Biz buraya 28 aylığına gelmedik tüm sözler tutulacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bugün saat 10.00’d TESKİ Çerkezköy Hizmet Binası’na gelerek bir basın açıklaması düzenledi. Kadir Albayrak, düzenlediği basın açıklamasında Çerkezköy’de bugüne kadar yapılan ve gerçekleşecek olan yatırımlar ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Başkan Albayrak, Çerkezköy için verilen tüm sözlerin tutulacağını belirtirken “Biz buraya 28 aylığına gelmedik sözünü verdiğimiz tüm projelerimiz gerçekleşecek” dedi

Biz buraya 28 aylığına gelmedik tüm sözler tutulacak
12 Ağustos 2016 Cuma 12:53

DARBEYİ KINADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çerkezköy’ü ziyaret ederek, TESKİ Hizmet binasında bir basın açıklaması yaptı. Basın mensupları ile bir araya gelen Albayrak, açıklamalarına 15 Temmuz akşamı FETÖ’cü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini lanetleyerek başlarken “Darbe girişimi karşısında vatandaşlarımız birlik ve beraberlik ile bu olayın üstesinden geldiler. Umarım Türkiyemiz bir daha böyle acı bir tablo ile karşılaşmaz” dedi.

BAŞKAN AKAY’A SAHİP ÇIKTI

Darbeye karşı Tekirdağ’da büyük bir yürüyüş düzenlediklerini belirten Albayrak “Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın da yoğun istekleri üzerine Tekirdağ’da büyük bir yürüyüş düzenledik. Darbeye karşı hep birlikte kol kola yürüdük. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürümeye devam edeceğiz” dedi ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yapılan haksız ithamları kınadığını belirtti.

1 YILLIK BİR YAPILANMA SÜRECİ GEÇİRDİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, göreve geldikleri zaman Büyükşehir’in yeni bir yapılanmaya gittiğini belirtirken “Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte göreve başladığımızda 1 yıllık bir yapılanma süreci yaşadık. Bu yapılanma esnasında vatandaşlardan gelen talepleri de en hızlı ve doğru bir şekilde yerine getirmeye çalıştık” dedi.

ÇERKEZKÖYÜN SORUNLARINI ÖTELEMEDEN ÇÖZÜYORUZ

Çerkezköy’ün kendileri için çok önem arz ettiğini belirten Başkan Albayrak “Çerkezköyümüz biz göreve geldiğimiz günden bugüne yoğun bir göç aldı. Hal böyle olunca Çerkezköy’ün sorunları da büyümeye başladı. Göreve geldiğimizden bu yana Çerkezköy konusunda gelen tüm talepleri önemle takip edip yerine getiriyoruz. Sorunların ötelenmemesi için yoğun çalışma içerisindeyiz” dedi.

ELEŞTİRİLER HAKARETE VARMAMALI

Albayrak, açıklamalarının devamında geçtiğimiz günlerde Marmara Haber Gazetesi’nde yayınlanan ‘Bu mu ağabeylik’ başlıklı haberi kamuoyu ile paylaşarak cevap verdi. Bugüne kadar Çerkezköy basını ile herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını belirterek sözlerine başlayan Albayrak “Sayın basın mensuplarının bizleri eleştirmesi olması gereken bir şeydir. Yapılan eleştirileri görerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama bu eleştirilerin hakarete yönelmemesi gerekmektedir” dedi ve basın mensuplarından gelen soru üzerine “Hakaret kelimesini bu haber için kullanmadım. Bu haberde herhangi bir hakaret yoktur” ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ YAPIMININ ENGELLENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Başkan Albayrak, bahse konu haberde Çerkezköy için verilen sözlerin tutulmadığı ifadelerinin kullanılması üzerine bugüne kadar Büyükşehir’in Çerkezköy’e yaptığı ve yapacağı yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Albayrak, ilk olarak Hükümet Caddesi üzerinde yapılması planlanan köprü ile ilgili açıklamalarda bulunurken “Hükümet Caddesi tamamen Büyükşehir’in yol ağında. Bir köprü çalışması yapılacağı ve bu çalışmanın DSİ tarafından yapılacağı konusunda Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi arasında bir iletişim ağı eksikliği olduğunu düşünüyorum. 12 Temmuz 2016 gününde DSİ tarafından köprü yapılacağı yazısı geldi. Ekiplerimizi gönderip inceleme yaptırdık. 17 metrelik bir köprü yapılacağı ama caddenin imar planında 25 metrelik bir genişliği olduğu belirtildi. Biz de DSİ’ye bir yazı yazdık. 25 Temmuzda gönderdiğimiz yazıda 25 metrelik bir genişlik olduğunu ve köprünün genişliğinin bu plana göre yapılmasını belirttik. Başkan Vahap Akay ile görüştük ve DSİ ile görüşerek köprünün bu şekilde revize edilerek yapılacağını belirtti. Yani köprünün yapımının engellenmesi gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

