AKP, CHP VE MHP'DE KİMLER ADAY?

2014 yılının Mart ayında yapılması gereken Mahalli İdareler Seçimlerinin 6 ay önceye alınması ve seçimlerin 2013 yılının Eylül veya Ekim aylarında yapılmasının gündeme gelmesi ile birlikte siyaset sahnesi de yavaş yavaş ısınmaya başlarken gözler AK Parti, CHP ve MHP'nin Belediye Başkan Adaylarının kim olacağına çevrildi

AKP, CHP VE MHP'DE KİMLER ADAY?
03 Eylül 2012 Pazartesi 08:28

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ve beldelerin kapanarak Çerkezköy'e bağlanması durumunda Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı'na tekrardan aday olmayı düşüneceğini açıklamasının ardından AK Parti'de Belediye Başkanı Ali Ertem'in yeniden Aday olmayacağını düşünerek alttan alttan çalışma yapan isimler beklemeye geçerken, AK Parti'de Belediye Başkanlığı Adaylığı yarışının Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, İlçe eski Başkanı Sait Yazı, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce, Habip Bilgin, eşi AK Parti İlçe Yönetimi'nde iki dönemdir görev yapan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Yürürdurmaz,  2011 Genel Seçimleri'nde AKP'den Milletvekili Adayı olan Diş Hekimi Ayşe Doğan, Kapaklı'dan iki dönem DP'den Belediye Başkan Adayı olduktan sonra AKP'ye geçen Mustafa Çetin, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Aynur Düzgünel, Hasan İşcan, Ziya Osmanoğlu, Nuran Yeşil, Behçet Güven arasında geçmesi bekleniyor.
BİRÇOK KİŞİ ERTEM'İ BEKLİYOR
Ali Ertem'in yeniden Aday olup olmayacağı yönünde vereceği karar sonrasında AK Parti'deki birçok isim yeni yol haritası çizmeye hazırlanırken, Ertem'in Aday olmaması durumunda başta son seçimlerde Kapaklı'dan Belediye Başkan Adayı olan Akın Yılmaz, Kapaklı Meclis Üyesi Osman Aşık, Kapaklı Meclis Üyesi Hasan Acar, AK Parti'nin değişmez Belediye Başkan Adayı Mehmet Sürücü ile bazı Meclis Üyelerinin isimleri AK Parti kulislerinde konuşulurken, Ertem'in Aday olmaması durumunda AK Parti'den rekor sayıda Aday Adayı'nın ortaya çıkması bekleniyor.
DÖNMEZ KESİN Mİ?
İktidar partisi AKP'de Aday Adayı enflasyonu yaşanırken, Nisan ayında yapılan CHP İlçe Kongresi'ni kazanan Metin Dönmez'in CHP'den tekrar Belediye Başkan Adayı gösterilmesi fikri ağırlık basarken, CHP'de Dönmez'in alternatifi olarak Meclis Üyeleri Edip Bülent Uğraş, Demet Eroğlu, İlçe eski Başkanı Vahap Akay, ile son seçimlerde DP'den Belediye Başkan Adayı olan eski Belediye Başkanı Dr. Remzi Garip, Avukat Zeki Baydar, İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün ve Halil İbrahim Erkan'ın isimleri konuşulurken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın cezasının Yargıtay tarafından bozulması durumunda Mandalı'nın da CHP'den şansını denemesi bekleniyor.
ORDU ŞAPKADAN NE ÇIKARACAK?
CHP'de ön seçimin hayata geçirilmesi durumunda Aday Adaylığı yarışının renkli ve çekişmeli geçmesi beklenirken, MHP'de ise Mustafa Ordu'nun kimi aday göstereceği Çerkezköy'de en çok merak edilen konuların başında geliyor. Geçtiğimiz seçimlerde DSP ve YTP'de sisayet yapan Mehmet Uz'u MHP seçmeninin önüne koyan fakat seçimden ağır bir mağlubiyet ile ayrılan Mustafa Ordu'nun 2013 seçimlerine iddialı bir isimle girmek için sürekli araştırma yaptığı öğrenilirken, MHP'de potansiyel Belediye Başkan Adayları arasında ilk sırayı Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yüceel alıyor.
İŞTE MHP'DE KONUŞULAN İSİMLER
Dr. Özkan Yüceel'in dışında Makina Mühendisi Nilay Asbaş, 2009 seçimlerinde Kızılpınar Belediye Başkan Adayı olan Ali Dönmez, MHP'den Milletvekili Adayı olan Dr. Ali Çolak, yine MHP'den Milletvekili Adayı olan Dr. Bahadır Baykal'ın isimleri geçerken, ismi gizli tutulan Çerkezköy doğumlu bir Savcının da adı kulislerde konuşuluyor.
SON ANDA BAŞKA KAPIYA GİDEN OLACAK MI?
Seçimlerin 3 iddialı partisinin kulislerinde bunlar yaşanırken, özellikle AK Parti'deki Aday Adaylığı sürecinin sonuçlanmasının ardından bazı isimlerin son anda parti değiştirip, MHP, BBP ve DP gibi partilerin kapısını çalması da bekleniyor. Hatırlanacağı gibi son yerel seçimler öncesi BBP Belediye Başkan Adayı Dr. Aysel Özkul önce AKP'ye müracaat etmiş fakat Aday gösterilmeyince BBP'nin yolunu tutmuştu. Aynı şekilde DSP Adayı Halil İbrahim Erkan CHP'den Aday Adayı olmuş, Metin Dönmez'in CHP'den Aday olması ile birlikte DSP'nin yolunu tutmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet doğruer - 12 yıl önce
lütfen haberin kaynağını yazarsanız seçmen olarak haberin doğruluğuna göre seçeceğimiz adaylara ve çerkezköye hayırlı olacak insanlara oy verelim
Avatar
adildüzen - 12 yıl önce
başka unutulanlar yokmu
Avatar
halk - 12 yıl önce
çerkezköyü türkiyenin örnek ilçesi yapmak metin dönmezin görevidir.
Avatar
Kapaklıdan vatandaş - 12 yıl önce @halk
kesinlikle metin dönmez