Ali Ertem açtı ağzını yumdu gözünü

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar'da düzenlenen toplantıda zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Ertem, yaptığı konuşma esnasında Faruk Korkmaz'ın Ömer Kılınç hakkında ki sözlerini eleştirerek, "Çerkezköy ve Tekirdağ'a hizmet etmesi, bilgi birikimi için Ömer abimizi büyükşehir meclis üyesi olarak listemize aldık. Elini öpüp yağcılık yaptığı bir adam için Çerkezköy'e ne yapmış ki Dinarsu ve Aksu da genel müdürlük yaptı o fabrikalar bile batırmış bir adamı getirdin listene koydun diyor. Yazıklar olsun sana" derken, büyük bir hışımla yerinden kalkarak mikrofonu eline alan Ömer Kılınç, "Faruk Korkmaz bunu dediyse şunu sorun daha bu seçimden bir hafta önce benim evimde kaç defa kahvaltı yaptı. Kaç defa benim evime gece 10 da ve sabah kahvaltısına geldi. Hiç kimseye sormayacaksanız şoförüne sorun. Sizi şerefimle temin ederim ben 70 yaşına gelmiş bir adamım. Ali başkan sağolsun güzel şeyler söyledi. Faruk Korkmaz'a uyarsam olmaz şimdi. Ömer abinin evinde ne arıyordun sen. Beni bir yere yerleştir demedin mi? Abi beni bu işlerden kurtar diye gelmedin mi? Terbiyesize bakın ya" dedi

Ali Ertem açtı ağzını yumdu gözünü
27 Mart 2014 Perşembe 08:15

KAHVEHANE TOPLANTISI SAT 19.30'DA BAŞLADI
Çerkezköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Ali Ertem, önceki akşam Kızılpınar'da kahvehane toplantısı düzenledi. Kızılpınar Belediyesi altında bulunan kahvehanede saat 19.30'da düzenlenen toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Reşat Bahar, Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis üyesi adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
AK PARTİYİ TEKRAR İKTİDAR YAPACAĞIZ
Düzenlenen toplantıda ilk olarak Ak Parti Belediye Meclis üyesi adayı Dr.Remzi Garip konuşmasını gerçekleştirdi. Seçimlerin artık gelmesiyle birlikte çalışmaların canla başla devam ettiğini belirten Garip "Bu güzel gecede sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. 30 Mart'a kadar sayılı günler kaldı. Günlerdir başta ekibimiz olmak üzere Ak Partiye gönül vermiş bu bölgede oturan insanlarımız canla başla 30 Mart'ta başarmak için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Artık sonuna geliyoruz. İnşallah 30 Mart'ta iki dönemdir olduğu gibi çok önemli dönemde tekrar Ak Partiye vereceğiniz değerli oylarla yeniden kazanacağız" ifadelerini kullandı.
BAŞKANIMIZI SEÇEREK GÖREVİMİZİ HEPİMİZ YAPACAĞIZ
Kızılpınar'ın Çerkezköy'ün mahallesi olmasıyla ilgili konuşan Garip " Bu seçimde ilk defa Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Kızılpınar da Çerkezköy'ün mahallesi olmuştur. Bu bir yerde çok iyi oldu, geçiş döneminde Kızılpınar halkı yeni düzenleme yapılırken, belki bir takım bürokratik sıkıntılarla karşılaşabilir. Bugüne kadar kurulduğu günden beri müstakil bir Belediye olarak burada bir kaç Belediye Başkanı görev yaptı. Bundan sonra sizler Çerkezköy Belediye Başkanı seçeceksiniz. Biz bunun bilincinde ve farkındayız" dedi. 
