Bu israftan dönülsün!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan FEM dershanesinin Çerkezköy İlçe Müftülüğü’ne tahsil edilmesi, öğrenci sayısı ve derslik ihtiyacı sürekli artan Çerkezköy’de büyük yankı uyandırdı. Yetersizliği bir türlü giderilemeyen Halk Eğitim Merkezi için bu binanın biçilmiş kaftan olduğunu ifade eden vatandaşlar, bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda personeli bulunan İlçe Müftülüğü’ne 6 kat + bodrumu bulunan binanın tahsis edilmesi manidar bulundu

Bu israftan dönülsün!
11 Ocak 2017 Çarşamba 16:40

MÜFTÜLÜĞE DEVREDİLDİ

Bilindiği üzere, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gazi Osman Paşa Mahallesi Makasçı Sokak’ta bulunan FEM dershanesine el konmuş ve kanun hükmü kararname ile hazineye devredilmişti. Daha sonra talep üzerine, 6 kat + bodrumdan oluşan malum bina, personel sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen Çerkezköy İlçe Müftülüğü’ne devredilmişti.

GÜNDEM KONUSU OLDU

Tabelası asılan ve ay sonu yeni binasına taşınması planlanan İlçe Müftülüğü’ne tahsis edilen bu bina ise Çerkezköy’de gündem konusu oldu. Öğrenci ve derslik sayısı sürekli artan Çerkezköy’de böylesine büyük bir binanın müftülüğe tahsis edilmesinin israf olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladı.

HALK EĞİTİM MERKEZİ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Malum binanın, yetersizliği bir türlü giderilemeyen Halk Eğitim Merkezi için biçilmiş kaftan olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Eski Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun bir kısmı Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılıyor ancak bu da ilçemizdeki Halk Eğitim faaliyetlerine yeterli katkıyı sağlamıyor. Halk Eğitim Merkezi ve diğer birimlerin bu binadan FEM dershanesinin el konulan binasına taşınması gerekirdi. Boşalan Eski Çerkezköy Meslek Yüksekokulu binası da bir okula dönüştürülerek Çerkezköy’ün derslik ihtiyacına bir nebze olsun çare olabilir.” yorumlarında bulundu.

BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ

İlk katına Müftülük, ikinci katına Aile ve Dini Rehberlik Merkezi; geriye kalan 4 kata da yatılı Kur’an kursu yapmayı planlayan İlçe Müftülüğü’nün bu planları vatandaşın gözünde ‘israf’tan öteye geçmezken; Çerkezköy’ün öncelikli sorununun eğitim olduğunu, bu binanın Halk Eğitim veya Milli Eğitim’e tahsis edilmesinin yerli yerinde bir karar olacağını belirten vatandaşlar, “Çerkezköy protokolü her fırsatta eğitim sıkıntılarından bahsediyor. Nüfusa paralel olarak artan derslik ihtiyacını her platformda dile getiriyorlar. Ancak böylesine değerli ve eğitime elverişli bir binanın 4-5 personeli bulunan müftülüğe tahsis edilmesine seslerini bile çıkarmıyorlar. Bu yanlıştan bir önce dönülmeli.” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇİÇEK ER - 7 yıl önce
müftülük at koşturur belki katlar arası...
Avatar
Gökhan - 7 yıl önce
6 kat var diyosunuz 2 katını müftülük 4 katını halk eğitim kullanabilir.muhalefet etmeye hiç gerek yok.birileri tutupta kavga çıkarmak için bişeyleri kullanmasın.
Misafir Avatar
?? - 7 yıl önce @Gökhan
Müftülük ne iş yapar var mı bir faaliyeti? çerkezköyde böyle bir kurum olduğunu bile bilmiyordum. Koca binayı ne yapacaklarımış?