AKP’de seçim maratonu tamamlandı

7 Aralık tarihinde yapılan AKP İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi’nde seçimi kazanan Beyaz Liste’nin Başkan Adayı belirtilmediği için yenilenen İlçe Başkanlığı seçimini, seçimlere tek Aday olarak katılan Abdullah Öge kullanılan 222 oyun, 221’ini alarak İlçe Başkanı seçildi.

AKP’de seçim maratonu tamamlandı
22 Aralık 2014 Pazartesi 22:31

 TEK ADAY OLARAK GİRDİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda dün İlçe Başkanlığı için yeniden sandık kurulurken günler önce Aday olmayacağını, “7 Aralık’taki Kongre’de, seçimi Abdullah Öğe kazanmıştır. Maddi hata nedeniyle yenilenecek seçimde aday değilim” sözleri ile açıklayan Mehmet Can Danyeli, ikinci kez seçime girmeyeceğini ilan etmişti. Danyeli’nin bu kararı üzerine, Abdullah Öğe, seçime tek aday olarak girdi. İlçe Seçim Kurulu görevlileri nezaretinde saat 13.00’da başlayan oy kullanma işlemi, saat 1700’da sona erdi.  

221 OY İLE SEÇİLDİ

222 delegenin oy kullandığı seçimde, kullanılan oyların 221’i geçerli sayılırken, bir oy da geçersiz sayıldı. Geçerli 221 oyun tamamını alan Abdullah Öğe, seçilmiş İlçe Başkanı olurken, seçimlerin sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “7 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirdiğimiz kongre ve bugün yenilediğimiz İlçe Başkanlığı seçimini birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirmenin mutluğunu yaşıyoruz. Bu seçim, birlikteliğimizi yenileme seçimi oldu. Zira üyelerimizle, delegelerimizle ve AK hizmete gönül vermiş bütün Çerkezköylü hemşerilerimizle bir kez daha güç birliği yapma imkanı bulduk” açıklamasını yaptı.

SEÇİM GERİDE KALDI ŞİMDİ HİZMET ZAMANI 

Kendilerine olan güvene layık olmak için mücadele vereceklerini kaydeden AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Bugün itibariyle, kongre ve seçim sürecini artık geride bırakıyoruz. Yakaladığımız ve bugün zirveye çıkardığımız bu dinamizmimizi, inşallah vakit kaybetmeden ilçemize hizmete dönüştürme gayreti içerisinde olacağız. Başta bu görevi bize layık gören AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanımız Süleyman Soylu ve İl Başkanımız Ahmet Akçay  olmak üzere, Teşkilatımıza gelerek oy kullanan kıymetli delegelerimize, parti üyelerimize ve çıktığımız bu yoldu heyecanımızı paylaşan tüm Çerkezköylü hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 

BEKLENTİLERİN YÜKSEK OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ

Yönetimlerinde, siyaseten tecrübeli isimlerin yanı sıra, siyasi kulvarda Çerkezköy’e hizmet etmek için can atan yeni isimlerin de yer aldığının altını çizen Öğe “Yeni yönetimimizden beklentilerin yüksek olduğunun bilincindeyiz. Bize duyulan teveccühün bir yansıması olan bu beklentileri, geceli-gündüzlü samimi gayretlerle boşa çıkarmama çabası içerisinde olacağımızın sözünü de, sizlerin huzurunda veriyorum. Kardeşlik duygusu içerisinde çıktığımız bu yolda, AK Parti çatısı altında kesinlikle küskünlüğe, gönül kırıklıklarına fırsat bırakmayacağımızın bilinmesini isterim. Bu partiye emek vermiş, partinin herhangi bir kademesinde görev almış herkesi, Teşkilatımızın asli unsuru olarak görmeye ve yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca, teşkilatımız çatısı altında hizmet yapmak isteyen herkese de, hem kapımızı, hem de kalbimizi sonuna kadar açtığımızı vurgulamak isterim. Aynı havayı soluyan, aynı ekmeği paylaşan 109 bin kişilik devasa bir aile olarak gördüğümüz Çerkezköyümüze hizmet için başlattığımız bu mücadelemizde, herkesten, ilçemizi güzelleştirecek projeler ve dua beklentisi içerisinde olduğumuzu da bir kez daha ifade etmek isterim” diyerek, açıklamasını tamamladı. 3 yıl süreyle AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini yürütecek olan Abdullah Öğe ve yönetimi, Çarşamba günü mazbatasını alarak, resmen göreve başlayacak.  

DANYELİ’DEN AÇIKLAMA VAR!

 İlçe Başkanlığı seçiminin sonuçlanmasının ardından bir açıklama yapan Başkanlık yarışından çekilen Mehmet Can Danyeli ise İlçe Başkanı seçilen Abdullah Öge’ye yeni görevinin hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, “Rabbim partimizin birlik, beraberlik bütünlüğünü daim kılsın inşallah. Bu dava zor, bu dava büyük ancak bu dava öksüz değildir. Bundan sonra bunu hep birlikte göstermeliyiz. Şahsıma gelince sürecin en başından sonuna kadar verdiğim her sözün arkasında durarak dediklerimi yapmanın ve yapmayacağım dediğim şeylerden ise uzak durmanın gururunu yasıyorum. Tüm Ak Parti camiasına da büyük görev düşüyor. Yıllar sonra sizlerin seçtiği bir Başkan var ve hep birlikte seçimle gelen Başkanımızı destekleyelim. Bu yolda ona yoldaş ve pusula olalım. Unutmayalım ki İlçe Başkanı kendi şahsını eğil bu hak davayı temsil ediyor. Bu hak davanın temsil hakkına sahip kimseye destek olmak her Ak Partilinin demiyorum, Çerkezköy'de hakka inanan her kesimden vatandaşımız için farz hükmündedir. Doğruyu destekleyip, yanlışa dur demenin ideolojisi yoktur” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.