Büyükşehire ret!

Geçtiğimiz yıl Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Saray Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı İlçe sınırlarına dahil edilme gündemini reddetmesi üzerine Kapaklı Belediyesi tarafından açılan dava Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin aleyhine sonuçlandı. Tekirdağ İdare Mahkemesi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararın iptaline gitti

Büyükşehire ret!
16 Kasım 2015 Pazartesi 16:23

MAHALLEDE REFERANDUM YAPILDI

Hatırlanacağı üzere geçen yıl Saray Büyükyoncalı Mahallesi’nde bir referandum yapılmış ve Büyükyoncalı Mahalle sakinlerinin yaklaşık yüzde 70’i Kapaklı’ya bağlanmak için ‘EVET’ oyu kullanmışlardı.

REFERANDUMDAN OLUMLU SONUÇ ALINMIŞTI

Referandumdan olumlu sonuç çıkınca Kapaklı Belediye Meclisi talebi gündeme getirdi ve kabul edilen talep Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.

KAPAKLI’YA GÜZEL HABER GELDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ise Kapaklı Belediye Meclisi’nin talebini oy çokluğu ile reddetti. Bu ret kararını mahkemeye taşıyan Kapaklı Belediyesi’ne güzel haber geldi. Tekirdağ İdare Mahkemesi ‘İlçelerin sınır değişikliği sonucunu doğuracak bir işlemin, 5442 sayılı Kanunun 2/B maddesi uyarınca İçişleri Bakanlığı’nın kararı ve Cumhurbaşkanının onayı ile mümkün olduğu, dolayısıyla uygulama kabiliyeti bulunmayan 5393 sayılı Belediye Kanununun 8’inci maddesi uyarınca tesis edilen dava konusu işlemde yetki yönünden hukuka uyarlık bulunmamaktadır’ kararına hükmederek Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu ret kararının iptaline gitti.

TEMYİZ HAKKI BULUNUYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bahse konu karara 30 gün içinde itiraz edip davayı Temyiz’e taşıma hakkı bulunuyor.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.