TESKİNİN YATIRIMLARINI AÇIKLADI

Haberde geçen ‘Verilen sözler tutulması’ ifadelerine de cevap veren Albayrak “3 kısım ile Çerkezköy’de yapılanları açıklamak istiyorum” dedi ve ilk olarak TESKİ’nin yatırımlarını açıkladı. TESKİ’nin Çerkezköy ile ilgili olan projelerinin aksatılmadan yapılması emrini verdiğini belirten Albayrak “Dere Islahı, köprü yapımı, 3 adet sondaj kuyusu açılması, yağmur suyu, kanalizasyon hattı çalışmaları olmak üzere toplamda 10 milyonluk bir yatırım yapıldı. Devam eden çalışmalar ise, kanalizasyon ve kollektör hattı, ihale kapsamında olan temiz su bakım ve onarılma hattı olmak üzere her ikisini topladığımızda 40 milyonluk bir yatırım mevcuttur” dedi.

TESKİ’DEN 60 MİLYONLUK YATIRIM PLANI

DSİ’nin yapmış olduğu atık su hattı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Albayrak “Bizim adımıza yapılıyor ve TESKİ tarafından ödeniyor” ifadelerini kullandı ve TESKİ tarafından Çerkezköy’e yapılan ve yapılması planlanan yatırımların 60 milyon lira olduğunu belirtti.

ASBES BORULARININ TAMAMI YENİLENECEK

TESKİ ile ilgili hazırlanmakta olan etüt çalışmalarının da olduğunu belirten Albayrak “Çerkezköy ciddi boyutta içme suyu sıkıntısı çekiyor. Çerkezköy’ün %80’i asbes borulardan oluşuyor. Bunun tamamını yenilemeyi düşünüyoruz. Proje ihalesine çıktık ve yapıma hazır. Ambradere, Emlak Konutları ve Veliköy’de kolektör hattı çalışmalarının projeleri tamamlandı” dedi.

İLÇELERE EN FAZLA DESTEK TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN

Albayrak, TESKİ yatırımlarından sonra Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Etüt Proje Daire Başkanlığı’nın ve Çerkezköy Belediyesi’nin ortaklaşa çalışarak gerçekleştirmekte olduğu projelerin 12 milyon olduğunu belirten Albayrak “Ortak proje nakdi destek olarak da 2 milyonluk bir yatırım var” dedi. Türkiye’de yatırım bütçesinden İlçelere en fazla maddi destek veren Belediye’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Albayrak “2014’te 11 milyon 11 İlçeye dağıttım. Geçen sene de 32 milyon dağıttım” dedi.

ÇERKEZKÖY’E 90 MİLYONLUK BİR BÜTÇE VAR

Albayrak, açıklamalarının devamında “Çerkezköy’e devam eden ve yapılacak olan toplamda 90 milyonluk bir bütçe ayırdık” dedi.
Çerkezköy’de yapılması planlanan projeler ile ilgili de konuşan Albayrak, “Çerkezköy’de yapılması planlanan bir Kültür Merkezi projemiz var. Projesi getirildi ve tamamlanması yeni bitti. 10 Eylül 2016 tarihinde ihale bürosuna gidecek. 2017 yılında bir aksilik olmazsa temelini atacağız” dedi.

