Asgari Ücret 1800 Net

Lastik-İş Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret eden DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 27 Aralık tarihinde Lüleburgaz’da düzenlenecek olan miting hakkında bilgi verdi. Çerkezoğlu yaptığı açıklamada, “Hepinizin bildiği gibi içinde bulunduğumuz ay asgari ücretin belirlendiği bir ay. Konfederasyonumuz Aralık ayı boyunca “Asgari Ücret 1800 Net” sloganıyla bir kampanya yürütüyor. Bizler işçilerin büyümeden ve milli gelirden pay alması gerektiği, bir hanede 2 kişi çalışsa bile yoksulluk sınırının altında yaşamayı dayatan bir asgari ücrete asgari ücret denemeyeceği gerçeğinden hareketle, asgari ücrete en az Cumhurbaşkanlığı bütçesi kadar zam istiyoruz” dedi.

Asgari Ücret 1800 Net
25 Aralık 2014 Perşembe 18:20

 BİN 723 İŞÇİYİ YİTİRDİK

Lastik-İş Sendikası Çerkezköy Şubesinde düzenlenen toplantıda konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Trakya Bölge Mitingi ile ilgili bilgi vermek amacıyla bir araya geldik. 2014 yılı emek açısından oldukça sancılı ve acılı bir yıl olarak yaşandı. Soma, Torunlar ve Ermenek gibi toplumu derinden sarsan katliamlar başta olmak üzere iş cinayetlerinde 1723 işçiyi yitirdik. Yani Türkiye bir değil yaklaşık altı Soma katliamı yaşadı. Bu cinayetlerin en temel sebeplerinden biri olarak taşeron düzeni olduğunu tespit ederek taşeron köleliğinin yasaklanması için sürdürdüğümüz mücadeleyi yükseltmeye çalıştık” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETE EN AZ CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİ KADAR ZAM İSTİYORUZ

Bu kapsamda İstanbul’da, İzmir’de, Mersin’de, Diyarbakır’da taşeron köleliğine karşı mitingler düzenledik diyerek konuşmasını sürdüren Çerkezoğlu, “Bu mitinglerden biri de Trakya Bölge mitingi olarak 27 Aralık Cumartesi günü Lüleburgaz’da gerçekleştirilecek. Bu mitingde de taşeronun güvencesizlik, kölelik, ölüm demek olduğunu vurgulayarak taşeron cumhuriyetine karşı en temel haklarımızı, güvenceli bir iş-insanca yaşam talebimizi dile getireceğiz. Hepinizin bildiği gibi içinde bulunduğumuz ay asgari ücretin belirlendiği bir ay. Konfederasyonumuz Aralık ayı boyunca “Asgari Ücret 1800 Net” sloganıyla bir kampanya yürütüyor. Bizler işçilerin büyümeden ve milli gelirden pay alması gerektiği, bir hanede 2 kişi çalışsa bile yoksulluk sınırının altında yaşamayı dayatan bir asgari ücrete asgari ücret denmeyeceği gerçeğinden hareketle, asgari ücrete en az Cumhurbaşkanlığı bütçesi kadar zam istiyoruz” dedi.

SARAYLAR DEĞİL EKMEĞİMİZ BÜYÜSÜN

Arzu Çerkezoğlu konuşmasının devamında ise, “Bu kapsamda “Asgari Ücret 1800 Net” talebimiz çerçevesinde bugüne kadar Konya, Bursa, Kayseri, Gaziantep’in yanı sıra Trakya bölgesinde de Kırklareli, Lüleburgaz ve Tekirdağ’da kitlesel basın açıklamaları ve bildiri dağıtımı yapmıştık. Dün de Edirne dahil olmak üzere DİSK’in temsilciliklerinin bulunduğu hemen her yerde, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Konya, Diyarbakır, Kayseri, Samsun, Adana, Gaziantep, Eskişehir’de kitlesel basın açıklamaları yaptık, yüzlerce noktada bildirilerimizi dağıttık. 26 Aralık’ta da Ankara’da Çalışma Bakanlığı’nın önünde bu talebimizi bir kere daha dile getirdikten sonra 27 Aralık Trakya Bölge Mitingi’nde güçlü bir şekilde “Saraylar Değil Ekmeğimiz Büyüsün-Asgari Ücret 1800 Net” diye haykıracağız” açıklamasında bulundu.

TRAKYA’DA YENİ BİR SOMA YIKIMI YARATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Bölge Temsilcimizin aktardıklarından da gördüğümüz üzere sefalet ücretleri ve taşeron köleliğinin yanı sıra Trakya’nın başka sorunları da var diyen Çerkezoğlu şunları söyledi; “Özellikle Trakya’da tarım topraklarını yok eden bir süreç işliyor ve işlemeye devam edecek gibi görünüyor. Ergene nehrinin yok edilmesinin ardından yeni termik santral projeleri, organize sanayi bölgeleri ile bu bölgede tarımın yok edilmesi doğa tahribatının yanı sıra, emeğini satmaktan başka çaresi kalmayan yüz binler yaratacak. Biz bu senaryoyu Soma’da gördük. Tarımın yok edilerek insanların nasıl ölümüne, kölece çalışmak zorunda bırakıldığını gördüğümüz için Trakya’da yeni bir Soma yıkımı yaratılmasına izin vermeyeceğimizi de kürsümüzden dile getireceğiz”

TRAKYA HALKININ MÜCADELESİDİR

Arzu Çerkezoğlu konuşmasının sonunda ise, “DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Yönetim Kurulu Üyeleri, bölgedeki örgütlü sendikalarımızın yöneticilerinin de katılacağı, DİSK Bölge Temsilciliği Tarafından örgütlenen ‘Taşeronlaştırma yasaklansın-Asgari Ücret 1800 Net’ mitingine sadece üyemiz işçileri değil tüm Trakya halkını davet ediyoruz. Bugün bizim yürüttüğümüz mücadele bu yoksulluk, ölüm, kölelik ve yağma düzenine karşı emeğin, yaşamın, doğanın mücadelesidir. Bugün bizim yürüttüğümüz mücadele tüm Trakya halkının mücadelesidir” dedi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.