5 YIL İÇİNDE HİZMET YAPMASAYDIM ŞU ANDA TAKTİR ALAMAZDIM
1989 yılında beri siyasetin içinde olduğunu sözlerine ekleyen Remzi Garip, " 35 senedir bu bölgedeyiz. Kızlpınar halkı bu defa da her zaman olduğu gibi Ak Partiye büyük destek verecek. Siyaset işi tecrübe ve kadro işidir. Bu kadroda bizde vardır. Bu çoluk çocuk işi değil. Buraya gelip diğer adayların konuşmalarında ben şunu yapacağım bunu yapacağım dediklerinde gülesim geliyor. Neyle nasıl yapacaksın. Arkasını doldurmadan hiçbir şeyin farkına varmadan sadece bol keseden atıyorlar. 1994 yılında bağımsız olarak seçildiğimde o zaman ki kıt maddi imkanlara rağmen güzel hizmetler yaptığıma inanıyorum. O, 5 yıl içinde hizmetleri yapmamış olsaydım 25 senedir her seçimde bu insanların takdirini alamazdım. İnsanlara seçim öncesi bir çok söz verebilirsin, ama halk da artık kimin yapabileceğini gayet güzel biliyor. Bu topluluğu ve gülen yüzleri gördükten sonra bu akşam evime çok daha rahat gideceğim. İnşallah 30 Martta aynı bu görüşler doğrultusunda sandıktan netice çıkacaktır. Bizden de 5 sene içinde başta sayın başkanımızın yanında bu görevlerde bulunmuş hayatı boyunca edindikleri tecrübeleri sadece ve sadece insanlara hizmet etmek için kullanacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.
EN ÇOK OYU KIZILPINAR'DAN ALACAĞIZ
Remzi Garip'in konuşmasını tamamlamasının ardından Ak Parti İlçe Başkanı Reşat Bahar, Belediye Meclis üyesi adaylarını tek tek vatandaşlara tanıttı. Meclis üyesi tanıtımının ardından söz alan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, seçim sürecinin Çerkezköy'e, Kızılpınar'a ve Veliköy'e hayırlı olması temennisinde bulunarak, "inşallah sandıktan çıkacak netice de bizim ümit ve arzu ettiğimiz Ak Partinin ışıl ışıl parladığı bir sandık olacak. Kızılpınara çok güveniyoruz. Açık ara en fazla oy alacak yer olarak burasını görüyoruz. En çok oyu buradan alacağımıza yürekten inanıyorum. Kızılpınar insanı durumu daha iyi çözmüş ve bugünde en çok çile çeken halkımızdır" açıklamasında bulundu.
ERDOĞAN AŞKI GÖNÜLLERE İLMEK İLMEK YAZILDI
Yapılan kara propagandalar ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidardan indirilmek istendiğinin altını çizen Ertem şunları söyledi; "yolsuzluk adı altında bu devleti iktidarı bitirme operasyonu olarak düzenlendi. Oda yetmedi kaset operasyonları devam ediyor. Bunlarda hile, her türlü fırıldak bitmiyor. Bugün başka yarın başka bir şey çıkıyor. Bütün dertleri Ak Partiyi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı bitirmek. Erdoğan insanların gönüllerine yazılmış muhabbeti ve o aşkı yok etmek istiyorlar ama bunu başaramazlar. Erdoğan aşkı ilmek ilmek yazıldı gönüllere. Siz bu aşkı muhabbeti bitiremezsiniz. Bütün Müslümanların duasının arkasında olduğu Recep Tayyip Erdoğan'ı yok etmek kolay mıdır? Sizin bu hileleriniz asla bizi yıldıramaz. Bu milletin gönlünden Recep Tayyip Erdoğan'ı silemezsiniz. Sizin hesaplarınız varsa bu milletinde Allah'ın da hesabı var"
1 SAAT İÇİNDE PARTİYİ TERKET SONRA GEL BANA ÇAMUR AT
Ali Ertem'in yaptığı konuşmaların belli bölümlerinde kahvehanede bulunan gençler 'kızılpınar seninle gurur duyuyor, Vur vur inlesin soyguncular dinlesin, Dik dur eğilme bu gençlik seninle' sloganları atarak Ertem'e destek verdiler. Ertem konuşmasının devamında BBP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Faruk Korkmaz'ın kendisi hakkında söylediği sözlere cevap vererek, "Ali Ertem kürtleri sevmiyormuş diye laf çıkarmış. Artık bittiklerinin işaretidir bu. Son haftaya kadar durdular durdular şimdi başladılar çamur atmaya. Bu halk onları gönüllerinden sildiği için bizleri karalayarak kendilerine oy çekmeye çalışıyorlar. Kızılpınardaki kürt vatandaşımın aklını çelecekler akılları sıra. Siz bu kürt kardeşlerimi o kadar enayi mi zannediyorsunuz. Sen burada 10 yıl belediye başkanlığı yapacaksın, hizmet yapamayacaksın ondan sonra benim bulunduğum partinin içerisinden aday adayı olacaksın, din iman kuran üzerine yemin ederim diyeceksin, aday kim olursa olsun onun arkasında olacağım diyeceksin adaylık sana verilmeyince 1 saat içerisinde bu partiyi terk ederek başka partiden aday olacaksın sonra gelip bana bu süreçte çamur atacaksın" dedi.