KAVAKDERE MEVKİİ’NDE Kİ SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın talebi üzerine Kavaklıdere mevkiinde bir çalışma gerçekleştirileceğini belirten Albayrak “Hem OSB’nin hem de DSİ2nin yapacağı bir yer var. O alanda 1 buçuk km’lik bir alanda da çöplerin yoğun bir kokuya sebebiyet verdiği ve çevre halkını rahatsız eden bir yer var. Başkan Vahap Akay’ın talebi ile bu bölgenin sorununu 20 Ağustos 2016’da ihale bürosuna çıkararak en kısa zamanda çözeceğiz” dedi. Basın mensuplarının bu bölgede yaşayan halkın oldukça tepkili olduğunu ve geçici çözüm için kokular kullanıldığını belirtmesi üzerine Albayrak, “Bu alan konusunda en hızlı şekilde çözüm gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

GIDA BANKASI VE AŞ EVİ PROJESİ 30 EKİMDE İHALE BÜROSUNDA

Kızılpınar’da Kocameşe Piknik alanına giden 5 kilometrelik yolda bir asfalt çalışması yapıldığını belirten “Kent Park projemiz var. İlk etapta yeni bir Kapalı Pazar Yeri yapılacak. 3 ay sonra destek ihale bürosuna gidecek. Gıda Bankası ve Aş Evi projeleri hazırlandı. 30 Ekim’de destek ihale bürosuna gidecek ve en yakın zamanda hayata geçirilecek” dedi.

ÇERKEZKÖY-VELİKÖY HATTINI AYDINLIĞA KAVUŞTURACAĞIZ

Kapalı Yüzme Havuzu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Albayrak “2 ay içerisinde ihale destek bürosuna gidecek. Projesi hazır durumdadır” dedi. Albayrak ayrıca “Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde olan ana arterlerde engelli bantlarının yapılması, Çerkezköy-Veliköy arasındaki aydınlatma sorunu gibi projelerimiz var. Aydınlatma sorunu için Karayolları ile irtibat halindeyiz. Yakın zamanda çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

O KONUYU KARAYOLLARI İLE GÖRÜŞÜRÜZ

Cengiz Topel Caddesi ile TEM Otoyolu kavşağının düzenlenmesi ile ilgili Çerkezköy Belediyesi’nin bir talebi olduğunu belirten Albayrak “Bu konuda da Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile mutabakat sağladık. Proje çalışmalarımız sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün onayından sonra çalışmalar başlayacak” dedi. Basın mensuplarının bu alan ile ilgili Karayollarının bir problem çıkardığını, o alanda heyelan riskinin olduğunu belirtmesi üzerine Albayrak “O konuyu Karayolları ile görüşürüz” dedi.

TÜM BUNLAR 2017’DE TAMAMLANACAK

Bağlık Mahallesi’nde üst geçit projesinin hazırlandığını belirten Albayrak “Tüm bunlar 2017’de tamamlanacak” dedi ve görev süresi boyunca Çerkezköy’ün içme suyu hattını yapmaları halinde en yararlı projenin bu olacağını açıkladı.

BİRAZ SABIR GEREKİYOR

Başkan Kadir Albayrak düzenlediği basın açıklamasında daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının ‘Çerkezköy’ün yatırım konusunda kaçıncı sırada yer aldığı’ sorusu üzerine Albayrak “Olaya Çerkezköy veya bir başka İlçe olarak bakmayın. İhtiyacı olanların hepsi verilen sözlerimiz görev sonucu boyunca yapılacak. 28 ay içinde yeni yapılanan Büyükşehir’in Çerkezköy’de yaptığı yatırımların iyi olduğu düşüncesindeyim. Ama 30 Mart 2019’a geldiğimizde ne söz verdiysek yerine gelecektir. Bazı şeyler paranız olsa da hemen olmuyor. Biraz sabır gerekiyor” dedi.

MÜTEAHHİT ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Fevzipaşa Caddesi ve Kartal Sokak’ta yapılan asfalt çalışmaları sonrası mazgalların 20 cm aşağıda kalması konusunda sorulan soruya cevap veren Albayrak “Yeni bir ihaleye çıktık. Asfalttan dolayı aşağıda veya yukarıda kalan mazgallar konusunda müteahhit çalışmaları başlayacak” dedi.

