Astsubay Lojmanlarının durumu ne olacak?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’de hayata geçirmeyi planladığı ve ilk etabını tamamladığı KentPark projesinde ikinci etap çalışmaları başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bambaşka bir görünüme bürünecek olan alanı gölgeleyense bir türlü üstesinden gelinemeyen Astsubay Lojmanları…

Astsubay Lojmanlarının durumu ne olacak?
11 Temmuz 2018 Çarşamba 18:28

Dört bloğun ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldığı, iki bloğun ise deprem testini geçmediği ve bu iki blokta sadece 4-5 dairenin dolu olduğu Astsubay Lojmanları sorun olmaya devam ediyor. Hükümet kanadından konuyla ilgilenen tek milletvekili olan Ayşe Doğan’ın vekilliğinin sonlanmasının ardından; AKP Tekirdağ Milletvekillerinin konu takip edip etmeyeceği ise merak konusu.

Çerkezköy’ün çehresini değiştirecek olan KentPark projesinin ortasında kalan ve oluşacak güzel görüntüyü gölgeleyen Astsubay Lojmanları’nın durumu belirsizliğini koruyor. Konuyla ilgilenen AKP Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’ın vekilliğinin sonlanmasının ardından hükümet kanadından AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop’un konunun takipçisi olması bekleniyor.

İLK BAŞTA OLUMLU YAKLAŞILMIŞTI
Hatırlanacağı üzere dört bloğun ruhsatsız olduğu (daha sonra yıkıldı), iki bloğun ise deprem testini geçmediği Astsubay Lojmanları ile ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Milli Savunma Bakanlığı'na giderek konuyu eski Bakan Fikri Işık ile paylaşmıştı. Söz konusu alanın Çerkezköy’e kazandırıldığı takdirde trafiği rahatlatacağı ve yeni yaşam alanı yaratma konusunda Çerkezköy’ün önünü açacağını belirten Akay’a, eski Bakan Fikri Işık’ın da aynı şekilde olumlu yaklaşımlarda bulunduğu bildirilmişti.

BAKAN, EMRE KÖPRÜLÜ ARACILIĞIYLA MÜJDEYİ VERMİŞTİ
Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 2017 Ocak ayında Anayasa görüşmeleri esnasında Meclis'te eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşmüş ve Işık, Çerkezköy Astsubay Lojmanları ile ilgili konuyu işaret ederek Emre Köprülü'ye “Sizin işi çözdük. Başkana müjdeyi verin” demişti. O günlerde Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün de konu ile ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşerek olumlu bilgiler vermiş; söz konusu alanı Çerkezköy’e kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtmişti. 

SONRASINDA HERHANGİ BİR ADIM ATILMADI
Ancak görüşmelerin ardından 11 ay geçmesine rağmen altı yol kavşağının oradaki Astsubay Lojmanları ile ilgili herhangi bir olumlu gelişme yaşanmadı. Konuyu AAKP Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’a hatırlatmamız üzerine Doğan, konunun aslında çözülmüş olması gerektiğini, takipçisi olacağını ve önümüzdeki günlerde gidişatla ilgili bilgilendirmede bulunacağını ifade etmişti.

GÖZLER MUSTAFA ŞENTOP’TA
Ayşe Doğan’ın bu yaklaşımının ardından araya anayasa görüşmeleri, sonrasında da erken seçim telaşı girince konu askıda kalmış ve bir arpa boyu yol alınamamıştı. 27. dönemde milletvekilliğine aday gösterilmeyen ve vekilliği sonlanan Ayşe Doğan, konuyu takip eden AKP’li tek vekildi. 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni meclisin oluşması ve vekillerin belli olmasıyla birlikte özellikle AKP Grup Başkan Vekili ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop’un konunun takipçisi olması ve bu iki lojmanın kaldırılması için girişimlerde bulunması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.