Belediye'den Mobil Sağlık hizmeti

Çerkezköy Belediyesi’nin başlattığı ‘Evde Mobil Hemşirelik’ hizmetinden şuana kadar 3 vatandaş faydalanırken, konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, “Pansuman, enjeksiyon, tansiyon, açlık kan şekeri ölçümü gibi hemşirelik hizmetleri ihtiyacı olan ve evden çıkamayacak durumda olan yaşlı, ihtiyaç sahibi hastalarımızın aileleri Heyet Raporu ile birlikte Belediyemiz yazı İşleri Müdürlüğü’ne müracaat ettikten sonra bu durumda bulunan hastalarımıza evde Mobil Hemşirelik hizmeti sunulmakta” açıklamasını yaptı

Belediye'den Mobil Sağlık hizmeti
20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:20

Çerkezköy Belediyesi’nin  başlattığı ‘Evde Mobil Hemşirelik’ hizmeti ile ilgili bilgi veren Belediye Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, yatalak yaşlı hastalara, heyet raporu olan yatalak hastalara ve heyet raporu olan yatalak kanser hastalarına tansiyon, enjeksiyon, küçük pansuman, açlık kan şekeri ölçümü gibi hizmetler sunduklarını belirterek, bu durumda hastası olan ve bu hizmetten yararlanmak isteyen hastaların yakınlarının Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurmalarını istedi.
TEDAVİ ÖNCESİ HASTA ZİYARET EDİLİYOR
Hasta yakınının dilekçe ile başvurduktan sonra Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden bir heyetin verilen adrese giderek, ön değerlendirme amacı ile hastayı ziyaret edeceğini ifade eden Belediye Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, “Ön incelemenin ardından başvuru formundaki bilgiler incelenerek, hizmet için uygun birime yönlendirilecek. Başvuru üzerine tedavi başlamadan önce ev ziyaretinde bilgilendirme yapılarak hasta değerlendirme formu doldurulacak” dedi.
HANGİ UYGULAMALAR YAPILABİLİYOR?
Evde Hemşirelik Hizmeti’nin planlı hizmetleri kapsadığını vurgulayan Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, “Bunun için daha önceden belirtilen tarih, saat ve ziyaret edilecek kişilerin bildirildiği randevular düzenlenip, önceden hastaya ve yakınına bilgi verilecek. Evde verilen sağlık hizmetleri kapsamında hastaya tansiyon ölçme, enjeksiyon, küçük pansuman, açlık kan şekeri ölçümü gibi tıbbi uygulamalar yapılabilir. Bu uygulamaların nasıl olduğu ve varsa komplikasyonlarından hasta ya da yakını sorumludur.
HANGİ SAATLER ARASI HİZMET VERİYOR?
Hastanın sağlık hizmetlerini ev ortamında alması uygun olmaması veya ani olarak gelişen sağlık sorunları halinde transfer gerekebilir. Bu durumda görevli personel tarafından neden açıklanarak uygun sağlık kuruluşuna yönlendirilebilir. Ayrıca reçetesiz enjeksiyon yapılmaz ve Evde Hemşirelik Hizmeti hafta içi 08.30 ve 17.30 saatleri arasında verilir” açıklamasında bulundu.
NE ZAMAN SONA ERİYOR?
Evde Hemşirelik Hizmeti’nin hangi hallerde sona ereceği ile ilgili bilgi veren Belediye Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu şunları söyledi: “Evde Hemşirelik Hizmeti verilen hastanın uygulanan tedavi ile iyileşerek tedavi ihtiyacının ortadan kalkması, hasta için uygulanacak bakım ve tedavinin belli bir aşamadan sonra sağlık personeli gerektirmeden uygulanabilecek hale gelmesi, sağlık kurumuna yatırılarak tedavi edilmesini gerektiren tıbbi bir durumun oluşması, hastanın kendisi veya kanuni temsilcisinin hizmeti sonlandırmayı talep etmesi, hastanın vefat etmesi ve hasta veya yakınlarının tedaviye uyumsuz davranışları, direnç göstermeleri, önerilere uymamaları halinde verilen hizmetin faydası sorumlu kişi tarafından sorgulanır ve hizmetin sonlandırmasına karar verilebilir.”
3 HASTAYA 18 KEZ GİDİLDİ
Mobil Hemşirelik Hizmeti’nin 2 hemşire, bir sağlık memuru ve bir şoför ile hizmet verdiğini belirten Belediye Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, “Şuana kadar Belediyemize Evde Sağlık Hizmeti için 3 hasta yakını talepte bulundu ve bu hastalar toplamda 18 kez ziyaret edilerek, çeşitli sağlık hizmetleri verildi” diyerek, sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.