Bakım bedeli zorlaması devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin 2018 yılının son ayından günümüze kadar uygulamaya aldığı bakım bedeli tepki çekmeye devam ediyor.

Bakım bedeli zorlaması devam ediyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Şubat 2020 Çarşamba 18:47

Suyun metreküp fiyatının Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte sürekli artmasıyla eleştirilen TESKİ kullanım miktarından bağımsız olarak bütün abonelerden aldığı bakım bedeliyle tepki çekmeye devam ediyor. Daha önce yaptığımız haberimizde işyerleri ve evlerde uyguladığı farklı fiyat tarifelerini eleştirdiğimiz TESKİ  bakım bedeli tarifesinide,  kullanımdan bağımsız olarak abone gruplarına göre uygulamaya devam ediyor.
Bir metreküp kullananada, 1000 metreküp kullananada aynı bakım bedelini uygulayan TESKİ'nin neyin bakım bedelini aldığı merak konusu olmaya devam ediyor.


Özellikle bazı küçük ofis türü  iş yerlerinde kontörlü su sayaçlarına senede sadece bir defa kontür alan aboneler ödedikleri fatura karşısında büyük bir şaşkınlık yaşıyorlar.
NEYE GÖRE ALINIYOR
TESKİ Genel Müdürlüğü Su, Atıksu, Güvence, Yatırım ve Hizmet Tarifesi 3. bölümde yer alan
idari yaptırım ve hizmet tarifesinin 15. maddesine göre 'Bakım Bedeli, Abonenin tabi olduğu abone tipi tarifesi üzerinden, abonenin 30 (otuz) günlük tahakkuk dönemi için 1 m³ su ve atıksu ücreti toplamının %80’i bakım bedeli olarak her ay "TESKİ Su ve Atıksu Bildirimi" üzerinden alınır" maddesine göre KDV'de ilave edilerek alınıyor.
KULLANMADIĞINIZ ZAMAN KAPATIN YADA DONDURUN
Eğer evinizde kiracı varsa yada herhangi bir dönemde evinizi kullanmıyorsanız, beklenmedik bir süprizle karşılaşmamak için, kullanımdan bağımsız olan bu bedeli, kiracınız çıktığında(abone sizin üzerinizeyse) veya evinizden uzak kaldığınızda hemen ya dondurun yada bir an önce kapatın. Çünkü aylık olarak bulunduğunuz abone tipine bağlı olarak bu bedel size sonradaki ödemenizde tahakkuk edebiliyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.