Akay sert çıktı: Atmaya çalıştığınız çamur tutmaz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 15 Temmuz’da yaşanan askeri darbe girişimi ve bu tarihten sonra kendisine Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ali Ertem ve Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından yöneltilen eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Akay, “Türkiye’mizin her yerinde birlik ve beraberlik ortaya konarken, Çerkezköy’de ilk saatlerinden itibaren bilinçli ve kasıtlı-sistemli bir şekilde çamur atmaya çalışarak siyaset fırsatçılığı yapılmaya çalışılmış, küçük siyaset hesapları içerisine girilmiştir. Ben buradan siyaset üretmeye çalışanlara kendi ifadeleriyle ‘yazıklar olsun’ diyorum.” dedi

Akay sert çıktı: Atmaya çalıştığınız çamur tutmaz
29 Temmuz 2016 Cuma 16:06

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Bugün saat 14.30’da Çerkezköy Belediye Salonu’nda yapılan açıklamaya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve Yönetimi, Belediye’nin CHP’li Meclis Üyeleri ile Çerkezköy’de görev yapmakta olan basın mensupları katıldı.

DARBE GİRİŞİMİNİ TEKRAR KINADI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle sayın basın mensuplarımızın huzurunda 15 Demmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti tarihine bir kara leke sürmeye çalışan Fettullahçı Terör Örgütü üyelerini bir kez daha lanetliyor, bu sürede hayatlarını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza bir kez daha acil şifalar diliyorum. Bugün burada, yaşanan darbe girişimi süreci ile duygularımızı bir kez daha paylaşmak üzere buradayız. Bu iletişimi kurmamızda köprü olan basın mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum.

SÜREÇTEKİ BİRLİKTELİĞE DİKKAT ÇEKTİ

Öncelikle bu yaşanan olayda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tereddütsüz tek vücut olarak birleşmiş ve bu olayın karşısında durduğunu göstermiştir. Özellikle İstanbul ve Ankara’da çıkan olaylarda tankların önünde kendini siper ederek hayatlarını kaybeden Şehitlerimiz, minnet ve şükran duygularıyla tarih boyunca anılacaktır. Zor zamanlarda kenetlenen bu millet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurduğu meclisi ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı bugün tüm üyeleriyle yeniden kenetlenmiş, Sayın Başbakanı, Ana muhalefeti ve muhalefet partileri ile ortak bir anlayışla yaşananları reddetmiş, olayı lanetlemişlerdir. Bizler de demokratik yollar ile göreve gelmiş yerel yöneticiler olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, iktidar ve muhalefet partilerinin birlikteki bu tavrından duyduğumuz mutluluğu paylaşıyoruz. Koşulsuz birliktelikle yaşanan girişimi bu millete yaşatanları bir kez daha lanetliyoruz.

15 TEMMUZ GECESİ ŞEHİR DIŞINDAYDIM

Eğer Darbe amacına ulaşmış olsaydı bugün burada Belediye Başkanı olarak konuşamayacaktık. Ben 15 Temmuz gecesi şehir dışındaydım. Olaylara herkes gibi televizyondan şahit oldum. 16 Temmuz sabahı Sayın Kaymakamımızla telefon ile görüştüm. Aynı gün vatandaşlarımıza darbe girişimini kınayan bir SMS gönderdik.
 
KIZILPINAR’DA ASKER UĞURLADI

İkinci gece, 16 Temmuz gecesi Kızılpınarlılar ile böylesine hassas bir süreçte asker gecesinde buluştuk. 96/3 tertip askerlerimizin gecesinde olayı lanetledik. Böyle hassas  bir dönemde asker ocağına gidecek kardeşlerime ve askerlere hitaben birlik ve beraberlik vurgusu ile bir konuşma yaptım.

17 TEMMUZ’DA 3. ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI’NA GİTTİ

17 Temmuz gecesi Emniyet Müdürümüz, Sayın Valimizin talimatları ile tedbir amaçlı belediye araçlarına ihtiyaçları olduğunu bildirdiler. O gece araçlarımız ile Tugayın önüne geldik, bende bir süre orada kaldım ve alandan ayrıldım.

18 TEMMUZ’DA DEMOKRASİYE SAYGI YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

18 Temmuz akşamı 11 İlçe ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile beraber Tekirdağ Demokrasiye Saygı Yürüyüşü gerçekleştirdik, ortak bir bildiri ile bu yaşanan darbe girişimini reddettik.

TAKSİM MEYDANI VE TEKİRDAĞ’DA TEPKİ GÖSTERDİ

İstanbul’da, Taksim Meydanı’nda demokrasiye karşı duruşumuzu ortaya koyduk. Daha sonra Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen yürüyüşle çalışanlarımız ve vatandaşlarımız ile birlikte gerçekleştirdik; çeşitli platformlarda ilk geceden itibaren var olduk.

