Büyükşehir’den 11 İlçeye 11 yeni ilkokul projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın, hizmet kervanı adı altında sürdürdüğü ilçe ziyaretlerinin 7’ncisi Çerkezköy oldu. İlk olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret eden Albayrak, yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Her ilçede büyükşehir hizmet binaları açacağız ve kısmet olursa Kasım sonuna kadar bu projemizi tamamlayacağız. Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi olarak 11 İlçemize de 11 yeni ilkokul kazandıracağız” dedi. Kadir Albayrak ayrıca, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da destek amaçlı gelirken 825 bin TL para getirdiğini ve bunun da bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Büyükşehir’den 11 İlçeye 11 yeni ilkokul projesi
26 Eylül 2014 Cuma 07:38

İLK DURAK ÇERKEZKÖY KAYMAKAMLIĞI OLDU
Her hafta Perşembe günleri bir ilçeyi ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın bu haftaki durağı Çerkezköy oldu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile bir araya gelen Kadir Albayrak, Etbeyi Restaurantta yapılan kahvaltının ardından ilk olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak’a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Genel Sekreteri Murat Yazan ile TESKİ Genel Müdürü Prof.Dr. Halim Orta da eşlik etti.

ŞU ANDA BÜTÜN BİRİMLERİYLE ÇALIŞAN BİR BÜYÜKŞEHİR VAR
Kendilerini kabul eden Kaymakam Metin Kubilay’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Mazbatamızı aldığımız 8 Nisan 2014 ten sonra süratli bir şekilde Büyükşehir’in yapılanması içinde olduk. Sistemi çalıştırmak ve bu çalışma süreci tabi ki 2 aşamalı bir plandı. Birinci planımız sistemi hemen çalıştırmaya başlayıp vatandaşların isteklerine hemen cevap verir duruma gelmesi idi. Diğer 11 belediye başkanımız kendi süreçleri içinde çalışmaya başlamışlardı. Birinci aşamada sistemi kurduk ve çalışmaya başladı. Şu anda bütün birimleri çalışan bir büyükşehir var” dedi.

HER İLÇEYE BİR TANE HİZMET BİNASI YAPILACAK
İkinci aşamadan da bahseden Albayrak, “Her ilçede büyükşehir hizmet binası açmak istiyoruz. Örneğin Çerkezköy’de Vahap Akay başkanımızın hizmet binası olduğu gibi birde Büyükşehir’in hizmet binası olacak. Orada da TESKİ’nin birimleri, zabıta birimleri, mezarlık ve sağlık daire başkanlığı gibi birimlerin hizmetleri olacak. Bunu da kısmetse Kasım sonuna kadar 11 ilçemizde de tamamlamayı düşünüyoruz. Bu süreç içinde de hizmet kervanı dediğimiz, yanımıza da Büyükşehir’in bürokratlarını alarak her hafta Perşembe günleri bir ilçeye gidiyoruz. Buna tcoğrafi yapı olarak Şarköy’den başladık ve bugün 7’nci hizmet kervanı durağımız Çerkezköy oldu” diye konuştu.

SU TAŞKINLARI HEPİMİZİ ÜZDÜ
Çerkezköy’de gerekli ziyaret ve görüşmelerin ardından kendi aralarında bir çalıştay yapacaklarını ifade eden Kadir Albayrak, “Önümüzdeki çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunacağız. Öncelikle geçtiğimiz hafta yaşanan su taşkınlarından dolayı geçmiş olsun diyorum. Bende bizzat buraya gelerek incelemelerde bulundum ve hepimiz çok üzüldük. Bu konuları da çalıştayımızda görüşeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gedikten sonra da Kızılpınar ve Veliköy’ü ziyaret edeceğiz. Özellikle bu alanlara Vahap başkanımla gitmemizin uygun olacağı düşüncesiyle birer çalışma yapacağız. Size nezaketen bilgi vererek çalışmalarımız için izin istemek için geldik” ifadelerini kullandı.

