Akay: Ellerini taşın altına sokma zamanları geldi

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü binası ve hemen yanında bulunan tır otoparkının akıbeti belirsizliğini koruyor. Çerkezköy Belediyesi’nin yaklaşık 1 buçuk yıl önce başlattığı girişimlere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan henüz olumlu bir geri dönüş gelmezken; konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Gerekli makamların mevcut durumdan vazife çıkartıp ellerini taşın altına sokma zamanları geldi” dedi

Akay: Ellerini taşın altına sokma zamanları geldi
12 Temmuz 2017 Çarşamba 18:20

PROJEYİ 1 BUÇUK YILDIR ANLATIYORUZ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’de inşa edeceği Kültür Merkezi ve Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü binasının Çerkezköy Kaymakamlığına devriyle ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz bu projeyi gerekli makamlara yaklaşık 1 buçuk yıldır anlatıyoruz. Çerkezköy Kaymakamlığı’nı Gümrük Müdürlüğü binasına taşımak ve tır otoparkının bulunduğu alana ise Kültür Merkezi’ni inşa etmek istediğimizi aktarıyoruz.” ifadelerini kullandı.
UMURSANMADI
Projenin devamında Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü’nün Veliköy Mahallesi’nde belirlenen alana taşımak ve tırları da etraftaki Organize Sanayi Bölgelerine dağıtmak istediklerini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Konuyla ilgili birkaç defa resmi yazışma da yaptık ancak projemiz pek fazla umursanmadı diye düşünüyorum. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan gelen bir yetkili de Veliköy’deki alanın dere yatağında bulunduğu gibi gerekçelerle duruma olumlu bakmadı.” açıklamalarında bulundu.
ORTADA SOMUT BİR ADIM YOK
Tır otoparkının kapatılacağı zaman gerekli uyarıların da yapıldığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tır parkını kapatacağımızı ilettik ve bir süre sonra da Kültür Merkezi’nin çalışmaları başladı. Tırlar yol kenarında uzun kuyruklar oluşturdu. Konuyla ilgili emniyet de bir önlem almıyor ve tırların durumu ortada. Şimdi ‘Bu durumu nasıl çözeriz?’ diye aramaya başladılar ancak ortada yine de somut bir adım yok.” dedi.
ELLERİNİ TAŞIN ALTINA SOKMA ZAMANLARI GELDİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi olarak Veliköy’de bulunan alanın otopark alanı olarak değiştirilmesi için gerekli çalışmalara hemen başlayabileceklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “1 buçuk yıldır süren ve üzerinde hala adım atılmayan bu konuyla ilgili gerekli makamların mevcut durumdan vazife çıkartıp ellerini taşın altına sokma zamanları geldi.” diye konuştu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.