Albayrak’tan müjdeli haber

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ocak ayı içinde yapılacak Çerkezköy’e yakışan müthiş bir gösteriyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin hizmete tamamen açılacağını bildirdi.

Albayrak’tan müjdeli haber
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Aralık 2019 Çarşamba 18:35

13 Haziran 2017 tarihinde yaklaşık 27 milyon artı KDV’lik bir yatırım ile temeli atılan ve 1.5 yılda tamamlanan 14 Mart 2019’da düzenlenen tören ile hizmete açılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi doğalgaz ve benzeri abonelik işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Ocak ayında kapılarını bölge halkına ardına kadar açmış olacak.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Ocak ayı içerisinde ufak tefek eksikleri tamamlayarak, Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a yakışan müthiş bir gösteriyle Atatürk Kültür Merkezini hizmete almış olacağız. Fiziki şartlarıyla büyük imkanlar sununan bu merkez, ihtiyaç duyulan birçok alanda hizmet verecektir” dedi.
Çerkezköy’e Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan Kültür Merkezi  14 dönüm bir alan, bodrum, zemin ve iki normal kattan oluşuyor. 12 bin 674 metrekare toplam inşaat alanının olduğu Kültür Merkezinin içerisinde çeşitli boyutlarda 3 adet toplam 294 kişilik sinema salonu, 238 kişilik bir adet tiyatro salonu, çocuklar için 185 metrekarelik çocuk oyun alanı bulunuyor. Kültür Merkezi’nin zemin katında 735 kişilik konferans salonu, 236 kişilik nikah salonu ve bu birimlere hizmet eden çiçekçi, fotoğrafçı, kuyumcu, büfe ve 5 adet kafeterya bulunmakta.
Birinci normal katta 950 metrekare çok amaçlı sergi salonu, 9 adet sanat atölyesi ve bilgisayarların bulunduğu Teknik Kütüphane bulunmakta. İkinci normal katta bir adet bilim eğitim sınıfı, bir adet görsel sanatlar sınıfı, bir adet felsefe sınıfı, 2 adet plastik sanatlar sınıfı, 5 adet çok amaçlı derslikler yer almakta. 10 dönümlük Kültür Merkezi’nin otopark alanı ve bahçesi mevcut.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.