BİZ YARATILANI YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVİYORUZ
İnsanların şahsiyetiyle asla ilgilenmediğini ifade eden Ertem, " kişiliğimize laf söyleyenler olursa bizim de iki çift lafımız olur. Hizmetler noktasında kim ne derse desin Ali Ertem 10 yıl belediye başkanlığı yaptı ama hiçbir şey yapmadı desinler. Ama ben ve Çerkezköy'de yaşayan halkım benim 10 yıl içerisinde neler yaptığımı biliyor. Diyebilir mi ki yol yapmadı? Diyebilir mi sular akmıyor? Bu laflara benim halkım güler geçer. Ama Kalkıp da derse ki Ali Ertem kürtleri sevmediğini söylüyor o zaman ben şunu söylerim. Her konuşmaya başlarken Allah'a hamdolsun diye başlıyorsun. İslam'ın neresinde iftira atmak var? Biz insanları laz, kürt, çerkez diye sevmiyoruz ki. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz" şeklinde konuştu.
BENDEN HELALLİK ALMADAN CENNETE GİDEMEYECEK
Partilerinde Etnik ve bölgesel ayrımcılığın olmadığını sözlerine ekleyen Ertem şöyle devam etti; "Bugüne kadar bu kardeşiniz alevi sunni diye ayırmadı. Dolayısıyla senin bana attığın o iftira bana uymaz. Kızılpınar'da bittiğinin farkındasın o yüzden böyle iftiralar atıyorsun. Ama ben bunun hesabını öbür tarafta soracağım. Bana böyle bir çamur attığı için kul hakkı geçmiştir. Öbür tarafta bana bu hesabı ödemeden cennete girmesi mümkün değildir. Ben söylemiyorum cenabı hak söylüyor. Son bir kaç gündür gazetelerde ifadeleri var. Yok biz adam dövüyormuşuz, insanları dışlıyormuşuz. Bunlar çirkin politikalardır ve ben kendime yakıştıramıyorum. Ben şunu söylüyorum bugün Kızılpınar sokaklarında geziyoruz ve etraf çamur. Çerkezköy'e gelin bir damla çamur bulamazsınız. İşte o Kızılpınar sokaklarında çamuru bularak bana atıyor. Ben çamur bulamıyorum ki atayım ona. Onda  çamur bol nereye gitse çamur. Ama ben atamam çünkü ben çamuru Çerkezköy'de tükettim"
YAZIKLAR OLSUN SANA
Ali Ertem konuşmasının devamında Faruk Korkmaz'ın Ömer Kılınç hakkında söylediği sözlerin çok zoruna gittiğini ifade ederek, "Ömer abimiz sanayi daha yeni kurulduğunda Dinarsu ve Aksu’nun genel müdürlüğü yaptı. İnsanlığını ve insan ilişkilerini herkes bilir. Ömer abi okudu mu bilmiyorum ama Faruk Korkmaz böylesi bir değerli abimiz için de açıklamalar da bulundu. Neyin ne olduğunu ben bilirim. Gözlerimle şahidim Ömer abimizi gördüğünde ellerine sarılıp öperdi. Sen şöylesin sen şusun busun derdi. Hadi Remzi bey siyasete girdi çıktı her şeyi kaldırır ama Ömer abi siyasete bulaşmamış bir insan. Sadece Çerkezköy ve Tekirdağ'a hizmet etmesi, bilgi birikimi için büyükşehir meclis üyesi olarak listemize aldık. Elini öpüp yağcılık yaptığı bir adam için Çerkezköy'e ne yapmış ki Dinarsu ve Aksu da genel müdürlük yaptı o fabrikalar bile batırmış bir adamı getirdin listene koydun diyor. Yazıklar olsun sana" dedi.
