Akay; ‘Çerkezköy adına sürpriz bir rakam değil’

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önceki gün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarını değerlendirdi. Çerkezköy’ün nüfusunun 2015 yılında %8,5 (10 bin 507) oranında artış ile 133 bin 626 olduğunu ifade eden Başkan Akay, “Çerkezköy adına sürpriz bir rakam değil ve ilerleme devam ediyor. İnşallah desteklerde de bu büyüme hızı ile ilçelere göre bakılarak hareket edilir” dedi

Akay; ‘Çerkezköy adına sürpriz bir rakam değil’
29 Ocak 2016 Cuma 16:45

CİDDİ ANLAMDA GÖÇ DEVAM EDİYOR 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarının ardından nüfusu bir yıl içinde 10 bin 507 artan Çerkezköy’ün nüfus değerlendirmesini yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yüzde 8,5’lik bir artış var. Dolayısıyla bu oran Türkiye nüfus ortalamasının ciddi anlamda özellikle Trakya, Kırklareli, Edirne baz alırsak çok yukarda bir oran. Tekirdağ ilçelerine bakarsak şu anda nüfusu azalan ilçeler de var. Çerkezköy Trakya’nın içinden de Anadolu’dan da ciddi anlamda göç almaya devam ediyor” diye konuştu. 

DESTEKLERİN BÜYÜMEYE GÖRE BAKILARAK HAREKET EDİLMESİNİ İSTERİZ 

Önümüzdeki yılda da bu oranın yüzde 8-9 oranlarının altına düşmeyeceğini ifade eden Başkan Vahap Akay, “Çerkezköy yüzde 8-9-10 ortalaması ile nüfus anlamında büyümeye devam edecek. Aynı anlamda bu hızın getirdiği Çerkezköy’e olan yatırım anlamında ki şeylerinde bu oranda artması gerekiyor. Tam da takıldığımız noktada burasıdır. Çerkezköy adına sürpriz bir rakam değil. İlerleme devam ediyor. İnşallah desteklerde de bu büyüme hızı ile ilçelere göre bakılarak hareket edilir” açıklamasında bulundu. 

ARTIŞA RAĞMEN İNŞALLAH KARŞILIK BULURUZ 

Çerkezköy’de ki büyümenin yanı sıra diğer bazı ilçelerde ki nüfus oranlarında da azalma olduğunu sözlerine ekleyen Vahap Akay, “önceki gün EMİTT fuarında diğer ileç belediye başkanları ile yaptığımız görüşmelerde bazı ilçelerde gerileme görülürken bizim gibi bazı ilçelerde de artışların yaşandığına dair fikir alışverişinde bulunduk. 10 bin nüfus artışıyla birlikte yatırımlar bazında yeni bir okul daha demek. Her açıdan Çerkezköy’ün ihtiyaçları kısıtlı olan sıkıntılarına kat ve kat ileriye doğru artıyor demek. Bizim bu anlamda bir bakış açısına ihtiyacımız var. İnşallah karşılık buluruz” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.