ATIK BEDELİNDEN SEBEP SU FİYATLARI YÜKSEK GÖZÜKÜYOR

Basın mensuplarının , İstanbul’da ki yaşam standartlarına göre İstanbul’a göre çok daha pahalıya su içildiğini ve TESKİ’nin neden su fiyatlarını bu denli arttırdığı sorusuna cevap veren Albayrak “30 Büyükşehir içerisinde en pahalı su kullanmada 19. Sıradayız. Çok pahalı su kullanmıyoruz. Su faturası içerisinde çevre atık bedeli diye bir bedel var. Su fiyatı ile ilgisi yok. Devlet onu da aynı fatura içerisinde alınsın diyor. O yüzden su fiyatları yüksek gözüküyor” dedi.  

BİRAZ ZAMAN GEREKİYOR

Basın mensuplarının, ‘Vatandaşların sürekli TESKİ yatırımlarını görmek bir yana daha somut projeler görmek istiyor’ ifadelerine cevap veren Albayrak “Anlattıklarım ortadadır. Belirttiğim tüm projeler gerçekleşecektir. Hemen söz verdiğimizde proje ortaya çıkmıyor. Biraz zaman gerekiyor” dedi.

PARALARIN GERİ İADESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

TEKPARK ile ilgili de açıklamalarda bulunan Albayrak “Paraların geri iadesi söz konusu değildir. TEKPARK’tan gelen gelir ile Çorlu’ya 2 milyon değerinde 5 tane otobüs alındı. ” ifadelerini kullandı.

UYGUN OLAN BİR YERE PARK YAPTIRACAĞIZ

Basın mensuplarının “Bağlık Mahallesi Küme evleri sakinleri, çocukların oynayacağı bir park olmadığı, mezarlıkta oyun oynamak zorunda kaldıkları fakat mezarlıkta da uyuşturucu kullanan şahısların olduğu konusunda sıkıntıları var. Bu konuda herhangi bir çalışmanız olacak mı” sorusuna cevap veren Albayrak “Bunu söylemeniz iyi oldu. O alanda uygun bir yere park yaptıracağız” dedi.

TOPLU TAŞIMA ULAŞIM SİSTEMİ SON ONAYLAMASI YAPILACAK

UKOME çalışmalarının ne aşamada olduğu ve ne zaman Çerkezköylülerin şehir merkezine Büyükşehir arabaları ile gidip gelebileceği sorusu üzerine Albayrak “Son aşamaya geldi. Olağanüstü toplantı yapacağız. Toplu Taşıma Ulaşım sisteminin son onaylaması yapılacak. Bunu yaparken paydaşlarımız ile de ortak bir çalışma yapacağız. 2017’de bunların hepsi bitecek” dedi.

OTOPARK KONUSUNDA ÇERKEZKÖY BAŞTA YER ALIYOR

Trafik ve park sorunu ile ilgili de konuşan Albayrak, “Şuana kadar hiç otopark yapmadık. Arkadaşlar ihtiyaca göre 3-4 tane otoparkı devreye alacak. Önümüzdeki ayın sonunda da bu çalışmalar tamamlanmış olacak. Çerkezköy’de bunların başında yer alıyor” dedi.

DARBE AKŞAMI BELEDİYEDEYDİM

“15 Temmuz akşamı neredeydiniz?” sorusuna da cevap veren Albayrak “Yaşım gereği 3 darbeyi de gördüm. Bütün darbeler acıydı. Ama bu çok kötü bir darbeydi. O akşam darbe girişimi haberini gördüğüm anda Belediye’ye gittim ve tüm ışıkları açtım. Halkın iradesi ile geldiğim bu görevi bırakmamak için direneceğim dedim. Daha sonra Vali Bey ile görüştüm. Valilikte olduğunu söyledi ve bende oraya geçtim. Sabah saatlerine kadar gelişmeleri takip ettik. Sonra tekrardan Belediye’ye geçtim. Olaylar netleşene kadar Belediye’de durdum. Darbeye karşı çıktım. Tüm vatandaşlarımı da darbe karşısında verdikleri tepkiden dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

TESKİ TOPLANTISINA KATILDI

Başkan Albayrak daha sonra basın açıklamasını sonlandırırken, TESKİ’nin Çerkezköy’de yaptığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Haber: Uğur Can Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.