“ÇERKEZKÖY ONU (YILMAZ YILDIRIM) UNUTMAYACAK HER DAİM İYİ ANACAKTIR”

Çerkezköy’ümüzde 3.Zırhlı Tugay Komutanı’mız da en başından beri devletinden, milletinden yana tavır ve duruşu ile sıkıntılı bir süreci sağ salim atlatmamıza vesile oldu. Her zaman devletinin ve milletinin yanında tavır ortaya koyan Yılmaz Yıldırım Komutanımıza buradan saygılarımı gönderiyorum. Çerkezköy onu unutmayacak her daim iyi anacaktır. Terfi ettiği yeni rütbesi ile yeni görevinde kendisine başarılar diliyorum.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca birinci geceden itibaren meydanlarda toplanan tüm vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

ÇERKEZKÖY’DE YAŞANANLARA DEĞİNDİ

Türkiye‘nin her yerinde birlik beraberlik vurgusu ortaya çıkmışken, Çerkezköy’de neler yaşadık birazda bunlardan bahsedelim. Daha ilk gece Sayın Milletvekilimiz Ayşe Doğan, vatandaşlara hitaben nedenini anlayamadığım bir şekilde “Herkes burada Belediye Başkanı nerede?” diye sormak gereği içerisine girmiştir. Eski Belediye Başkanı da aynı şekilde ertesi gün bu sorgu içerisine girmişlerdir.

KENDİSİNE YÖNELTİLEN SORU VE ELEŞTİRİLERİ PAYLAŞTI

17 Temmuz 2016’da Ak Parti İl Başkanlığı 16:13’te “Belediye var, halkın iradesine darbe olmasın diye 2. Ordu’nun pistini araçlarıyla kapatır; Belediye var, darbe gerçekleşecek mi gerçekleşmeyecek mi diye bekler, 20 saat sonra SMS atar.” yazısını ve Belediyemizin atmış olduğu SMS’i birleştiren bir paylaşımda bulunmuştur. Aynı gece Sayın Milletvekili tarafından benzer bir konuşma gerçekleştirilmiştir.

SİYASET ÜRETME HESAPLARI BAŞ GÖSTERMİŞTİR

Yani daha ilk geceden itibaren kasıtlı bir şekilde Milletvekili konuşmaları, İl Başkanlığı paylaşımları ile acı bir şekilde bizi darbe yanlısı ilan etme gafleti içerisine girilmiş ve bu yaşananlardan siyaset üretme hesapları baş göstermiştir.

“KÜÇÜK SİYASET HESAPLARI İÇERİSİNE GİRİLMİŞTİR”

Türkiye’mizin her yerinde birlik ve beraberlik ortaya konarken, Çerkezköy’de ilk saatlerinden itibaren bilinçli ve kasıtlı-sistemli bir şekilde çamur atmaya çalışarak siyaset fırsatçılığı yapılmaya çalışılmış, küçük siyaset hesapları içerisine girilmiştir. Ben buradan siyaset üretmeye çalışanlara kendi ifadeleriyle ‘Yazıklar Olsun’ diyorum.

“BİRLİKTELİĞİ SAĞLANMASI GEREKEN KURUMLAR BİR ARAYA GETİRİLMEMİŞTİR”

Her ihtiyaçta, taleplere ve paylaşıma açık olan Belediyemiz bu olaylarda dışarıda bırakılma gayreti içerisine girilmiş kenarda tutulmaya çabalanmıştır. Birlikteliği sağlanması gereken kurumlar bir araya getirilmemiştir. Demokrasiye olan inançla millet iradesi ile göreve geldiğimiz unutulmak unutturulmak istenmiştir. Çok daha ağır ifadelerle bunları anlatabilirim ancak bunların zamanı değildir.

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SÖYLEYEBİLİRİM”

Olaya farklı bir pencere daha açmak istiyorum. Ne mutlu ki, Belediye Başkanı olmadan önce ticaret ile uğraşan birisi olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bu hain yapının Çerkezköy’de kurulan ticaret derneği ile hiçbir bağlantım olmadı. Maddi, manevi hiçbir zaman katkım olmadı. Etkinliklerinde de hiç boy göstermedim, gazetelerine abone olmadım, hatta merak edip okumadım bile. Belediye Başkanı olduktan sonra da malum yapıya ne yurt yeri ne kurs yeri tahsis ettim.

“ŞİMDİ NASIL YAPALIM?”

Şimdi nasıl yapalım? Beni meydanda hedefe koymaya çalışan kişi ve kurumlara, Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde kucaklaşmış bu hain terör örgütü ile tek vücut olmuşken bende eski fotoğraflardan mı bahsedeyim?

