ASFALT TAMGAZ

Çerkezköy Belediyesi'nin 15 gün önce başladığı 200 bin metrekarelik asfalt kaplama çalışmaları kapsamında iki cadde bitirildi ve üçüncüye başlandı. Bugüne kadar 60 bin metrekare yani programın üçte biri neredeyse tamamlandı

ASFALT TAMGAZ
10 Ağustos 2012 Cuma 08:33

Çerkezköy Belediyesi'nin yaz dönemi asfalt projesi tam gaz sürüyor. Her aşamasını Belediye Başkanı Ali Ertem'in de takip ettiği asfalt çalışmasında iki cadde tamamlandı üçüncüye geçildi. Neredeyse 15 gün içerisinde belediye 60 bin metrekare asfalt dökerek programın üçte birini tamamladı. Programın tamamında 200 bin metrekare asfalt dökülmesi planlanıyor.
NAMIK KEMAL VE HÜKÜMET CADDESİ TAMAMLANDI
Çerkezköy Belediyesi'nin toplam 10 cadde 28 bin 800 ton asfalt dökülmesi yönünde planladığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Program kapsamında ilk olarak Namık Kemal Caddesi'nden başlayan ekipler, 50.880.000 metrekare asfalt döktü. Namık Kemal Caddesi'nin ardından Hükümet Caddesi'ne geçen ekipler burada da 13.720.000 metrekare asfalt döktü. 15-20 gün önce başlanan asfaltlama çalışmaları kapsamında bugüne kadar iki caddeyi tamamlayan ekipler, önceki gün Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'ne geçti. Bir gün içerisinde duble yolun yarısını tamamlayan ekipler, iki gün içerisinde Tugay Kavşağı'na kadar yola asfalt dökmeyi planlıyor.
BAŞKAN ERTEM İNCELEMEDE
Asfalt dökümünün başladığı günden bugüne kadar sık sık yolları dolaşarak, asfalt ekiplerinin çalışmalarını takip eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem önceki gün de Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'nde idi. Başkan Ertem, Belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş'den asflat döküm çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi aldı. Talimatlarda veren Başkan Ertem, asflat dökmeden önce tüm yolların altını beton yaptıklarını belirtti. 
Ertem, "Çerkezköy'de artık beton yapılmayan yola asfalt dökülmeyecek. Biz burada kaldığımız sürece asfalt çalışmaları bu doğrultuda yürüyecek. Önce beton dökeceğiz sonra asfalt. Şuan Çerkezköy'de beton yol ya da asfalt olmayan bir metrekare yol bile bulunmuyor" diye konuştu.
TAMAMI 200 BİN METREKARE
Yol-Fen asfalt firması tarafından ihalesi kazanılan asfaltlama çalışmalarında bu yıl 200 bin metrekare asfalt dökeceklerini belirten Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, bugüne kadar tamamlanan iki cadde sonunda yaklaşık 60 bin metrekare asflat yaptıklarını kaydetti. Kemal Gümüş, "Dökülmesi planlanan asfaltın üçte biri bugüne kadar döküldü" dedi. Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'nin tamamlanmasının ardındandan Malkoçoğlu Caddesi'ne geçeceklerini belirten Müdür Gümüş, "Malkoçoğlu Caddesi'nde traşlama yaptık. Yol balık sırtı gibiydi. Düzledik. Burası tamamlanınca Malkoçoğlu'nda asfalt dökmeye başlayacağız" diye konuştu. Gümüş, asfalt programının tamamının 160 gün içerisinde bitirileceğini sözlerine ekledi.
İNŞAATLAR YOLLARI BOZUYOR
Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'nin ardından Namık Kemal Caddesi ve Hükümet Caddesi'ni de Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte dolaşan Belediye Başkanı Ali Ertem, yapılan asfaltı inceledi. Asfaltla ilgili olumlu ya da olumsuz görüşlerini Fen İşleri Müdürü Gümüş'e aktaran Başkan Ertem, bazı eksiklikler içinde yeni talimatlar verdi. Zaman zaman memnuniyetini de dile getiren Başkan Ertem, asflatla ilgili olarak Belediye'nin önemli bir atılım içinde olduğunu ancak Çerkezköy gibi sürekli inşaat yapılan bir kentin yollarının da sık sık yenilenmesi gerektiğini vurguladı.
Başkan Ertem, "Nasıl yaparsanız yapın burada yollar üç sene sonra yine aynı hale gelir. Çünkü her taraf inşaat" dedi. Ertem, daha sonra kaldırımlarda incelemelerde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.