Akıllı Kavşak projesi suya düştü

Bu yıl Çerkezköy – Çorlu yolunda hayata geçmesi planlanan ‘akıllı kavşak’ projesi hüsrana uğradı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 9.5 milyon TL tutarındaki projeye bütçe ayıramayınca proje iptal edildi.

Akıllı Kavşak projesi suya düştü
19 Haziran 2018 Salı 11:19

BÜTÇE AYRILAMADI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Arif Kaya’dan edindiğimiz bilgilere göre, hazırlanan proje için yaklaşık 9.5 milyon TL’lik bir maliyet ortaya. Ancak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi proje için bütçe ayıramayınca Çerkezköy – Çorlu arasında defalarca dur – kalk yapan, dakikalarca kırmızı ışıkta bekleyen vatandaşların hayalleri de suya gömülmüş oldu.

AKILLI KAVŞAK SİSTEMİ NEDİR?
Trafik sıkışıklığının olabileceği stratejik noktalara yerleştirilmesi planlanan ‘akıllı kavşak’ sistemi, araç kullanımının yoğun olduğu bölgelerde alternatif çözümler sunuyor. Trafik akışını kontrol altına alan bu sistem sayesinde kavşaklarda sabit sinyalizasyon süreleri yerine yoğunluklara bağlı olarak dinamik süreler atanıyor ve bununla birlikte, araçların trafikte bekleme süreleri, yakıt tüketimi de asgariye indirilerek verimlilik artışı sağlanıyor.

YEŞİL DALGA DA İPTAL EDİLDİ
Öte yandan, yine aynı yolda uygulanması planlanan ‘yeşil dalga’ sistemi de akıllı kavşak projesi gibi iptal edilmiş durumda. Bunun nedeni ise Araç yoğunluğu gün içerisinde çok fazla değişkenlik göstermesi ve buna bağlı olarak trafik yoğunluğunun bu sisteme uyumlu olmaması.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.