ATIKSU PROJE İHALESİ YAPILACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Atıksu Arıtma Tesisi'nin 22 Temmuz'da 'Proje' ihalesine çıkacağını açıkladı. Ertem, 6 ay sonrada yapım ihalesine çıkılmasını planladıklarını söyledi,

ATIKSU PROJE İHALESİ YAPILACAK
01 Temmuz 2011 Cuma 00:00

Çerkezköy Çevre Belediyeler Atıksu Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Başkanı ve Çerkezköy Belediye Bakanı Ali Ertem, 60 dönüm üzerine yapılması planlanan Atıksu Arıtma Tesisi'nin 'Proje' ihalesinin 22 Temmuz'da yapılacağını açıkladı. Ertem, 6 ay içerisinde de 'Yapım' ihalesinin yapılmasını hedeflediklerini söyledi.
22 TEMMUZ'DA İHALEYE ÇIKIYOR
Çerkezköy Belediyesi, Kızılpınar Belediyesi, Veliköy Belediyesi, Karaağaç Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi'nin oluşturduğu Çerkezköy Çevre Belediyeler Atıksu Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Atıksu Arıtma Tesisi için düğmeye bastı. Birlik Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Atıksu Arıtma Tesisi'nin ilk ihale tarihini açıkladı. Atıksu Tesisi'nin iki etapta yapılacağını hatırlatan Başkan Ertem şunları kaydetti: "Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Atıksu Tesisi'nin yanında bulunan 60 dönümlük araziye Evsel Nitelikli Atıksu Arıtma Tesisi planlama çalışmaları son noktasına geldi. Çerkezköy ve 4 beldesinden kaynaklanacak evsel nitelikli su atıklarının arıtılmasını sağlayacak tesisin ilk etapta 200 bin kişiye, ikinci etapta Çerkezköy'ün 10 yıl sonra ulaşacağı tahmin edilen 400 bin kişi nüfusa göre kurulması öngörülmekte. Kurulacak tesise ilişkin proje ihalesi 22 Temmuz'da yapılacak."
YAPIM İHALESİ 6 AY SONRA
Atıksu Arıtma Tesisi'nin kurulması için yürütülen çalışmalara destek veren kurumlara teşekkür eden Birlik Başkanı Ali Ertem, "Tesisin kurulmasına ilişkin gerek Çevre İl Müdürlüğü gerekse Organize Sanayi Müdürlüğü'nün yardım ve desteklerini çok gördük. Projeye ilişkin teknik ve idari şartnameye temel alacak verilerin oluşturulmasında Çevre ve Orman Bakanlığı'nın da desteğini çok gördük. Projeye destek olan herkese teşekkürü bir borç biliyoruz."diye konuştu. Proje aşamasının 6 ay içerisinde tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Ertem, sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzdeki günlerde artacağı tahmin edilen nüfusuyla belkide ihtiyacı daha çok hissedilecek bu projeye ihalesi sırasında destek olan kurum ve kuruluşlardan yapım ihalesinde de destek bekliyoruz. Atıksu Arıtma Tesisi'nin en kısa sürede yapılabilmesi için ilçe ve belde başkanları olarak heyecan duymaktayız. Tesisin kurulacağı yere ilişkin mülkiyet projelerinin çözümünde de son noktaya gelmiş durumdayız. Proje ihalesinin ardından 3 ya da 6 ay içerisinde yapım ihalesine çıkmayı hedefliyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.