Bağlık Viyadüğünün yakında ihaleye çıkacak

Bağlık Mahallesi'nin iki yakasını bir araya getirmesi için planlanan ve bir süredir yılan hikayesine dönen Bağlık Viyadüğü için Karayolları'ndan projenin bazı noktaları için son izinler de verildi. Birkaç pürüzün de atlatılmasının ardından proje yaklaşık 2 ay içerisinde ihaleye çıkacak.

Bağlık Viyadüğünün yakında ihaleye çıkacak
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
03 Temmuz 2019 Çarşamba 15:48

GÖZLER İHALE İLANINA ÇEVRİLDİ
Hatırlanacağı üzere Başkan Akay daha önce konuya ilişkin verdiği demecinde, “Süreç Karayollarından çıktı, top ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde. Yakın zaman içinde ihaleye çıkıp, uyulama projesine geçilecek” diye konuşmuştu. Şimdi ise gözler Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek ihale ilanına çevrildi.
3 AY ÖNCE KARAYOLLARINDAN SON İZİNLER ALINDI
Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını birleştirmek amacıyla 15 milyon TL’lik Bağlık Viyadüğü Projesi için Karayolları'ndan aylardır beklenen yazının gelmesinin ardından Karayolları ile yapılan görüşmeler neticesinde gabari açısından bir sorun teşkil etmediği gündeme gelmişti. Yaklaşık 3 ay önce Karayolları ile yapılan görüşmede ise projenin birtakım hususları için diğer gerekli onay ve izinler de alındı.
“İHALE SÜRECİNE GİRİLDİ”
Karayollarından gerekli izinlerinin alınmasının ardından açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Karayolları Bağlık Viyadüğü projesinin kararını onayladı. Yakın zaman içinde uygulama projesine geçilecek. Gelen yazıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi de projeyi ihaleye çıkartacak. Artık süreç Karayollarından çıktı, top ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde” ifadelerini kullanmıştı. Şimdi ise alınan son onayların ardından konuya ilişkin demeç veren Akay, “Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Kadir Albayrak ile yaptığımız toplantı neticesinde alınan izinlerin ardından viyadük için ihale sürecine girildiğini söyleyebilirim. Şu an için ihale hazırlıkları yapılıyor. Kadir Başkanımızın bana ifade ettiğine göre çok kısa bir süre içerisinde ihale açıklanacak ve burası için ayrılan bütçe ile bu iş yapılacaktır” diye konuştu.
2 AY İÇERİSİNDE İHALE EDİLMESİ BEKLENİYOR
Belediye yetkililerinden gelen açıklamada ise konunun detaylarının UKOME’de bulunduğu ifade edilirken projenin işleyişine dair herhangi bir aksaklık yaşanmayacağı kaydedildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin birtakım yatırım ve faaliyetleri özellikle seçim döneminde ekonomik kriz sebebiyle askıya almasının ardından yarım kalan projelere devam edilmesi ve söz verilen projelerin yapılması için çalışmaların tüm hızıyla devam edeceği de yetkililer tarafından aktarıldı. Gerekli bütçe ayarlamalarının tamamlanmasının akabinde Bağlık Viyadüğü’nün en geç 2 ay içerisinde ihale edilmesi öngörülüyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.