Allah verdi ama beklenti hükümetten

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, son günlerde artan yağışlara rağmen çiftinin yüzünün güldüğünü belirterek, “Şu anda iklim şartları hep çiftinin lehine oldu. Çiftimizin umutlu ve her şey yolunda gidiyor. Yağışlardan dolayı sıkıntı yaşamadık. Kar yağışı ve buzlanma olmadığı içinde çok mutluyuz. En son beş sene önce böyle verimli bir sene geçirmiştik. Bu sene çiftçimiz Allah’tan umduğunu buldu ama beklentisi de hükümete kaldı” dedi

Allah verdi ama beklenti hükümetten
17 Mart 2016 Perşembe 16:43

ŞARTLAR ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ÇOK UYGUN GİDİYOR

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, yağan yağışlarla birlikte çiftçinin yüzünün güldüğünün ifade ederek, “Kışın ılıman gitmesi bölge çiftçisinin menfaatine oldu. Ilıman olması bizim bölge itibariyle çitçimizin yüzünü güldürdü. Buğdaylar da zarar görmedi. Son bir haftadır çiftçilerimiz gübrelerini attı. Gübreler de son bir haftada havaların olumlu olmasından dolayı atıldı. Nisan ve Mayıs ayında nitrat gübreler de atılacak. Şu andaki şartlar çiftçimizin aleyhine değil lehine oluyor ve iklim şartları çiftçimiz için çok uygun gidiyor” diye konuştu.

ALEYHİMİZE HİÇBİR ŞEY OLMADI

Bu sene sert bir kış yaşamadıklarını sözlerine ekleyen Toprak, “Bizim bölgemizde sıkıntı olmadı ve inşallah bundan sonra da olumsuz bir durum söz konusu olmaz. Mahsüllerimiz şuan çok iyi. Her şey beklenilenin de iyisinde. Buğdayın bir işlevi kaldı. Nitrat gübresi atılacak ve pas ve kök boğaz hastalıkları da aynı ayda atılıyor. Şu anda iklim şartları hep çiftinin lehine oldu ve hasat olarak da çiftimizin beklentisi yüksek. Aleyhimize hiçbir şey olmadı. Kar yağışı, buz olmadı bundan dolayı da mutluyuz” dedi.

İNŞALLAH DON OLMAZ

Don olayları olmadığı sürece asla etkilenmeyeceklerini ifade eden Hasan Toprak, “iklim şartları böyle devam ettiği taktirde yaklaşık bir ay sonra ayçiçeği ekimleri başlar. Çiftçimiz şu anda bunun hazırlıklarını gerçekleştiriyor. Gübre ve tohumunu alıp ekim hazırlıklarına başladı. İklim şartları ılıman devam ederse de kısa süre içinde ekim çalışmaları da başlamış olacak. Bu kış çiftçinin lehine geçti, umarız son anda don yada benzer bir felaket olmaz ve bu yıldan çok umutluyuz. Bizi aşırı yağışlar etkiliyor ama bu dönem aşırı kış olmadığı için çiftçimiz de rahat etti. Rekoltenin yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Beklentimiz artık Allah’a kaldı. Bu sene çiftçimiz umduğunu buldu ama beklentisi de hükümete kaldı. İnşallah bu sene hükümet uygun fiyatlar verir” açıklamasında bulundu.

BU SENE VERİMLİ BİR SENEYE BENZİYOR

Toprak konuşmasının sonunda ise, “Bizim bu bölgemiz orman eteğinde kalıyor. Topraklarımız Tekirdağ, Hayrabolu ve Malkara’ya benzemiyor. Bize çok yağış olursa yaramıyor, mahsülü çürütüyor. Kışın ılıman gider ve yağış az düşerse o zaman Malkara Hayrabolu gibi verim alabiliyoruz. Bu sene de verimli bir seneye benziyor. Bir afet falan görmezsek inanıyorum ki Malkara ve Hayrabolu’nun biçtiği verimi Çerkezköy, Saray ve Kapaklı olarak bizlerde alırız. En son beş sene 500-600 kilo buğday biçmiştik. Kışın ılıman gitti. Çok yağış ve don olayları olmamıştı. Bu sene de bu yüzden verimli bir dönem yaşıyoruz” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.