakım, ot biçimi 881 bin metrekare olup yapılan düzenli iş programları dahilinde takip edilerek günlük program çerçevesinde yürütülmüştür. Toplamda müdürlüğümüzce 2014 yılında 925 bin 110 metrekare alan bakımı yapılmıştır” açıklamasında bulundu.

TALEP VE MEVSİMSEL BUDAMA ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA 300 ADET AĞAÇ BUDANDI

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 85 bin 827 adet mevsimlik çiçek ekiminin yapıldığını sözlerine ekleyen Akay şöyle devam etti; “Bu çiçekler orta refüj yeşil alanlarına, kamu kurum bahçelerine, kavşaklara ve belediye meydanına ekildi. İlçemizde bulunan anaokullarına verilmek üzere bin 600 adet paketlenmiş mevsimlik çiçek dağıtımı yapıldı. Orta refüj ve yeşil alanlarda bulunan ağaçlarda bin 500 adet ahşap destek kazığı kullanıldı. Orta refüj yeşil alanlarına, kamu kurum bahçelerine, kavşaklara bin 15 metrekare rulo çim serildi. 300 adet ağaç budaması vatandaş talepleri ve müdürlüğümüzce uygun görülen mevsimsel budama etkinliği olarak gerçekleştirildi”

597 ADET AĞAÇ DİKİMİ YAPILDI

Münferit yeşil alanlar ile parklara 597 ağaç dikiminin yapıldığını belirten Vahap Akay, “Münferit parklarda bulunan çocuk oyun gruplarının zeminine 63 metrekare kum serildi. Yeşil alanlarda, orta refüjlerde, kavşaklarda ve organize futbol sahasında 4 bin 220 kilogram bakım gübresi kullanıldı. 140 adet demir ayaklı bank kamu kurum bahçelerine, par ve bahçelere yerleştirildi. 60 adet ahşap oturma koltuğu kamu kurumları ve kentimizin ortak alanlarına konuldu. İlçemiz parklarına 190 metre bordür, 595 metrekare de parke taşı döşendi. 452 metrekare karo kauçuk zemin kaplaması ve 114 metre panel çit uygulaması yapıldı” ifadelerini kullandı.

65 VATANDAŞ DİLEKÇE İLE 42 ADETTE RESMİ EVRAK CEVAPLANDIRILDI

Akay konuşmasının devamında münferit park ve bahçelere 11 takım fitnes montajı yapıldığını ifade ederek, “Münferit park ve bahçelere 11 adet oyun gurubu yerleştirildi. Kızılpınar mahallesi Recai Kutan parkında tadilat ve düzenleme yapılarak 1 adet oyun gurubu montajı yapıldı. Veliköy mahallesi sağlık ocağı yanında bulunan parka 1 adet gemi oyun gurubu montajı yapılarak zemini karo kauçuk ile kaplandı. Yeşil alanlarda bulunan sulama sistemlerinin, oyun gurubu ve fitnes aletlerinin tamir bakım ve yenilmesi yapıldı. Öztrak caddesi, Namık Kemal Bulvarı, Cengiz Topel caddesi ve Atatürk caddesinde bulunan ağaçların gövde bakımları gerçekleştirildi. Müdürlüğümüz ekiplerince kullanılmak üzere çeşitli ebatlarda el makineleri alındı. 67 adet 22/d dosyası tanzim edilirken, 65 adet vatandaş dilekçesi, 42 adet resmi evrak da cevaplandırıldı” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 - 9 yıl önce
siz chp olarak akp nin yaptığı hizmetlerin bakım ve onarımını yapabilirsiniz zaten başka ne beklenirki nayapalım 4 yıl katlancağız kendimiz ettik kendimiz bulduk.
Avatar
halk - 9 yıl önce @55
55 rumuzlu arkadaş akp'de o hizmetleri vatandaştan topladığı vergilerle yaptı,o vergi verenler arasında chplilerde var,ayrıca çok sevdiğin akp belediyesi rekor borç bırakarak gitti.tabi siz bunlar anlamazsınız sizein için belediye başkanı karadenizli olsunda ne olursa olsun ,bu zihniyet var sizlerde dürüst adamı sevmezsiniz
Avatar
AİI YANÇİZER - 9 yıl önce
sayi başkan acinacak haldesin kendini kandirma etkin uçkun mücadelesi yapilmadi sular neden çamurlu akiyor bir yanitin vardir sanirim neden iyi olunca siz başarisiz olunca büyükşehir yapmiş oluyor lütfen dürüst olunuz
Avatar
55 - 9 yıl önce @halk
kimse cebinden yaptırmıyo ama chp 1 yıl oldu kıl tüyle uğraşıyo belediyenin önü yeni araçlardan geçilmiyo brizda millete hizmet lütfen
Avatar
55 - 9 yıl önce
çalışmayacağını bilsem abime bile oy vermem değil heşeri beim için hem şeri t.c sınırları seningibi lerinse köprüden butaraf malesef.
Avatar
halk - 9 yıl önce @55
valla belediyenin önü araba dolmuş! haber başlığı okumaktan başka birşey yapmayan adamın anlayacağı anca bu olur. belediyenin bütün makine parkının depolarda çürüdüğünüde okudunmu? 120 bin nüfuslu belediye kızılpınara veliköye dolmuşlamı hizmet götürecek? ya sizde ne biçim ağız var anlamadımki? adam eski belediye gibi tanesi 100 binden araba almamış 50 bin liraya 20 tane arabayı tüm bakımı, masrafı, sigortası herşeyi içinde kiralamış araçlar takır takır kullanılacak belediyeye kuruş masrafı olmayacak. yahu eski belediyenin sadece araç bakım gideri bunların kirasından fazlaydı neyle kafa buluyorsun sen anlamadımki. çalışmıyorlar demişsin. çerkezköye yeni taşındığın belli eski belediye seçime 6 ay kala yolları yapar yıkar bi daha yapardı bunlar gelir gelmez çalışmaya başladı.
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce @AİI YANÇİZER
büyükşehir yasasını çıkaran başkanın kendisi değilki. belediyenin su işleri büyükşehire geçti adamın söz hakkı yok, am eski belediyenin bıraktığı su işlerinin borçları belediyenin sırtında. belediye diyorki su işleri bizden alındı büyükşehire ait siz hala büyükşehirin işini belediyeye soruyorsunuz adam napsın. sen kalk 80 kilometre ötedeki büyükşehire çerkezköyün suyunu ver sonrada gel belediyeye sor akıl işi değil.
Avatar
esnaf - 9 yıl önce @55
akp napmışki bakımı yapılsın? akp gideli 10 ay oldu, kaldırımmı var? yoksa çamursuz yolmu? hiç birşey yok geriye dön bak vatandaşın kullandığı hiçbirşey yok.neyin bakımını yapacaksınki bu koskoca köyde? adamlar sıfırdan yeniden inşa etmeye çalışıyor çerkezköyü. bide sorsana 10 senedir niye borç ödenmemiş nereye gitmiş paralar?