Bu sene her şey çiftçinin lehine

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışların çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirtirken “Kışın ılıman olarak geçişi baharın ise yağışlı geçmesi çiftçimizin lehine oldu. Yağan yağışlar ürünlere büyük fayda sağladı. Buğday hasatına zarar vermeden yağan yağışlardan sonra yaklaşık 4-5 gün içerisinde buğday hasatına başlanır” dedi

Bu sene her şey çiftçinin lehine
15 Haziran 2016 Çarşamba 12:42

ARPA HASATI BAŞLADI

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Ziraat Odası’nda yaptığı açıklama ile son günlerde etkili olan yağışlı havanın çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirtti. Arpa hasatının yakın zamanda başladığını ve 4-5 gün içerisinde buğday hasatının da başlayacağını belirten Toprak, “Bu sene her şey çiftçimizin lehine işliyor. Umarım kazasız, belasız ve afetsiz bir şekilde ürünler toplanır” dedi.

SEVİNDİRDİ AMA MUTLU ETMEDİ

Bu senenin verimli olduğunu belirten Toprak, fiyatlar konusunda da açıklamalarda bulunurken “Geçtiğimiz sene 76-78 kuruşa buğday alınıyordu. Bu sene ise borsada 92 kuruşa alındığını duyduk. Bu bizi sevindirdi fakat çokta mutlu etmedi” dedi.

400-500 TON REKOLTE BEKLENİYOR

Toprak açıklamalarının sonunda ise bu senenin rekolte tahminini de söylerken “Çerkezköy’de 120 bin dekarlık bir alanda tarım yapılıyor. Bunun 72 bini Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı. Rekolte olarak bu sene dekarda 400-500 kilo bekliyoruz. Ama temennimiz daha çok olmasında yana” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Can Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.