FARUK GİBİLERİNİ ARKAMDAN SÜRÜKLERİM
Ali Ertem'in konuşmasını tamamlamasına izin vermeyen Ömer Kılınç büyük bir hışım ve heyacanla ayağa kalkarak yaptığı konuşmada, "Faruk Korkmaz bunu dediyse şunu sorun daha bu seçimden bir hafta önce benim evimde kaç defa kahvaltı yaptı. Kaç defa benim evime gece 10 da ve sabah kahvaltısına geldi. Hiç kimseye sormayacaksanız şoförüne sorun. Sizi şerefimle temin ederim ben 70 yaşına gelmiş bir adamım. Ali başkan sağolsun güzel şeyler söyledi. Faruk Korkmaz'a uyarsam olmaz şimdi. Ömer abinin evinde ne arıyordun sen. Beni bir yere yerleştir demedin mi? Abi beni bu işlerden kurtar diye gelmedin mi? Terbiyesize bakın ya. Dikkat ederseniz kaptanımız Ali bey ondan sonra da Remiz Garip konuşuyor. Ben politikayı politik olarak konuşmasını sevmem. Mikrofonu elime aldığım zaman yer göğü inletirim. Faruk gibilerini arkamdan sürüklerim" serzenişinde bulundu.
ÖNCE BENİM ELİMİ ÖPER SONRA GİDİP VALİNİN ELİNİ ÖPERDİ
Politika yapmayı bilmediğini sözlerine ekleyerek konuşmasına devam eden Kılınç, "Ona telefon ederim ondan sonra başlar kıvırttırmaya. Vali varken önce gelir benim elimi öper sonra gider valinin elini öperdi, terbiyesize bak. Aksu ve Dinarsu'dan mal alırken imiydi. Kaldı ki benim fabrikalarım aslan gibi duruyor ama bunu anlamaya sanayici kafası gerektiği için onun kafası arsa alıp arsa satmaya çalışır. Onu dedem de, okur yazar olmayan insan da yapar. Devletin arsasını alıp satar satarken de komisyon alır. Çerkezköy Eski Kaymakamı Akın Varıcıer'e sorun beraberiz. Faruk Korkmaz hakkında yapılan tahkikatları biliyorum. Kaymakam bey bana anlatıyor ama ben susuyorum tam bir terbiyesiz bu adam. Ben böyle siyasete alışık değilim" dedi.
ÇAMUR ATMAKLA BİR YERE VARAMAZ
Ömer Kılınç'ın sakinleştirilmesinin ardından yeniden konuşmasına devam eden Ali Ertem, "Faruk Korkmaz hesabını Allah'a versin ama 30 Mart günü sandıkta hesabı sizler soracaksınız. Çamur atmakla bir yere varamazsınız. Bu bitişinin resmidir. Biz çamur atmıyoruz Faruk başkanla ilgili benim ağzımdan bir edepsizce laf duydunuz mu? Hizmeti eleştiririm. Yollarda insanlarımız eziyet çekiyor. Buna hakkın yoktur diyoruz. Bu belediye başkanlığı noktasında eleştirimdir. Belediye başkanlığı noktasında hizmet edemedikçe, kendini aka çıkarmak için bizi de aşağı çekmek adına kara propaganda yapacaksın. O siyaset dönemi geçti. Ak Partinin düşmanı bütün kurumlar Recep Tayyip Erdoğan için hep kara propaganda da bulunuyorlar. Böyle bir şeyin kar etmesi mümkün değil. Biz Çerkezköy'e Kızılpınar'a hizmet etmeye geliyorsak yaptıklarımızı anlatacağız" diye konuştu.
