Baraj projesinin tarihi çok geç olacak

DSİ Bölge Müdürleri ile masaya oturarak Çorlu ve Pınarça Dereleri hakkında kısa bir toplantı yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantıda görüşülen konuları basın mensuplarıyla paylaştı. Akay yaptığı açıklamada, “Çorlu Deresi’nin kamulaştırılmasına alternatif olarak Ambardere’de baraj çözümü sunuldu. Baraj projesinin de değerlendirme tarihi bizim için çok geç olacak” dedi

Baraj projesinin tarihi çok geç olacak
18 Aralık 2014 Perşembe 17:45

SÜREÇ ÇOK YAVAŞ İLERLİYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Salı günü TESKİ Plan Proje Müdürü, DSİ 11. Bölge Müdürü, TESKİ Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile masaya oturarak Çerkezköy’de yapılması planlanan dere ıslah çalışmaları için görüşmüşlerdi. Yapılan toplantı hakkında konuşan Başkan Akay, “Yaptığımız konuşmada bizim en önemli meselemizin Çorlu ve Pınarça Deresi’nin olduğunu söyledik. Nihayetinde de bu böyle. Kamulaştırma konusunda da Çorlu Deresi’nin şu şekliyle kamulaştırması ciddi maliyet gerektiriyor. Kamulaştırma dışında bir alternatifte Ambardere Mevkii’nde baraj projesi oldu. Bu projenin onaylanması ve denetlenmesi için Temmuz 2015 tarihi verildi. Biz bu tarihin  çok geç olduğunu söyledik. Bu tarihi öne almazsak sıkıntı olur zaten süreç yavaş ilerliyor” diye konuştu.

TARİHİN ÖNE ALINMASI GEREKİYOR

Şuan ki şekliyle geniş bir baraj sahası yapılırsa Çorlu Deresi alanı daralacak ve kamulaştırma alanının küçüleceğinin altını çizen Vahap Akay, “Bu projenin tarihini öne alınması gerek. DSİ Müdürü ile görüştük bu tarih bizim için çok geç ve bizim acil ihtiyacımız var. Çerkezköy’ün asıl sıkıntısı Atılım Beton Kavşağı’ndaki köprü ve Kızılpınar’da olan köprüdür. Dere içerisine indirilen ayaklar ‘V’ şeklinde su içinde birleşiyor. Köprünün önünde yapılan ayakların ortasına beton atılmış ve akan su ilk önce suya takılıyor sonra setten aşağıya 1 buçuk metre boyunca su akıntı yapıyor. Bunun düzeltilmesini talep ettik ve aldığımız cevap Kara Yollarının düzeltebileceği, köprünün Kara Yollarına ait olduğu. Biz de Kara Yollarına yazımızı yazacağız ve kısa süre içinde de ilk olarak o yapının bir an önce düzeltilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

B/S/H KÖPRÜYÜ KENDİSİ YAPACAK

Belediye Başkanı Akay B/S/H Fabrikası’nın da üzerinden geçtiği köprüyü de B/S/H Fabrikası’nın kendisinin yapacağını sözlerine ekleyerek, “Büyükşehir ve TESKİ fabrika ile görüştü. Oradaki genişletmeyi BSH’ın kendisi yapacak, onlarda bunu kabul etti. Pınarça Deresi’ni yapan müteahittin dere içine bıraktığı atıklar için uyarılarda bulunduk. Defalarca müteahhiti uyardık, yazı yazdık, görüştük. Atıkları toplaması için. Aynı şekilde Mevlana Ortaokulu’nun arka tarafına da çöp dökümü yapılmış onun içinde görüştük aynı kişiyle. Uyarmamıza rağmen bir düzelme yapılmadı. Yapılması içinde gerekli işlemlere başlıyoruz” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.