AKP İlçe Kongresi iptal

Pazar günü yapılan Çerkezköy AKP İlçe Kongresi Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Fatih Özyurt tarafından iptal edildi. İlçe Seçim Kurulu’nun iptal gerekçesinin altında seçimi kazanan Beyaz Liste’de Başkan adayı olarak bir ismin gösterilmemesi olduğu belirtilirken, AKP’nin 400 delegesi 20 Aralık’ta yeniden sandık başına giderek sadece ilçe başkanını seçecek.

AKP İlçe Kongresi iptal
10 Aralık 2014 Çarşamba 14:19

ÖGE’NİN ADININ YÖNETİM KURULU LİSTESİNDE YER ALMASI SEÇİMLERİ İPTAL ETTİRDİ
 
Hatırlanacağı gibi Pazar günü yapılan kongrede Abdullah Öge’nin önderliğindeki Beyaz Liste ile Mehmet Can Danyeli önderliğindeki Sarı Liste yarışmış ve seçimi Beyaz Liste 179 oy ile almıştı. Seçimi kazanan Beyaz Liste’de Başkan Adayı olarak bir isim belirtilmemiş ve Abdullah Öge’nin ismi 30 kişilik Yönetim Kurulu Asil Listesi’nde yer almıştı.
 
TÜZÜĞE AYKIRI
 
Bu durum AKP’nin parti tüzüğünün 48. Maddesine aykırı olduğu gerekçesi ile İlçe Seçim Kurulu’nun iptal kararı verdi. Cumartesi günün saat: 13.00 ile 17.00 arasında delegeler ilçe teşkilatında kurulan sandıkta oy kullanarak yeni ilçe başkanlarını seçecekler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iskender yıldırım - 9 yıl önce
acemiler mangası bunlar doğru dürüst kongre bile yapamıyorlar birde seçim kazanıcaklar akıllarınca
Avatar
seçemonlar külübü - 9 yıl önce
yesso nasıl seçim olur.