Atıksu Tesisi'nde sorun kalmadı!

2008 yılı içinde kurulan ve bölgenin çevre sorunlarını minimuma indirmeyi hedefleyen Tekirdağ 4. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yaptırma ve İşletme Birliği ile Çerkezköy Çevre Belediyeler Birliği Atıksu Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birlikleri 2011 yılının ikinci toplantılarını yaptılar. İki Birliğin Faaliyet Raporları'nın oy birliği ile kabul edildiği toplantıda Çerkezköy Çevre Belediyeler Birliği Atıksu Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin yer sorununu çözdüğü ve projelendirme çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağı müjdesi verildi.

Atıksu Tesisi'nde sorun kalmadı!
20 Haziran 2011 Pazartesi 00:00

ERTEM BAŞKANLIK ETTİ
Çerkezköy Belediye Meclis Salonu'nda ilk olarak Çerkezköy Çevre Belediyeler Birliği Atıksu Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin 2011 yılı 2. toplantısı yapıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan Birlik toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile devam etti. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
ÇALIŞMA OLMADI
İlk olarak Birlik Başkanı Ali Ertem tarafından Birlik Faaliyet Raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Birliğin 2010 yılı Faliyet Raporu hakkında bilgi veren Başkan Ertem, Faaliyet Raporu'ndan da anlaşılacağı üzere Birliğin 2010 yılında bir çalışmasının olmadığını ifade etti.
YÜCEL BİLGİ VERDİ
Birliğin 2010 yılı kesin hesaplarının müzakere edilmesi ve oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel, yapılması planlanan Atıksu Tesisi'nin yeri ile ilgili Birlik Üyelerine bilgi verdi.
BEDELİ KARŞILIĞI VERİLECEK
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisleri yanında bulunan 2108 kadastral parselde bulunun 30 dönümlük arazinin Hazine tarafından Birliğe tahsisisin yapılmak üzere olduğunu belirten Başkan Yücel, bunun yanında yer alan 625 ada 1 parsel ile 624 ada 1 parseldeki yaklaşık 34 dönüm Karaağaç Belediyesi'ne ait yerin Birliğe bedeli mukabilinde tahsis edilmesi yönünde Meclis kararı aldıklarını ve bunun kabul edildiğini ifade etti.
Söz konusu parsellere tesis yapılmaması durumunda hiç bir şart öne sürülmeksizin arsaların Karaağaç Belediyesi'ne devir edilmesi yönünde de Meclis kararı aldıklarını ifade eden Başkan Yücel, yerin değer tespitinin belirlenmesinin ardından söz konusu parsellerin Birliğe tahsis edileceğini ifade etti.
MAHZUP EDİLECEK
Bunun üzerine Birlik Başkanı Ali Ertem, yerin değerinin tespitinin yapılmasının ardından uygun bir bedelle Birliğe tahsisinin gerçekleşeceğini ve bedelinin Karaağaç Belediyesi ile Birlik arasında mahzup edileceğini ifade etti.
İNCE BİLGİ VERDİ
Karaağaç Belediye Başkanın Ali Ertem'in konuşmasının ardından Birlik Müdürü Gökhan İnce gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 60 dönümlük alana tesisin yapılacağını ve iki aydır söz konusu atıklar ile ilgili teknik çalışmalar yapıldığını, numuneler alındığını ve nasıl bir tesis yapılması noktasında çalıştıklarını belirterek, "Teknik şartnameyi hazırlıyoruz. Önce Proje İhalesi yapılacak. Projeye Devlet 100 bin TL destek veriyor. Projenin yıl sonuna kadar çıkmasını bekliyoruz. Proje çıktıktan sonra önümüzü daha net göreceğiz. Bu noktada Bakanlık ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü de bize destek oluyor. Yapılacak tesisin %45 maliyeti bağış olarak Birliğe verilecek" dedi.
Birlik Müdürü Gökhan İnce'nin konuşmasının ardından Çerkezköy Çevre Belediyeler Birliği Atıksu Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin 2011 yılı 2. toplantısı sona erdi.
KATI ATIK BİRLİĞİ DE TOPLANDI
Ardından Tekirdağ 4. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yaptırma ve İşletme Birliği toplantısına geçildi. Bu toplantıya Birlik Başkanı Ali Ertem Başkanlık ederken, toplantıda Birliğin 2010 yılı Faaliyet Raporu okundu ve kabul edildi. Ardından 2010 yılı kesin hesaplarının okunması ve kabul edilmesinin ardından Belediye Başkanı Ali Ertem, Birliğin çalışmalarında geldiği son noktayı anlatmak üzere sözü Gökhan İnce'ye bıraktı.
DSİ YER GÖSTERDİ
MTA KARŞI ÇIKTI
Birliğin son durumu hakkında bilgi veren İnce, Devlet Su İşleri'nin geçtiğimiz aylarda yer olarak Küçükyoncalı ile Saray arasında bir yer gösterdiğini ve burada değişik kurumlardan 15 kişilik bir heyet ile çalışma yaptıklarını belirterek, "Burası 40 hektarlık bir orman alanıydı. DSİ sadece buraya olur vermişti. Biz de bir çalışma yaptık ve diğer kurumlardan 15 kişilik bir heyet ile incelemede bulunduk. Edindiğimiz son bilgiye göre Maden Teknik Arama bu yere itiraz etmiş ve olumsuz görüş bildirmiş. Eğer bu doğruysa tekrar başa döndük manasına gelir" dedi.
KORKMAZ'DAN ANKARA ÇIKIŞI!
Bu olumsuz haber üzerine Devlet kurumları arasındaki uyumsuzluk üzerinde duruldu ve sözü Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz aldı. Şuana kadar bir arpa boyu yol alamadıklarını belirten Başkan Korkmaz, "Tüm Belediye Başkanları toplanıp Ankara'ya gidelim ve Çevre Bakanımız ile görüşüp, sorunumuzu arz edelim, çözüm bulalım" dedi.
Korkmaz'ın bu önerisi Belediye Başkanları tarafından kabul gördü ve yeni kabine oluştuktan sonra Ankara'ya çıkarma yapılmasına karar verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.