Bu köprüyü kullananı gördünüz mü?

Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan ve yapıldığı gün dahi yeri yanlış olarak tespit edilen üst geçidi kullanmayan vatandaşlar ve öğrenciler yolun karşısına araç yolunu kullanarak geçerken, hayatlarını da tehlikeye atıyorlar

Bu köprüyü kullananı gördünüz mü?
28 Mayıs 2016 Cumartesi 16:59

KİMSE KULLANMIYOR
 
Cengiz Topel Caddesindeki yoğun araç trafiği karşısında yayaların can güvenliğini korumak için yapılan ve dekore edilen üst geçit yerininde yanlış olması netiçesinde vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Özellikle hemen yan tarafında bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin can güvenliği için büyük önem taşıyan üst geçidin yeri yukarda kaldığı için az sayıda öğrenci ve vatandaş tarafından kullanıldığı dikkat çekiyor.
 
DAHA KOLAY VE RAHAT OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR
 
Vatandaşlar ve civarda eğitim görmekte olan öğrenciler ve vatandaşlar ise üst geçidin çok yukarda  olduğunu belirterek,  ‘Atatürk viyadüğünden karşıya geçtikten sonra yukarıya kadar yürümek anlamsız, üst geçidin yeri bize göre doğru değil. Ya üst geçit sökülüp aşağıya alınmalı yada Atatürk Viyadüğünün, Cengiz Topel Caddesi ayağına yaya trafiğini güvenliğe alacak üst veya alt geçitler yapılmalı, sonrasında da yayaların karayolundan karşıdan karşıya geçmelerini önleyecek önlemler alınmalı.’dediler.
 
KAZA YAŞANMAMASI MUCİZE
 

Taşıt trafiğinin yoğun olduğu bu güzergahta ise kaza yaşanmaması bir mucize. Gün içerisinde vatandaşların ve öğrencilerin olası bir tehlike ile burun buruna geldiklerini ifade eden çevre sakinleri "Özellikle çocuklar okuldan çıkınca birden yola fırlıyor. Buna bir çare bulunmalı. Bu insanlar bilinçlendirilmeli. Buraya bir çözüm getirilmeli" diye konuştular. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.