Alan var sıkıntı çok!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tır parkı, Gümrük alanı ve yapılması planlanan yeni Hükümet Konağı hakkında açıklamalarda bulundu

Alan var sıkıntı çok!
03 Şubat 2016 Çarşamba 18:25

TIR MANZARASINI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TIR parkı, Gümrük alanı ve yapılması planlanan yeni Hükümet Konağı için alternatif bir alan daha olduğu yönünde bilgiler verdi. Akay konuşmasında, “Çalışmalarımız kapsamında tır parkını bulunduğu alandan kaldırmayı planlıyoruz. O alanla alakalı birçok talep oldu ama devam eden bir hukuk süreci var. Şehir girişinden gümrükten önce tır-kamyon parkının olduğunu üçgeni çıkaracağız. Kamyoncularla da görüştük uygun gördüler. İkincisi Çerkezköy’ün en büyük sorunlarından birincisi tır parkının olduğu yer ve ikincisi de gümrük binasının olduğu alan. İleriki vadede bu tır parkını kaldırmaya niyetimiz var. Parkı kaldırmamız şehrin girişinde ki tır manzarasını ortadan kaldıracak” diye konuştu.

ÇOK ŞİKAYET VAR VE SONUÇ ALAMIYORUZ

Gümrük binasını da şehrin girişinden alınması gerektiğini ifade eden Başkan Akay, “Tır parkını da kaldırsak Avrupa'da ki adam navigasyona adresi yazdıktan sonra geliyor aracını gümrüğün önüne bırakıyor. Emniyetle bu konuda defalarca paylaşımda bulunuyoruz ama sonuç alamıyoruz. Bundan kurtulabilmemiz için Kaymakam beye de durumu ilettim. Gümrük binasının bulunduğu alan mal müdürlüğüne ait bir alan. Bu gümrük müdürlüğünü buradan almamız lazım ve dolayısıyla Veliköy top sahasının etrafında ki alana gelin bu müdürlüğü taşıyalım ve etrafına yap-işlet modeliyle de bir tır parkı oluşturalım, hem gümrük hem park oraya gittikten sonra da şu anki gümrük binasının olduğu yere de hükümet konağı yapılsın dedim. ÇOSB, Veliköy OSB, Yalıboyu OSB ve Ergene OSB’nin olduğu alandan bu TIR’ları dağıtalım diye ifade ettim. Şehrin içine de bu sayede girmemiş olacak. Mahalle içinde de tır rezilliği var. Çok şikayet var ve sonuç alamıyoruz” dedi.

3 SENE ÖNCESİNDEN BİR TALEP VAR

Veliköy top sahasının yanında ki alanda kısmen belediyeye ait ve bir kısmının da hazineye ait bir alan olduğunu sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Mal müdürü ve Kaymakam beyin olduğu bir toplantıda durumu çizerek anlattım. Veliköy sanayi yolundan otobana bağlantı projesi var. Yol açıldığında Veliköy top sahasına gümrük ve tır parkı oturtulduğu zaman da şehir içine girişleri durduracağız. Bunu teklif etmiştim. Hükümet Konağının, Tepe de düşünüldüğü yeni yeriyle alakalıda bir  tercih olabilir.  O talepte doğru şuan ki binanın durumu belli. Yeterli değil. Bu noktada yer tespitleri olmuş. 2013 yılında göreve geldiğimde 6 ay evvel tır parkıyla alakalı olarak talep de bulunulmuş. 3 sene öncesinden böyle bir talep var” ifadelerini kullandı.

TEK TALEPLERİ KENDİLERİNE YENİ BİR BİNA

Veliköy’de bulunan alanın yaklaşık 40-50 bin metrekarelik bir alan olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Akay, “Veliköy de ki alan yola göre altta kalıyor ve iki defa su bastı.  İşleyişte sıkıntılı. O kısmı dolguyla kaplayıp tır parkı alanı olarak kullanıp yan tarafında da gümrük binasını oluşturalım dedim. Şehrin içini de rahatsız edecek bir alan değil. Kızılpınar top sahası ihaleye çıkmak üzere ve o sahayı kazanacağız. Benim Veliköy’ü kapatmam doldurmam ve bu projeyi yapmam için engel yok. Engellerden biri Gümrük Müdürlüğü ve bize verilen cevapta, ‘Binayı yeni yaptırdıkları ve kendilerine yeni bina yapıldığı taktirde taşınmaya sıcak baktıklarıdır." dedi.

ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİ ADINA ÖNEMLİ BİR PROJE

Veliköy’de ki alanın spor alanına dönüştürüldüğünü sözlerine ekleyen Vahap Akay şöyle devam etti; “Orada saha sıkıntısı var ve Kızılpınar’daki saha tamamlandıktan sonra rahata kavuşacağız. Ve sonrasında da gümrük müdürlüğüne döndürmek için sıkıntı yok. Tek sıkıntı gümrük binasını kim yapacak. Bu konuya dahil olmak üzere herkesten bir şekilde destek alıyoruz. Veliköy'deki alan konumu itibariyle TIR parkı ve Gümrük binası için merkezi bir yer. Çerkezköy’ün geleceği adına önemli bir proje”

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.