AKP’de Aday bolluğu yaşanıyor

7 Aralık tarihine ertelenen AKP Çerkezköy İlçe Kongresi için geri sayım sürerken, gözler İlçe Başkanlığı görevinin AKP Genel Merkezi tarafından kime verileceğine çevrildi

AKP’de Aday bolluğu yaşanıyor
30 Ekim 2014 Perşembe 08:18

7 Aralık tarihinde yapılacak olan İlçe Kongresi için mevcut İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın yanı sıra 2004 yılında bir dönem İlçe Başkanlığı yapan Hasan Karaca, AKP Gençlik Kolları eski Başkanı Mehmet Can Danyeli, AKP Yönetim Kurulu Üyesi Kılıç Karataş, 2014 Yerel Seçimlerinde AKP’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Tuncay Yegin şuana kadar Aday Adaylıklarını açıklarken, AKP Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Dr. Muhemmed Emin Eke, Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç ve eski Teşkilat Başkanı Yaşar Arslan’ın isimleri ön plana çıkıyor.

HER KANAT KENDİNDEN OLMASINI İSTİYOR
Parti içinde her kanatın İlçe Başkanlığı için bir isim öne sürdüğü AKP’de, HAS Parti’den gelenlerin İl Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Eke’nin kardeşi Dr. Muhemmed Emin Eke’nin ismini ön plana çıkardığı, bazı partililerin ise partide birleşme ve bütünlüğü sağlama adına Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç’ın İlçe Başkanı olması gerektiğini ifade ederken, DP ve Trakya kökenli isimlerin ise Reşat Bahar ile yola devam edilmesi gerektiğini, onun olmadığı takdirde görevin Mehmet Can Danyeli’ye verilmesini istedikleri ifade ediliyor.

KARACA, YEŞİL VE ARSLAN DİĞER ADAYLARDAN AYRILIYOR
AKP’nin kuruluşundan bu yana AKP çatısı altında siyaset yapan Hasan Karaca, Nuran Yeşil ve Yaşar Arslan’ın ise bu göreve siyasi hayatında değişiklik olmadan, AKP’nin kurulduğu günden bu yana parti için çalışan, zaman harcayan ve koşturan bir ismine verilmesi gerektiği yönünde görüş bildirirken, Genel Merkez’in Aday Adayı bolluğu yaşanan Çerkezköy’de nasıl bir yol izleyeceği merak ile bekleniyor.

EN GÜÇLÜ BAHAR VE KARACA MI?
Şuanda AKP’de İlçe Başkanlığı için en güçlü gözüken isim mevcut İlçe Başkanı Reşat Bahar ile İlçe eski Başkanı Hasan Karaca olarak göze çarpıyor. 2012 yılına kadar DP İlçe Başkanlığı yapan ve ardından Mart ayı başında AKP İlçe Başkanlığı’na atanan Reşat Bahar’ın Yerel Seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin oyunu arttırması artısı olarak göze çarparken, İlçe eski Başkanı Hasan Karaca ise yıllardır partiye sadakat ile hizmet etmesi, Tekirdağ ve Ankara lobisinin güçlü olması, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya olan yakınlığı ön plana çıkıyor.

KOORDİNATÖR TEMASLARDA BULUNDU
İlçe Başkanlığı’nın bu iki isimin elenmesi durumunda üçüncü bir ismin AKP’de gündeme gelebileceği kulislerde konuşulurken, geçtiğimiz hafta Çerkezköy ve Tekirdağ’da İlçe Başkan Aday Adayları ile değerlendirmelerde bulunan Ülker Can’ın Genel Merkeze vereceği raporun da yeni İlçe Başkanının kim olacağı noktasında çok önemli olabileceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ak genç - 9 yıl önce
alaattin efendi yeniden başkan olmalı.çünkü telefon kullanmayı iyi biliyor....
Avatar
at canbazları - 9 yıl önce
çok dikkatli olmak lazım ipler kimin elinde.