Borç yapılandırmada son gün 31 Ağustos

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, 15 Temmuz’da gerçekleşen askeri darbe girişimini kınadı. Yaşanan gelişmelerden esnaf ve sanatkarın da etkilendiğini belirten Yaztepe, kooperatif kefaleti ile kredi kullan esnaf ve sanatkarların geciken borçlarını yapılandırmaları için son günün 31 Ağustos 2016 tarihi olduğunu belirtti

Borç yapılandırmada son gün 31 Ağustos
28 Temmuz 2016 Perşembe 11:35

GİRİŞİMİ KINADI
 
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan darbe girişimine karşı durarak, canları pahasına milli iradeyi korumak ve yaşatmak için kahramanlık destanı yazan, demokrasimizin yılmaz bekçileri halkımızın, tüm dünyaya örnek olacak bir kararlılıkla, vatanını savunarak sahiplenmeleri, tarih kitaplarında yazılacaktır.
 
KAHRAMANLARI UNUTMADI
 
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek vatansever mensuplarına, Türk Emniyet Teşkilatımızın maruz kaldığı saldırılarda olağanüstü çaba gösteren polisimize, yetkililerimize, sivil toplum kuruluşlarına, bu uğurda canlarını feda eden Şehitlerimize rahmet; Gazi ve yaralılarımıza acil şifalar diliyor, halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Bilinmelidir ki esnaf ve sanatkarlarımız her zaman ülkemizin huzuru, birliği ve beraberliğinin yanında olmaya devam edecektir.
 
ESNAF VE SANATKARLAR ÇOK ETKİLENDİ
 
Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde yaşanan olaylardan en çok etkilenen kesim esnaf ve sanatkarlarımızdır. Ülkemizde yaşanan terör saldırıları, toplumsal olaylar ve uluslar arası ilişkilerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle kooperatifimizin ortağı esnaf ve sanatkarlarımız özellikle 2016 yılındaki kredi borçlarını ödemekte oldukça zorlanmaktadır.
 
BORÇLAR YAPILANDIRILACAK
 
Bu vesile ile Kooperatif kefaleti ile Halk Bankası’ndan kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatif alacağı gecikmiş borçlarını ödeyebilmeleri için 29 Haziran 2016 tarihinden itibaren yeni bir düzenleme yapılmasına dair genel merkezimizce karar verilmiştir. 30 Haziran 2016 tarihinden önce (bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden kişilerin 31 Ağustos 2016 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarlarına hiçbir gecikme faizi yapılmadan ana para borcu (defaten) tahsil edilecektir.
 
12 VE 24 AYLIK SEÇENEKLER
 
Burcunu defaten ödemeyenler için 12 aya kadar yüzde 8, 24 aya kadar yüzde 12 yıllık faizli aylık ödemeli yapılandırma yapılacaktır. 30 Haziran 2016 tarihinden sonraki kredi borçları yapılandırma kapsamı dışında tutulacaktır. Yapılandırma dahilindeki taksitlendirmede iki taksit üst üste ödenemediğinde yapılandırma iptal edilerek, yapılandırma kapsamı dışındaki mevcut geçerli uygulamaya devam edilecektir.”
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.