Ayçiçeklerin maşallahı var

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, “Ayçiçeklerin bu yıl maşallahı var. Şu anda her şey çok güzel. Bu yıl rekolte beklentimiz var” değerlendirmesini yaptı

Ayçiçeklerin maşallahı var
04 Haziran 2014 Çarşamba 08:18

Nisan ayı ortalarında ekimi yapılan ayçiçeği tarlalarının yağan yağmurlar ile birlikte şaha kalktığını ve tüm ayçiçeklerin toprak yüzeyine çıkarak bir karış seviyesini geçtiğini ifade eden S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, “Ayçiçekler çıktıktan ve sırayı dizdikten sonra çiftçilerimiz çapalarını yaptılar, ot ilaçlarını atıp, gübrelerini verdiler. Son yağan yağmurlar da son derece iyi geldi. Artık Haziran ayının ikinci yarısında bir yağmur daha alırsak ve afet olmaz ise bu yıl ayçiçeği tarlalarında rekolte yılı olur, bolluk ve bereket yılı olur” diye konuştu.
BOLLUK VE BEREKET YAĞDI
Geçtiğimiz yıllarda kuraklık nedeni ile büyük oranda ürün ve verim kaybının yaşandığını fakat bu yıl kuraklıktan eser olmadığını ifade eden S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, “Bu yıl özellikle Mayıs ayı ve son 1 haftadır yağan yağmurlar hepimizin yüzünü güldürdü. Ayçiçek tarlalarına deyim yerindeyse bolluk ve bereket yağdı” dedi.
40 BİN DEKAR EKİLİ
Bölgemizde yaklaşık 40 bin dekarlık bir alanda ayçiçeği ekiminin yapıldığını ifade eden S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, “Şuana kadar her şey çok güzel gidiyor. İnşallah Haziran ayının ikinci yarısında da bir yağmur yağar ve doğal afet yaşanmaz. Eğer Haziran sonuna kadar bir yağmur daha düşerse bu yıl ayçiçekte gerçekten son derece verimli bir sezon yaşanır. Çiftçinin yüzü güler” açıklamasını yaptı.
İNŞALLAH BEKLENTİLER KARŞILANIR
Bu yıl hem ürünün bol olmasını beklediklerini, hem de ayçiçeği fiyatının iyi verilmesini beklediklerini ifade eden S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, “Ortaklarımızın ve bölgemiz çiftçisinin yüzünün bu yıl hem ürün, hem fiyat bakımından gülmesini arzu ediyoruz. İnşallah beklentilerin karşılandığı bir hasat dönemi olur” temennisinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.