BABAN YANIMDA TAŞERON ELEMAN OLARAK ÇALIŞIRDI
Açıklamalarının devamında MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel'e birtakım eleştirilerde bulunan Ertem "Bu vatandaşın sopası sandıkta oyuyla olur. Diğer muhalefetteki arkadaşlar da önemli değil, daha genç arkadaşlar. Onlar bu işi oyuncak zannediyorlar. Herhalde çelik çomak oynayacaklarını zannediyorlar. Kendi ifadesiyle Belediye bilgi tecrübe ister diyor. Sanki anasından doğarken Belediye Başkanı olarak doğmuş ve bugüne kadar bilgi tecrübeyle donanmış. Bilgi tecrübe sende var mı doğru bir laf, Belediye Başkanlığı yapmak bilgi ve tecrübe ister çocuk oyuncağı değildir. Laf doğru da kendisi için doğru değil, aslında bizi işaret ediyor bu yüzden kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi daha siyasetin taze çocuğu, ağa babaları gibi oda yanlış yoldan gidiyor. Siyaset yapacaksan bir kere doğru yolu seçeceksin. Daha işe girerken oda karalama ve saldırılarla giriyor. Ali baba ve kırk haramiler ifadeleriyle giriyor. Bize siz hırsızsınız diyor. Ey zavallı Koray Önsel insan utanır , bundan 23 sene önce senin baban benim yanım da taşeron elemanım olarak çalışıyordu. Beraber çalıştık, ondan sonrasında ortak iş kurduk. Sen o zamanlar daha bebektin o yüzden bunları anlamazsın" açıklamalarında bulundu.
TÜM MAL VARLIĞIM BELEDİYE BAŞKANLIĞIM ÖNCESİNDEDİR
Koray Önsel'in babasıyla yıllarca ortak iş yaptıklarının altını çizen Ertem, "Bizim elde ettiğimiz neyse buna kara çalıyorsun bunun temelinde senin babanla yaptığımız işler var ey Koray Önsel. Söylediğin lafın ne anlama geldiğini iyi öğren. Senin ne haddine benim nasıl elde ettiğim? Bunu sorgulamak gücüne sahip misin? Biz hesabı Allaha da veriyoruz. Ben sana hesap vermek zorunda mıyım, ama merak ediyorsan gel göstereyim. Kuruşuna kadar nasıl elde ettiğimi göstereyim. Benim Belediye Başkanlığı dönemimde üstüne bir gram malım yok. Ne varsa Başkanlığım öncesinde var. Sen ve senin mensubu olduğun aileyle aile dostuyduk. Ortaktık aile ortağıydık beraber yaşıyorduk" ifadelerini kullandı.
