Büyük rant davası sonuçlandı

Çerkezköy’ün duayen siyasetçilerinden Mustafa Ordu’nun girişimleriyle başlatılan tarihi dava sonuçlandı. Dönemin Belediye Başkanı Ali Ertem’in de onayı ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445-1446 adalarda yapılan parsel değişikliğinin ardından dönemin parasıyla 45 milyon liralık bir rant oluştuğu ifade edilmişti. Danıştay o dava ile ilgili kararını verdi.

Büyük rant davası sonuçlandı
14 Mart 2019 Perşembe 14:05

45 MİLYONLUK RANTA DANIŞTAY “DUR” DEDİ
Danıştay’ın vermiş olduğu kararı kamuoyu ile paylaşan Mustafa Ordu, 45 milyonluk rantın alınan kararla birlikte yeniden yeşil alana çevrildiğini kaydetti. İddiaya göre Shell benzinlik yanında bulunan yeşil alan, dönemin belediye başkanı Ali Ertem ve meclisin onayı ile arka tarafta yer alan arsa ile imar planında yer değişiklik yapılarak arkaya alındı; arka tarafta kalan şahsa ait arsa ise cadde tarafına çekildi. Yapılan bu imar değişikliği sayesinde arsa ile yeşil alan yer değiştirilerek dönemin parası ile 45 milyon liralık rant oluştu.
ÖYLE BİR RANT Kİ AÇIĞA ÇIKARTANLAR GÖREVİNDEN ALINDI
Mustafa Ordu MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı döneminde, Çerkezköy Belediye meclisi tarafından alınan bu kararla ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Tekirdağ İdare Mahkemesi başvurduğunu ve uzun süre sonra davanın neticelendiğini ifade etti. Ordu, “Görev süremiz içinde her zaman vatandaşımıza ve partimize hizmet etmeye çalıştık. Bizim görevden alınma sebebimiz olan Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445-1446 adalarda ki vatandaşlarımızı etkileyecek olan yeşil alanların peşkeş çekilmesine asla izin vermedik. Biz bu konuyu kendi çapımızda 2012 yılında 45 milyonluk rant yapıldığı gerekçesiyle İdare Mahkemesine itirazda bulunduk. ‘Sen Nasıl Mahkemeye gidersin’ diyen rant babaları, mühür olarak üstümüzde büyük olanları ikna ederek bizi ve arkadaşlarımızı görevden aldı. O dönemlerde bu konuyu gündeme getirmiyorduk ve getirseydik de vatandaş bizi anlamayacaktı. Kısacası önümüze set çekmişlerdi. Danıştay Dairesi ise yeşil alanın tekrar eski haline dönmesi için Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445-1446 adalardaki 45 milyonluk rantın üzerini çizerek yeşil alan olarak devam etmesi kararını vermiştir. Mahkeme vatandaşın hakkını kendilerine iade etmiştir. Yıldırım Beyazıt mahallesindeki arkadaşlara sesleniyorum. Yerinize sahip çıkın. Bunun iade edilmesi ben bedelini ödedim. Buna sahip çıkmak ise sizlerin hakkıdır” şeklinde konuştu.
AKAY’I DESTEKLİYOR
31 Mart yerel seçimlerinde Millet ittifakı adayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı desteklediğini ifade eden Ordu “ Seçimlerde oylarımızı kullanmamız gerekiyor. Vatandaşların ellerini vicdanına koyup hizmetleri görmesi gerekiyor. Bu hizmetlerin devamı içinde Vahap Akay’a ve Büyükşehir  Belediyesinde Kadir Albayrak’a desteğimiz olacak” dedi.
YAZI VE ÖNSEL ÜZERİNDEN GÖNDERMEDE BULUNDU
Kozuva’nın listesini Sait Yazı ve Koray Önsel üzerinden eleştirirken Akay’ın listesini başarılı bulduğunu kaydeden Ordu, “Şuanda çıkan tüm adaylara başarılar diliyorum. Millet ittifakı adayı Vahap Akay’ın listesi geçekten kazanmasa da listesini siyasette devam ettirecek bir ve iki numaraları var. Diğer taraftan Cumhur ittifakına baktığımız zaman Başkan adayı Süleyman Kozuva’nın listesinde yok. Çerkezköy’de İlçe Başkanlıkları döneminde bir tane dikili ağaçları ve hizmetleri olmayan ilçe başkanlarını ilk iki sıraya koymuşlar” ifadelerini kullandı.
 ÇERKEZKÖY HALKINA HAKARETTİR
 Ordu, Pazar günü aday tanıtım programında hamam projesiyle ilgili “Bu proje çok önemli. Çünkü Süleyman Kozuva belediyeyi aldıktan sonra, CHP belediyesinden kurtulduktan sonra Çerkezköy’ün kırklanmaya ihtiyacı olacak” ifadelerini kullanan Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’a sert tepki göstererek “ İnsan önce bunları konuşurken kendisine bakması gerekiyor. Birisi ‘ senin köftelerin tahlilden ve laboratuardan geçiyor mu? Millete nasıl köfte yediyorsun’ dediği zaman ne cevap vereceksin. Bu soru da kendisinin söylediği ile eş değer bir olaydır. 81 ilden iş ve aş için gelen vatandaşlarımıza büyük hareket etmiştir. Kısacası bunu bu arkadaşa söyletenlere de bakmaları gerekiyor” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veli birdal - 5 yıl önce
Çerkezköy adına güzel bir haber oldu, sayın ordu ya bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederim. hakkımızı savundu sağolsun.