Bin 705 kişi Nüfus'dan ceza yedi

Nüfus Müdürlüğü tarafından 2011 yılının ilk 6 ayı içerisinde bin 705 kişiye nüfus işlemlerinden dolayı idari para cezası kesildi. Cezaların büyük çoğunluğunu oluşturan nüfus cüzdanı kayıpları nedeniyle vatandaşları uyaran Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, daha dikkatli olmalarını istedi.

Bin 705 kişi Nüfus'dan ceza yedi
04 Temmuz 2011 Pazartesi 00:00

Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü yılın ilk 6 ayında bin 705 vatandaşa 'İdari para cezası' kesti. Nüfus işlemlerindeki eksiklik nedeniyle kesilen cezaların büyük bir çoğunluğunu ise nüfus cüzdanı kayıpları oluşturuyor. Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, vatandaşları uyararak, "Nüfus cüzdanlarımızı daha dikkatli koruyalım"dedi.
24 BİN 144 İŞLEM YAPILDI
İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, 2011 yılının ilk 6 ayı içinde yaptıkları işlemleri açıkladı. Bu yılın ilk 6 ayında gerçekleştirilen adres beyanı, boşanma, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı ve idari para cezaları hakkında bilgi veren Gülhan Yelek, özellikle idari para cezaları konusunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Yelek, yılın ilk 6 ayında toplam 8 bin 364 adres beyanı işlemi, 153 boşanma, 5 bin 950 erkek nüfus cüzdanı, 6 bin 112 kadın nüfus cüzdanı, bin 601 doğum, 259 ölüm ve bin 705 idari para cezası işlemi gerçekleştirdiklerini belirtti.
BİN 705 KİŞİYE İDARİ PARA CEZASI
6 ay içerisinde Nüfus Müdürlüğü olarak bin 705 kişiye idari para cezası kesmek zorunda kaldıklarını belirten Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, bu sayının oldukça fazla olduğunu söyledi. İdari para cezasının büyük bir bölümünü nüfus cüzdanı kayıplarının oluşturduğunu anlatan Yelek, "Nüfus cüzdanı kayıpları başta olmak üzere, doğum ve ölümlerin geç bildirimi ile gerçeğe aykırı adres beyanı ve adres beyanının geç bildirilmesi nedeniyle idari 6 ay içerisinde bin 705 idari para cezası müdürlüğümüzce kesilmiştir. Bunlardan 1 tanesi adres beyanı diğerleri nüfus cüzdanı kayıpları ve doğum-ölüm olaylarının geç bildirilmesi nedeniyle kesilen cezalardan oluşuyor. 59 adres beyanı ise şu anda incelemede" açıklamasını yaptı.
NÜFUS CÜZDANLARINIZA SAHİP OLUN
İdari para cezaları hakkında uyarıda bulunan İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, "Vatandaşlarımızdan isteğimiz nüfus cüzdanlarını dikkatli kullanmaları. Kaybetmemelerini istiyoruz. Çünkü kayıp cüzdan nedeniyle 67.50 Krş. ödemek zorunda kalıyorlar. Yine gerçeğe aykırı adres beyanında 710 TL, adres değişikliğinin geç bildirilmesinde 323 TL idari para cezası uygulanıyor" hatırlatmasında bulundu.
KOLLUK KUVVETLERİ'NİN İŞ YOĞUNLUĞU ARTIYOR
Nüfus cüzdanı kayıpları üzerinde duran Gülhan Yelek, son bir uyarıyla sözlerini tamamladı. Yelek, şunları kaydetti: "Son dönemlerde nüfus cüzdanları kayıplarında artış var. Özellikle ilçemiz dışında oturupta nüfus cüzdanını ilçemizde kaybedenlerde artış oldu. İlçemizde oturmadığı için hem vatandaşlarımız mağdur oluyor hem biz hem de kolluk kuvvetleri sorun yaşıyor. İlçemizde oturmadığı için yeni nüfus cüzdanı alabilmek için bu vatandaşımızın kendini ispat etmesi gerekiyor. İspat edecek imkana sahip olmadığı için 5490 sayılı Nüfus Kanunu'nun Nüfus Hizmetleri Yönetmeliği'ndeki 128 Madde uyarınca kolluk kuvvetleriyle yapılan araştırma sonucunda ancak tespitte bulunabiliyoruz. Adres kayıtları düzenli olmaması mağduriyete yol açıyor. Kolluk Kuvvetleri'nin de iş yoğunluğu artıyor. Bu yüzden vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Nüfusla ilgili işlemlerini zamanında bildirmelerini bekliyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.