Atamızı törenlerle andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yıldönümü dolayısıyla törenlerle anıldı.

Atamızı törenlerle andık
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
11 Kasım 2019 Pazartesi 11:25


Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni ile başlayan anma programı, Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Anma programı Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ata’ya Saygı’ koşusu ile tamamlandı
   Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ
   Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreninin ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Anma programına Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Belediye Başkanımız Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
SAYGIYLA ANDIK
   Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki Anma Programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Engin Aslan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Tarih Öğretmeni Engin Aslan’ın konuşmasının ardından ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk için hazırlanan sinevizyon izlendi ve 10 Kasım konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasından sonra “Atatürk’e Vefa” konulu oratoryonun sahnelenmesi ile Halk Eğitim Merkezi’ndeki onma programı sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.