“SİZ ÖNCE KENDİ TARİHİNİZLE HELALLEŞMELİSİNİZ”

‘O malum dernek organizasyonlarında, olimpiyatlarında fotoğraf verenlerle, destek olanlarla, ‘Belediye Başkanı nerede?’ diye merak ediyormuş gibi yapanlar, neden aynı kişiler?’ diye mi sorayım? ‘Bugün beni eleştirmeye çalışanlar meydanlarda hedef gösterenler çok ses çıkararak o zamanki birlikteliklerini örtmeye çalışıyorlar mı?’ demeliyim? ‘Bu millet sizi gerçekten çok iyi biliyor.’ mu demeliyim? ‘Atmaya çalıştığınız çamur tutmaz, siz önce kendi tarihinizle helalleşmelisiniz.’ mi demeliyim?

“GÜN, HAİNLİĞE KARŞI OLMA GÜNÜDÜR”

Bugün bunların zamanı değildir. Bugün, daha ilk dakikadan itibaren bu şehrin seçilmiş Belediye Başkanı’nı saçma sapan bir anlayışla hedefe koymaya çalışarak buradan siyaset çıkarmaya çalışma zamanı değildir. Bugün, ‘Yerel yönetimi kenarda bırakalım.’ günü değil, herkesi ortak bir anlayışla toparlama günüdür. Gün, Sayın Cumhurbaşkanımız, Ak Parti Genel Başkanı Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve diğer siyasi partiler tarafından yaşatılan bu hainliğe tıpkı onların yaptığı gibi hep beraber karşı olma günüdür.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Zamansız yaptığınız siyasetin hiç kimseye faydası yoktur. Benim kendimi açıklama ihtiyacım asla yoktur, bu açıklamalarımı beni bilen, tanıyan, ancak süreci samimiyetle merak eden vatandaşlarımız için yaptım. Ben dün olduğu gibi bugün de, yarın da her alanda koşulsuz ve tereddütsüz demokrasiden yana bir anlayışla, darbelere karşı durmaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diye haykırmaya devam edeceğim.”

ASKER GECESİNDEKİ KONUŞMASI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 16 Temmuz Cumartesi akşamı Kızılpınar Mahallesi’nde katılmış olduğu asker uğurlama gecesinde yapmış olduğu konuşma:
“Memleketimiz zor günlerden geçiyor. Dün akşam Türkiye tarihinin belki de en kara lekelerinden birini yaşadık. İçerideki şer odakları Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılandılar ve bu memleketin demokrasisine tarihi bir leke koydular. Ancak bu milletin birliği, bütünlüğü, beraberliği, kardeşliği bunlara müsaade etmedi. Bu milletin birliğini, beraberliğini sağlayan en önemli kurumlardan biri Türk Silahlı Kuvvetleri. Dün akşam yaşananlar, bu memlekete yaşatılmaya çalışılanlar bizlerin gözünde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden hiçbir şey eksiltmedi. İşte bu kardeşlerimiz, Mehmetçiklerimiz evlatlarımız, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, bu memleketin bir parçaları olmaya gidiyorlar, görevini yapacaklar.

“DÜŞMANLARA PABUÇ BIRAKMAYACAK BİR MİLLETİZ”

Biz onlarla gurur duyuyoruz. Onlar Türkiye’nin dört bir yanında ay yıldızlı Bayrağı korumak için, bu toprakları korumak için görev başına gidiyorlar. Tarih boyunca bu topraklar için, ay yıldızlı Bayrak için canını veren, Şehit olan tüm askerlerimize, tüm evlatlarımızın minnet ve şükran duygularımızı iletiyoruz. Kolay topraklarda yaşamıyoruz, kolay coğrafyada yaşamıyoruz ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Mehmetçiğin, bizlerin birliği, beraberliği ile biz içerideki şer odaklarına da dışarıdaki düşmanlara da pabuç bırakmayacak bir milletiz.

“ALLAH RAZI OLSUN”

Bu duygularla, bu düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti topraklarına gözünü diken tüm düşmanlara biz buradan, Kızılpınar’dan haykırıyoruz, bir şey söylüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış bu millet, hiç kimseye pabuç bırakmayacak. Ve bir şey daha söyledi Gazi Mustafa Kemal Atatürk: ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ dedi. Dün akşam bunun örneğini, bu millet birliğiyle, beraberliğiyle göstermiştir. Evlatlarımızın hepsine ‘Allah razı olsun’ diyoruz, onları gönderen analarımıza ‘Allah yollarını açık etsin, Allah evlatlarına kavuştursun’ diyoruz.”

Haber: Uğur Kılıç

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.