Bölge yatırım bekliyor

2014 yılını geride bıraktığımız ve 2015 yılına girdiğimiz şu günlerde Çerkezköy ve Kapaklı gerek yerel yönetimlerinden, gerekse Ankara’dan 2015 yılında ciddi yatırımlar bekliyor

Bölge yatırım bekliyor
06 Ocak 2015 Salı 08:12

 Özellikle Pınarça Deresi’nin ıslan çalışmasının tamamlanmasının yanı sıra Çorlu Deresi’nin ıslah çalışmasına başlanılması, Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanarak, hizmete açılması, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki altyapı ve üst yapı çalışmaları ile yollarının yapılması, yine bölgemizdeki elektrik sorununun yeni yatırımlar ile çözülerek kesintisiz ve temiz enerji verilmesi akla gelen bölgenin önemli sorunlarının başında gelirken, yine bölgemizdeki hastanelerden herhangi birinde Kardiyoloji Servisi ile Onkoloji Servisi kurulması da vatandaşlar tarafından 2015 yılında sabırsızlıkla bekleniyor.

EĞİTİME DESTEK GEREKİYOR

Bölgenin diğer önemli sorunlarından biri ise belde iken kapanarak Çerkezköy ve Kapaklı’ya bağlanan Veliköy, Kızılpınar ve Karaağaç’ta güvenlik ve asayişin Jandarma’dan alınarak, polise devir edilmesi olarak ön plana çıkarken, Çerkezköy Kaymakamlığı’nın Eğitim Kampüsü Projesi kapsamında kampus alanına okul inşaatlarının başlanılması isteniyor.

BELEDİYELERİN HİZMET YILI OLSUN

Ankara’dan bölgeye bu yatırımlar beklenirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy ve Kapaklı Belediyelerinden ise vatandaşlar daha fazla hizmet bekliyor. Özellikle Çerkezköy’ün Pazar Yeri’nin yanında bulunan alanda rekreasyon çalışmasına başlanılması, altyapı ve üst yapı sorunlarının olduğu Kızılpınar ile Bağlık, İstasyon Mahallelerindeki sorunların yerel yönetimler tarafından çözülmesi beklenirken, Çerkezköy Belediyesi’nin Aşevi, Taziye Çadırı gibi sosyal projeleri de hayata geçirmesi bekleniyor.

STAT VE KÜLTÜR MERKEZİ BEKLENTİSİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye’sinin Çerkezköy’e yapacağı Stat Projesi’nin hayata geçmesi, asfaltlama çalışmalarına hız verilmesi, dere ıslahı ve rekreasyon çalışmalarında Çerkezköy Belediyesi’ne destek vermesi de vatandaşlar tarafından beklenirken, özellikle Kültür Merkezi gibi projelerin de hayata geçirilmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.