Bu keşmekeşe son verin

Her geçen gün göç alan sanayi kenti Çerkezköy’ün trafik keşmekeşi son bulmuyor. Çift sıra parklarla birlikte tabiri caizse iyice şişen trafik özellikle Perşembe ve Pazar günleri içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Akay’ın trafik sorunu için gündeme getirdiği Altıyol kavşağına yapılması düşünelen dal-çık projesi ise suskunluğunu koruyor.

Bu keşmekeşe son verin
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
18 Temmuz 2019 Perşembe 13:08

TEK YÖN UYGULAMASI YETERLİ DEĞİL
166 bin 789'i bulan nüfusu ile hızla büyüyen Çerkezköy, adeta bir sanayi kenti oldu. Kocaeli-Gebze ve Kocaeli’nin ardından büyük bir sanayi hacmine kavuşan Tekirdağ’ın incisi konumundaki Çerkezköy’de ticaret hacmi ile birlikte ilçe nüfusu da büyüdü. Eğitim ve sağlık alanında vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verilmesi amacıyla bazı iyileştirmeler ve projeler yapılsa da trafik anlamında Akay’ın 2 yıl önce uygulamaya koyduğu tek yön uygulaması trafik sorununu çözmeyeartık yetmiyor.
EMNİYET GÜÇLERİ CEZAİ İŞLEM UYGULUYOR
Tek yön uygulaması ile birlikte trafiğin seyrinde geçmişe nazaran bir rahatlama gözlense de asla yeterli olmadı. Atatürk ve Öztrak Caddesinin geniş yollarında araçlar rahatlıkla seyir halinde olsa da çift sıra parklar adeta düzeni bozuyor. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gün boyu cadde ve muhtelif sokaklarda devriye atarak çift sıra park yapan araçları ya uyarıyor ya da cezai işlem uyguluyor.
ŞERİT ÇEKİLEREK YOL TEK ŞERİDE DÜŞÜRÜLÜYOR
Cezai işlemler caydırıcı olmakla birlikte kimilerini artık engelli rampasına araç park etmekten ve yaya yoluna araç bırakmaktan vazgeçirse de kısa süreli çift sıra parklar dahi trafiği deyim yerindeyse felç etmeye yetiyor.  Özellikle Altıyol Kavşağı’nda meydana gelen sıkışıklık bir türlü çözüme kavuşmuş değil. Trafik polisleri zaman zaman yola şerit çekerek trafiğin kısa süreli sadece birkaç kanattan akışına izin vererek diğer araçların beklemesi suretiyle trafiğe yön vermeye çalışsa da bu bir çözüm sunmuyor. Pazar olan günlerde  ilçede kurulan semt pazarının Altıyol Kavşağı’na yakın olması sebebiyle sıkışıklık yaşanan kavşakta zaman zaman sinirler de geriliyor.
DAL-ÇIK PROJESİ ÇÖZÜM OLABİLİR
İlk olarak dönemin AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge’nin gündeme taşıdığı ve daha sonra Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay’ın konu ile ilgili olarak dikkate aldığı Altıyol Kavşağı dal-çık projesi 2019 Mart’ında yapılan yerel seçim öncesi Akay’ın vaat listesi arasındaki yerini almıştı. Trafiğin seyrini ciddi oranda değiştirmesi öngörülen projenin ne zaman gündeme alınarak proje ve fizibilite çalışmalarının yapılacağı ise 1 ay içerisinde bitmesi beklenen 5 yıllık stratejik eylem planında netlik kazanacak.
TOPLU TAŞIMA ÖZENDİRİLEBİLİR
 Dal-çık projesi ile bağlantı yollarında birtakım değişiklikler yapılarak Atatürk Caddesi’nden viyadüğe doğrudan bir bağlantı sağlanarak ilçenin en işlek caddesinde trafik yoğunluğunun önlenmesi amaçlanıyor. Ayrıca projenin yanı sıra şehir içi ulaşımda şahsi araçlar ile çıkmak yerine toplu taşıma araçlarının özendirilmesi için fiyatlandırmada da birtakım düzenlemeler yapılması isteniyor. Yapılan parklar ve bahçelerle çehresi bir anda değişen ve 5 yıllık stratejik eylem planında yer alacak olan birçok sosyal alan projelerinin tamamlanması ile vatandaşların sosyalleşecek bolca alana kavuşacak olması göz önüne alınınca şehir içi ulaşımda vatandaşlara daha uyguna olanak sağlanması düşünülebilir. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.