KALİBRENİZ VE ÇAPINIZ BİZİM ELİMİZE YETİŞMEYE YETMEZ
Ali Ertem konuşmasının devamında ise şunları söyledi; "Ey Koray Önsel her şeyden vazgeçtik de İslam'ı da bir tarafa bırakalım, insanlıktan da mı nasibin yok senin? Hangi edepte, gelenekte, hangi dinde, beraber olduğun beraber büyüdüğün aile dostuna çamur atmak var? Siyaseti bu şekilde nasıl kullanırsın? Aday oldun diye her şey bitti mi? Seçimden sonra rezil olacaksın. Hangi yüzle Ali Ertem'in karşısına çıkacaksın. Ama kabahat onda değil, bu şekilde konuşanı kim o şekilde konuşturdu ise ve kim o şekilde yetiştirdiyse kabahat ondadır. Buradan selam olsun onlara, bu çirkeflikleri kar etmeyecek. Bu vatandaşı bu şekilde kandıramazsınız. Hizmet edeceksiniz. Sizin kalibreniz, çapınız bizim elimize yetişmeye yetmez. Kutunuz kaç santimetre ki bizimle aşık atacaksınız. Bu bilgi birikimi tecrübe donanım hanginizde var? Bunları geçin yapacaklarınızı anlatın. Belediye Başkanlığı sadece yol kaldırım yapmak değildir diyor. Teşekkür ederiz hiç değilse onları yaptığımızı kabul ediyorlar. Yaptıklarımızı kabul ediyorlar"
GÜMBÜR GÜMÜBR GELİYORUZ
Seçimlerin ardından Kızılpınar'a ilk hizmetlerinin çöpleri toplatmak olacağını ifade eden Ertem, " Hemen organize oluyoruz çöp hizmetini bir haftada başlatıyoruz. Arkasında da yol ve kaldırımların ölçümünü yaparak projelerimizi hazırlayıp ve ihale sürecini de başlatıp en kısa sürede yollarınıza neşteri vurmaya başlıyoruz. Merak etmeyin. Bütün bunları Çerkezköy de başarmış kardeşiniz olarak bu ekiple birlikte en kısa sürede sizi bu çileden kurtarmaya söz veriyoruz. Hiç endişeniz olmanız bütün sıkıntılarınız bitirecek ekip bizde var. Onların öyle cafcaflı laflarına aldanmayın. Bize attıkları çamurlara da inanmayın. Biz dimdik ve gümbür gümbür geliyoruz. Bunu herkes görecek, boyunun ölçüsünü alacak" dedi.
PROJELERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Çerkezköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan adayı Ali Ertem, konuşmasını tamamlamasının ardından kahvehane toplantısına katılan vatandaşlara projeleri hakkında bilgi verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
sen kimsin yaa?? gel göstereyim nasıl kazandığımı diyeceğine kalk da vatandaşa göster yiyorsa. silivrideki evi de, çerkezköydeki evi de başkanlıktan sonra aldın. oğlunun arabasını da karının arabasını da başkanlıktan sonra aldın. yalancının önde gidenisin sen. iftira atmaktan başka yaptıgın birşey yok.
Avatar
ömer çakıl - 10 yıl önce
gümbür gümbür gidiyonuzzzzzz
Avatar
......................... - 10 yıl önce
siliviri deki villan,eşinin jipi,izinsiz yurtdışı gezilerin,oğlunun altındaki spor araba,altından arabanı alanlarla yaptığın ortaklık,belediyede çalışan yakınların....bunlar da mı iftira...bunlarda mı çamur???batacağın kadar çamura zaten batmışsın...daha ne konuşuyorsunuz..yazıklar olsun size...bu arada yanındaki remzi garip de sana hırsız diyen birisidri...2009 daki gazete manşetlerine bak...
Avatar
ali baba - 10 yıl önce
sen de şeref mi var be?
Avatar
cemalettin - 10 yıl önce
tertemiz bir aday koray önsel istediğin kadar uğraş kirletemeyceksin!! senin gibi bir hırsıza artık karnımız tok bizim!!!!!
Avatar
kadir aklıllı - 10 yıl önce
yar saçların lüle lüle...ali ertem sana güle güle....
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
senin kalibreni millet belirleyecek milleti kücük görüp horlaman insanları küçük görmen ne insan olduğun konuşmalarında meydana çıkıyor akp yide kirletin
Avatar
adalet - 10 yıl önce
her hesap ahirete kalmamalı,yaptıklarının bedelini kaybetmekle ödemeli.hükmü sonsuz olan allah diğer hesapları mahşerde soracaktır.oranın hesabını düşünmeye başlamalı şu andan