Başakşehir Okulları Doç.Dr. Yavuz SAMUR’u okullarında ağırladı

Başakşehir Okulları konferans salonunda Veli ve Öğrenciler ile bir araya gelen Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur, Artan ekran bağımlılığı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Başakşehir Okulları Doç.Dr. Yavuz SAMUR’u okullarında ağırladı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
20 Ocak 2020 Pazartesi 13:38

Samur; Teknoloji, Oyun, Sosyal Medya Bağımlığı (Çocuk ve Medya) hakkında verdiği seminerde, Ailelere çocukları tuzağa düşüren oyun isimlerini örnekler vererek, geçmişteki çocuk oyunları ile şimdiki çocukların oyun anlayışları hakkında yorumlamalar yaptı. Ailelerin çocukları ile kaliteli zaman geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Yaş gruplarına göre sosyal medya ve internet kullanımı hakkında da bilgi verirken, çocukların yemek yemesi için annelerin telefonlarını “yemek yedirme aracı”olarak kullanmalarının ne kadar yanlış olduğunu aktardı. Yaklaşık İki saat süren seminerde, velilere ve öğretmenlere birbirinden faydalı bilgiler aktaran Samur, seminer sonunda kısıtlı süreye sığdıramayacağı sosyal medya ve teknoloji bağımlılığı  hakkındaki bilgilerin yer aldığı kitabını imzalayarak seminerini sonlandırdı.
Başakşehir Okulları Yönetimi, katılımından dolayı Doç. Dr. Yavuz Samur’a teşekkür ederek, TEMA Vakfı bağış sertifikasını takdim etti.
Doç. Dr. Yavuz Samur kimdir: Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (@bauceit) öğretim üyesi ve bölümün başkanı olan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika'nın Virginia Tech Üniversitesi'nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora ünvanını almıştır. Aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans program koordinatörüdür (@bauegitek). Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması, eğitimde oyunlaştırma (gamification), eğitsel oyun tasarımı (@oyuntasarimi), dijital oyun tasarımı, oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme gibi konular yer almaktadır. Dr. Samur aynı zamanda öğrenciler için dijital eğitsel oyunlar da tasarlamaktadır ve bu alanda oyunlar üreten Uğur Games (www.ugurgames.com) şirketinin kurucu ortaklarındandır. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde “Eğitim Teknolojileri”, "Öğretim Tasarımı (@OgretimTasarimi)", "(Dijital) Oyun Temelli Öğrenme", “Eğitimde Oyunlaştırma”, “Çocuk ve Medya (@childandmedia)”, "Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanımı", ve “Çoklu Ortam Tasarımı" gibi dersler verir. Dr. Samur, bunun haricinde devlet destekli ve kurumsal eğitsel oyun projelerinde, eğitsel dijital içerik ve yazılım/oyun tasarlama projelerinde yer almaktadır. Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik bahsedilen alanlarda birçok çalıştay ve seminerler de düzenlemektedir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.