Bir yılda bitecekti

Dövizdeki ani kur artışından kaynaklanan maliyetler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Tasfiye Kararnamesinin ardından yapılan anlaşmayla tekrardan başlayan Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı Pandemi nedeniyle ağır aksak ilerliyor.

Bir yılda bitecekti
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Eylül 2020 Perşembe 12:12

Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı  geçtiğimiz  yıl dövize bağlı maliyetlerdeki artış nedeniyle yarım kalmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Tasfiye Kararnamesiyle yüklenici firmayla tekrardan anlaşmaya varılmış ve %10’luk  bir maliyet artışıyla  inşaat kaldığı yerden tekrardan başlamıştı.


Şubat ayında yaptığımız son haberden sonra bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını havuz inşaatınında kısa bir süre durmasına neden oldu.
Edinilen bilgiye göre,  ağır aksakta olsa, Şubat ayında yaptığımız haberden sonra geçen altı aylık zamanda, mekanik tesisatı ve elektirik tesisatı alt yapıları tamamlanan Kapalı yüzme havuzunun çatı imalatının yapıldığı öğrenildi.
2020 yılı sonunda bitirilmesi planlanan Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme havuzunun bu hızla 2020 yılı sonuna yetişmesi pek gerçekçi görünmezken yinede havuzun en önemli kısmı olan mekanik tesitanın ve elektrik tesisatının bu dönemde bitirilmiş olması olumlu olarak değerlendirilebilir.
26 Ekim 2017 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreni yapımına başlanan 9 milyon 650 bin TL maliyetli 5 bin 155 metrekarelik Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı dövize bağlı maliyetlerdeki artış nedeniyle yarım kalmıştı. Yüklenici firmayla tekrardan anlaşmaya varılmış  ve %10’luk  bir maliyet artışıyla  inşaat kaldığı yerden devam etmişti.
HEDEF 2020 SONUYDU
İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness alanları, antrenör ve soyunma odaları, 520 kişilik bir tribün, dışarısında ise bisiklet yolu ve koşu alanlarını yer alacak olan  kompleks olarak planlanan tesisin 2020 yılının sonuna yetiştirilmesi hedefleniyordu.
İnşaatın başladığı dönemde yarı olimpik yüzme havuzunun 1 yıl içerisinde tamamlanarak, hizmete açılması planlanıyordu. Havuzun geçen 3 yılın ardından 2020 sonuna da yetişmesi zor görünüyor.
PANDEMİ TUZ BİBER OLDU
Nalcı İnşaat  firmasının yüklendiği proje,  İnşaat sektöründe yaşanan çöküşün ardından, Bakanlığın tasfiye kararnamesine bağlı anlaşmayla tekrardan başlamıştı. İnşaat başladıktan sonra bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid – 19 pandemiside uzayan inşaat sürecinin üstüne tuz birer oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.