Arıtmada su tasarrufu ve geri kazanım çözümleri gerçekleştirildi

Endüstriyel ve İçme Suyu Çözümleri konusunda ürettiği proje ile dünyanın en iyi 10 projesi arasına girerek hibe almaya hak kazanan Ecoloro Firması tarafından Pazartesi günü saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen “Arıtmada su tasarrufu ve geri kazanım çözümleri” konulu panel ile Trakya’nın yer altı ve yer üstü suları masaya yatırıldı. Hollanda Kalkınma Bakanlığı Proje Sorumlusu Wille Timmerman, panelde yaptığı konuşmada “Biyolojik arıtma sistemi ile evsel ve endüstriyel suları kullanılacak hale getirebiliriz. Su sadece bizim için değil önümüzdeki jenerasyon içinde çok önemli” ifadelerini kullandı

Arıtmada su tasarrufu ve geri kazanım çözümleri gerçekleştirildi
24 Şubat 2015 Salı 20:00

 PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda Pazartesi günü saat 14:00’da düzenlenen panele Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İrmet Hospital Hastanesi Başhekimi Ahmet Türker, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Ayhan Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA YER ALMASI GÜZEL

"Arıtmada su tasarrufu ve geri kazanım çözümleri” panelinde ilk olarak Hollanda Başkonsolos yardımcısı Hester Yankman konuşurken “Böyle bir proje dünyanın en iyi yerleri arasında yer alması güzel bir olay. Hollanda’da geri dönüşüm sularla sanayi işliyor ve Hollanda olarak bu deneyimleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

PROJE İÇİN DANYELİYE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkonsolos yardımcısı Hester Yankman'ın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay " Çerkezköy Türkiye’nin üretim merkezi olduğuna vurgu yapmak istiyorum. Su tasarrufu noktasında projelerin geliştirilmesi güzel bir olay, Mehmet Can Danyeli kardeşimi bu projeyi bizlere tanıtmaya vesile olduğu için tebrik ediyorum. Belediyelerin, Sanayicilerin su tasarrufunu değerlendirmesi ve bilinçlendirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

SU ARITILARAK İKRAM EDİLDİ

Gerçekleşen Panel’in sonunda ise katılımcılara plaket takdim edilirken, dışarıda hazırlanan konteynerlerde projesi yapılan arıtma sisteminden su arıtılarak katılımcılara ikram edildi.

SÖZ BAŞKA UYGULAMA BAŞKA

Su hakkında bilgi verilen ve suyun önemi anlatılarak başlanan panelde küçük bir detay gözlerden kaçmadı. 0,5 litrelik pet şişenin üretimi için 3 litre su harcandığı belirtilen panelde, 100’e yakın pet bardakla su dağıtılması “anlatılanla yapılanın farklılığını”  gözler önüne serdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.