Bu bölge Milletvekilsiz kalmamalı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayarak, 8 Mart'ta yapılacak olan ön seçim ile ilgili bilgiler verdiler

Bu bölge Milletvekilsiz kalmamalı
04 Mart 2015 Çarşamba 18:54

 ÖN SEÇİM İLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

Dün saat 09.30'da Etbeyi Restaurtant'ta gerçekleştirilen kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya gelen CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, kahvaltı programı sonunda yaptığı açıklamalarda 7 Haziran'da gerçekleşecek olan genel seçimler için 8 Mart'ta Çerkezköy'de yapılacak ön seçim ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

2 BİN 857 ÜYE OY KULLANACAK

Yapılacak olan ön seçimde sandıktan çıkan sonucun Milletvekili adaylarını belirleyeceğini belirten Birol Öztürk "Elit Düğün salonunda sabah 08.30'dan itibaren üyelerin oy kullanmasına hazır hale getirilecek. Tüm üyeler 8 sandıkta oy kullanacak. 2 bin 857 üyemiz akşam 17.00'a kadar oy kullanacak. Sandıktan çıkan sonuç Milletvekli adaylarını belirleyecektir"  dedi.

NÜFUS CÜZDANI İLE GELMELERİ GEREKİYOR

Oy kullanacak üyelerin nüfus cüzdanlarını kesinlikle yanında bulundurması gerektiğinin altını çizen Öztürk "Bütün adaylara başarılar diliyorum. Yoğun bir çalışma sürecinden geçtiler. Çerkezköy'den 5 adayımız başvuru yaptı. Bir tane de Milletvekilimiz var. Onunla beraber 6 oluyor. En az 3 tane en fazla 5 tane oy kullanılabilecek. Üyelerimizin hangi sandıkta oy kullanacağını kapı girişinde belirteceğiz. Ayrıca sms ile de bilgilendirme yapılacak. Kesinlikle nüfus cüzdanı ile gelmeleri gerekiyor. Kimlik bilgileri olmayan üyelerimiz oy kullanamayacak. Bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

SADECE ÖZTRAK KONTEJAN İÇİN BAŞVURU YAPTI

Kontenjan adayının kesinleşip kesinleşmediği sorusuna cevap veren Birol Öztürk "Şuana kadar Tekirdağ'dan bir tane başvuru var. O da Faik Öztrak'tan geldi. Diğer aday adaylarımız ön seçime girmek için para yatırdı, Faik Öztrak ise kontenjan için para yatırdı" dedi.

BİR SANDIKTA 400 ÜYE OY KULLANACAK

Tekirdağ genelinde 21 bin 472 üye bulunduğunu belirten Öztürk "Toplamda 24 tane adayımız var. Sıralamalar zaten oy kullanılacak listede var. İsim belirtilmeden kutucuklara işaret konarak seçim yapılacak. Bir sandıkta 400'e yakın üye oy kullanacak " ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ VE ANKARAYA FAKS YOLLANACAK

Akşam 17.00'da sandıkların açılacağını belirten Öztürk "Sandıklar açıldıktan sonra sayım işlemlerine başlanacak. Sayım yapıldıktan sonra basına bilgi verilecek. Aynı zamanda Tekirdağ ve Ankara'ya faks çekilecek. 5 kişilik bir divan oluşturduk. Sonuçları ıslak imza ile Tekirdağ'a bizler de götüreceğiz" dedi.

ÖRGÜTSEL ANLAMDA YAPILMASINI ÖNEMSİYORUM

Genel Merkez'e teşekkür eden Öztürk "Örgütler önemsendiği için Genel Merkezimize teşekkür ediyorum. İlk defa örgütsel bazda bir ön seçim yapılıyor. Daha erken bir süreçte yapılsa daha iyi olurdu. Ama partimizin kriterlerine de saygı duyuyoruz. Örgütsel anlamda yapılmasını önemsiyorum. Genel Başkanımız  bizimle yaptığı toplantıda  'Buradan çıkacak sonuç resmi sonuçtur. Biz AKP değiliz, örgütlerimize güveniyoruz. 12-0 yapmış örgütün güçlü olduğunu düşündüğümüz için bu şekilde değerlendirme yaptık' dedi. Bu da bizim için önemli bir veridir. Tüm aday adaylarına hayırlı olsun" dedi.

BÖLGE OLARAK AYNI DÜŞÜNCEDE OLDUĞUMUZA İNANIYORUM

Çerkezköy'ün büyük bir yerleşim alanı olduğunu belirten Öztürk "Kapaklı ve Saray ile beraber 250 bin nüfusluk bir alandan bahsediyoruz. Bu bölge Milletvekilsiz kalmamalıdır. İnşallah Çerkezköy adayları iyi çalışmalar yapmışlardır. Kesinlikle Çerkezköy'den bir Milletvekili çıkmasını istiyoruz. Bölgelerimizde de aynı düşüncelerin hakim olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ADAY OLAMAYINCA KAÇACAKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM

Göreve geldiklerinden beri çalışmalarını herkese eşit olarak sürdürdüklerini dile getiren Öztürk "İlçemize gelen her aday adayı için üyelerimize mesaj attık. Basına haber verdik. Kimseye ayrım yapmadık. Herkese eşit davrandık. 24 aday adayımız da Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinden gelen aday adaylarıdır. Bu çok önemlidir. 30 Mart'ta aday adayı olup ön seçimde seçilemeyince kaçan kişileri de gördük. Bu sefer 24 aday adayının da Cumhuriyet Halk Partisi'nin etrafında tek yumruk olacağını düşünüyorum. Kaçıp gideceklerini düşünmüyorum" dedi.

İNŞALLAH 6-0 YAPARIZ

En az 4 tane Vekil çıkaracaklarını belirten Öztürk "12-0'ı yaptık. İnşallah daha iyi çalışmalar ile 6-0'ı da yakalarız" ifadelerini kullandı.

HEPSİ BİZİM VEKİLİMİZDİR

"Çerkezköy'den çıkan aday adaylarından hiçbirinin sıralamaya giremediği durumunda İlçe Teşkilatı olarak tavrınız ne olur?" sorusuna cevap veren Öztürk "Bizim gönlümüz, inşallah aday adaylarımız iyi çalışmıştır. En çok çalışan adaylar Çerkezköy adaylarıdır. Sıralamaya gireceklerini düşünüyorum. Eğer giremezsek de sonuçta sandıktır, üyelerimize saygı göstermek zorundayız. Hepsi bizim Vekilimizdir" şeklinde konuştu.

OY ALDIĞI KESİME KARŞI MECLİSTE MÜCADELE VERMİŞTİR

Çerkezköy Belediye Meclisi'nde karşılaştığı bir durum hakkında üzüntüsünü dile getiren Başkan Öztürk "Meclis Toplantısında ne acıdır ki, 30 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday adayıyım diye çıkan arkadaş, Cemevleri ile ilgili hayır oyu kullandı. Eğer gerçekten içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi sevdası olsaydı tüm insanların dinini yaşamasını, insanca yaşamasını isterdi. Bu çok önemli bir veridir. Çok üzüldüm karşı gelmesine. Çünkü bizim karşımızda ciddi bir oy almıştı. Ciddi oy alan arkadaşımız, oy aldığı kesime karşı bugün mecliste karşı tarafta mücadele verdi. İyi bir şey değil bu. İnsanlarımız neyin ne olduğunu görüyor" dedi ve ardından basın toplantısı sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.