Başkan Akay: “Bunun adı şuursuzluktur”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Mahalle Muhtarları’yla Mekan Cafe Bistro’da düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek Muhtarların istek ve sıkıntılarını dinledi ve bilgilendirmelerde bulundu. Durdurulan tren seferleri hakkında da konuşan Başkan Akay, “Biz treni istiyoruz, sahip çıkmayı da biliriz.” dedi ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı’nın geçtiğimiz hafta yapmış olduğu açıklamaları ‘Şuursuzluk’ olarak değerlendirdi

Başkan Akay: “Bunun adı şuursuzluktur”
16 Mart 2016 Çarşamba 16:34

MEKAN CAFE BISTRO’DA BİR ARAYA GELDİLER

Dün sabah saat 08.30’da Mekan Cafe Bistro’da düzenlenen kahvaltı programına, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven, Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur, İstasyon Mahallesi Muhtarı Bahri Çakır, Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Turhan Ersöz, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşcan, Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı İrfan Akem, Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli ve Veliköy Mahallesi Muhtarı Ersan Albayrak katıldı.

KIZILPINAR ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kahvaltı programında Muhtarların istek ve sıkıntılarını dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap AKay, Kızılpınar’da yapılacak olan alt ve üstyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Akay ayrıca, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılpınar’a yaptıracağı okulun temelinin de yakın zamanda atılacağını kaydetti.

ÇÖPLÜK ALANINDA ÇEVRE FELAKETİ VARDI

Çerkezköy çöplük alanı hakkında da açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çöp alanı bombaya dönmüştü ve biz orayı kapattık. Orada bir çevre felaketi manzarası vardı. Çöplüğün suyu orman suyunu kirletiyordu. Çöp kamyonları, çöpleri boşaltmak için 27 kilometre uzaklıktaki alana gidiyorlar. Bu durum eskiye göre daha maliyetli ama biz buna razıyız. Orayı kapatarak çöp sularının ormana karışma oranını bir miktar kesmiş olduk.” ifadelerini kullandı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Programın sonlarına doğru, durdurulan tren seferleriyle ilgili de konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimi hafta Çerkezköy’e gelen Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı’nın “Normalde bu tren yüzde 2 gelir karşılıyordu ama yüzde 98 zarar da süspanse ediliyordu. Buna karşı yolcunun az olması ve yöre halkının trene sahip çıkmaması nedeniyle seferleri iptal oldu. Tren kalktığında da kimse ses çıkarmadı. Bu bölgenin illerinde milletvekilleri, belediyeler ve halk olsun kamuoyu oluşturup tepki gösterselerdi bu olmazdı. Vatandaş ve yöneticiler, kaymakam ve valilik bu trenin çalışmasını isteseydi bu tren çalışırdı.” açıklamalarına da cevap verdi.

“ZARAR YAPAN ONCA ŞEY VARKEN TRENİ Mİ BULDUN?”

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yazıcı’nın açıklamalarına gündem yaratacak cevaplar veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bir sendikanın genel başkan yardımcısı olarak Ankara’dan sabah 9’da buraya geleceksin ve 1 – 2 siyasi mesaj verip basıp gideceksin. Bunun adı şuursuzluktur. Burada 2 saat oturup da Belediye Başkanı ve Kaymakam trene sahip çıkmadı diyeceksin. Sen seçim zamanında treni aç, kurdele kes, şovunu yap. Sonra ‘tren zarar etti’ diyerek seferleri durdur. Zarar yapan onca şey varken sen treni mi buldun?” dedi.

“BİZ TRENİ İSTİYORUZ, SAHİP ÇIKMAYI DA BİLİRİZ”

Açıklamalarına devam eden Başkan Akay, “Biz her şeyi seçim malzemesi yapmaya bayılıyoruz. Seçim vardı, treni açtık. Buradan Muratlı’ya kadar gittik. Sonra da zarar ettiği gerekçesiyle kapattık. Bu treni İstanbul’dan Edirne’ye kadar açacaksınız. O olmuyorsa da açtığınızı kapatmayacaksınız. Sen treni aç 6 ay, 1 yıl bırak. Vatandaş trenin olduğundan haberdar olsun. Biz treni istiyoruz, sahip çıkmayı da biliriz.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.