Bakan’dan yanlış BAK’ış

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çerkezköy’de bir dizi incelemede bulundu. Bakımsızlıktan dolayı uzun süredir spor müsabakalarının gerçekleştirilemediği salonun tadilat edilmek yerine yıkılacağını kaydeden Bakan Bak, buraya 3 bin 500 seyirci kapasiteli yeni bir salon inşa edileceğini belirtti. Mantıklı olan ise başka bir alana yeni spor salonu yapılıp, mevcut salonun onarımdan geçirildikten sonra yeniden kullanılabilir hale getirilmesi.

Bakan’dan yanlış BAK’ış
06 Haziran 2018 Çarşamba 18:23

İHTİYAÇ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Mevcut salona tadilat yapılması için gereken ücretin, yeni bir salonun yapım maliyeti yanında devede kulak kalacağı bilinirken; yeni bir salon yapılması için eskisinin yıkımının planlanması ise hiç mantıklı görünmüyor. Madem ki ilçenin spor alanına bu kadar ihtiyacı var –ki bu ihtiyaç nüfusla birlikte her geçen gün artıyor- başka alana yeni bir salon inşa edilip mevcut salon da tadilata sokulursa, spor alanına duyulan ihtiyaç belirli oranda karşılanmış olur.

SALONU BELEDİYE’DEN ALDILAR; YIKMAYA HAZIRLANIYORLAR
Bilindiği üzere 2006 yılında imzalanan bir protokolle işletme hakkı 10 yıllığına Çerkezköy Belediyesi’ne verilen Çerkezköy Kapalı Spor salonu, 2016 yılında protokol süresinin dolmasıyla yeniden Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesine girmişti. Protokol süresinin dolmasından önce Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Bakanlığa “Salon’a tadilat gerekiyor. Masrafın bir kısmını siz bir kısmını da biz karşılayalım ve salonun eksiklerini giderelim” teklifi sonrasında Belediye’yi bir süre oyalayıp daha sonra da protokolün süresinin dolduğunu, yeni bir protokol imzalanmayacağını belirterek salonu geri alan Gençlik ve Spor Bakanlığının, aradan geçen 2 yıllık süre içerisinde salona 1 çivi dahi çakmadı. Bakımsızlıktan kullanılamayacak halde olan salonda geçtiğimiz gün incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, mevcut salonun Çerkezköy’ün ihtiyacını karşılamayacağını, buranın yıkılarak yerine 3 bin 500 seyirci kapasiteli yeni bir salon inşa edeceklerini duyurdu.

ÇÖZÜM ESKİSİNİ YIKMAK DEĞİL!
Bakan Bak’ın da söylediği gibi Çerkezköy’ün daha çok spor alanına ihtiyacı var. Ancak bunun çözümü ne mevcut salonu yıkıp yerine yenisini dikmek, ne Gençlik Merkezi’ni 4 yılda tamamlayamamak, ne yeri hazır olan futbol sahasını projeler arasına sokamamak ne de seçime kısa bir süre kala Çerkezköy’e yüzme havuzu ‘yapabiliriz’ diye bir vaatte bulunmak. Bunun çözümü, mevcutlara sahip çıkıp, bakım ve onarımlarını yapıp başka alanlara yenilerini yapmak, yani spor alanı sayısını arttırmak.

TRİBÜNDEN ZİYADE EKSTRA SPOR SALONU YAPILMALI
Sayın Bakan da takdir eder ki, mevcut salonu yıkıp yerine seyirci kapasitesi arttırılmış bir salon yapmanın daha fazla sporcuya değil daha fazla seyirciye faydası var. Amacı sporculara hizmet etmek olan bir iktidarın da yapması gereken şey, tribünden ziyade ekstra spor salonu.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.