11 İLÇEDE 11 İLKOKULU YAPACAĞIZ
Ziyaretler kapsamında haftaya da Kapaklı’yı ziyaret edeceklerini sözlerine ekleyen Albayrak, “İkinci tura geçerken 1 Kasım tarihinden itibaren de yine Şarköy’den başlayarak gittiğimiz ilçelerde hizmet binamızı açacağız. Onların hazırlıkları devam ediyor. Sevgili Vahap Akay Başkanımıza da gelirken 825 bin TL para getirdik. Bu tabi ki başlangıç ve devamı gelecek. Büyükşehir olarak her ilçede bir ilkokulu yapmak için adım attık ve 11 ilçede 11 ilkokulu yapacağız. Bunun dışında özellikle Büyükşehir hizmetlerinin başlamasının ardından köyler ve beldelerde mahalleye döndükten sonra oradaki çöplerin alımı da ilçe belediyelerin olunca katkı olsun diye 3 bin çöp konteynırı alıp arkadaşlara dağıtacağız” dedi.

KAZANAN TEKİRDAĞ, ÇERKEZKÖY VE HALKIMIZ OLSUN
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşmasının sonunda ise, şunları söyledi; “Çok büyük yatırımlarımız var. Bunun yanında hem Vahap beyin hem Vahap beyle benim hem de Büyükşehir’in yatırımları var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz sadece diyoruz ki kazanan Tekirdağ, Çerkezköy ve halkımız olsun”

DERE ISLAH PROJESİNİN BİRAN ÖNCE TAMAMLANMASINI TEMENNİ EDİYORUM
Kadir Albayrak’ın konuşmasını tamamlamasının ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, Albayrak ve ekibine çalışmalarında başarılar dileyerek, “Yaşanan su taşkınlarının ardından sürecin biran önce tamamlanmasını temenni ediyorum. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ardından yetki Büyükşehir ile DSİ de bulunuyor. İnşallah biran önce bu süreç tamamlanarak çalışmalar başlar. Büyükşehir ve DSİ arasında gerekli protokol hazırlıkların başladı diye biliyorum. İkinci önemli konu da yaşadığımız sıkıntıya paralel Çerkezköy 115 bin nüfusuyla bölgenin sanayi ve Türkiye’nin üretim merkezi. İçinde bulunduğumuz alan Çerkezköy’e cevap vermiyor. Çerkezköy belediyesinin de destekleriyle epey bir iyileştirme yapılıyor. Bununla beraber ilçeye hizmet edecek yeni bir hükümet konağına ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

ACİL OLARAK YENİ HÜKÜMET KONAĞINA İHTİYAÇ VAR
Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında yeni Hükümet Konağıyla ilgili olarak devam eden yazışmalar hakkında gerekli bilgiler verdi. Kubilay, biran önce yeni Hükümet Konağı binasının yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “İlçemizde ciddi anlamda tüm birimlerin bir alanda toplandığı vatandaşın daha kısa zamanda hizmet alabileceği hükmet konağına ihtiyaç var. Bizim istediğimiz yer ile ilgili hususların biran önce tamamlanarak bizlere teslim edilmesidir. Baklanlığımıza her şeyimiz hazır diyerek bunun başvurusunu yapabilmemiz için yer konusunda bize yardımcı olmanızı temenni ediyorum” dedi.

14 DÖNÜMLÜK ALANDA HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Kaymakam Kubilay’ın yaptığı açıklamanın ardından söz alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Otogarın yanında bulunan 14 dönümlük alan hakkında bilgi vererek, “O yer ile ilgili Büyükşehir’inde Terminal alanı olması sebebiyle hakkının var olduğu kadar Çerkezköy belediyesinin de hakkı var. Bir de devam eden mülkiyet sorunu var. O bölgeyle ilgili hukuki süreç devam ediyor. Vatandaşın mahkemeye başvurması sonucunda devam eden hukuki sürecin sonuçlanması gerekiyor. 14 dönümlük alan hakkında süreç hala devam ediyor” bilgisini verdi.

KIZILPINAR VE VELİKÖY ARASINA KARAKOL YAPILMASI GEREKİYOR
Hükümet Konağı için kendilerine 7 dönümlük alanın yeteceğini ifade eden Kaymakam Kubilay, konuşmasının sonunda ise Kızılpınar ve Veliköy halkının temel ihtiyaçı olan polis karakolu istediklerini belirterek “Hepimizin temel ihtiyaç duyduğumuz alanlardan birisi de asayişin sağlanmasıdır. Özellikle Kızılpınar ve Veliköy arasına kurulmasını planladığımız bir polis karakolu var. Bu konuda sizlere yer konusunda teklifte bulunabilmemiz için yerin hazır olması gerekiyor. Vatandaşın bizlerden büyük bir talebi var. Desteklerinizi ve katkılarınızı bekliyoruz” diye konuştu.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ
Yapılan konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Albayrak beraberindeki heyetle birlikte Çerkezköy Belediyesine geçerek burada Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.