Çalışmalar başladı

Korona virüs salgını nedeniyle yavaşlayan yatırım çalışmaları 01 Haziran tarihi itibariyle yeniden hızlanırken Çerkezköy’ün bekleyen bir çok projesi yeni bir ivme kazandı. Projelerin bazılarında çalışmalar başlarken, bazıları ise başlamak için gün sayıyor.

Çalışmalar başladı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Haziran 2020 Çarşamba 16:25


İÇME SUYU HATTI YENİLENİYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ), Çerkezköy genelinde gerçekleştireceği içme suyu hattı yenileme çalışmalarına Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tarım Sokak’tan başlandı. Tarım Sokak’ın yanı sıra Cumhuriyet Mahallesi’nde de eskiyen  içme suyu hattı yenileniyor.
İçme suyu hattı yenilemesinin buralarda bitmesinin ardından  bu yıl içinde Malkoçoğlu Caddesi içme suyu hattı tamamlanacak, sonrasında asfalt yol çalışması bitirilecek ve önümüzdeki yılın ilk aylarında Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nde de içme suyu hatları yenilenecek.
Çerkezköy’ün içme suyu hattının yaklaşık yüzde 50’sinin miadını doldurmuş asbest borulardan oluştuğunu kaydeden Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kentimizin en önemli sorunlarından biri mevcut içme suyu hattımızın miadını doldurmuş olmasıydı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz mevcut içme suyu hattımızı HDPE 100 boru (Yüksek Yoğunluklu Polietilen) ile yeniliyor. Yıldırım Beyazıt Mahallemiz Tarım Sokak’ta başlayan içme suyu hattı yenileme çalışmalarımız, periyodik aralıklarla kentimiz genelinde sürdürülecektir” dedi.
KANALİZASYON  ÇALIŞMASI
Çerkezköy’ün son yıllardaki gözde yerleşim yeri Cumhuriyet Mahallesi’nde içme suyu hattı yenileme çalışmalarının yanı sıra  Kanalizasyon hattı çalışmalarıda başladı.
YERALTI OTOPARKI
Çerkezköy’ün ön önemli projelerinden olan, Cumhuriyet Meydanı yer altı otopark ve yağmur suyu hattı çalışmalarında projenin Aralık ayında tamamlanarak 2021’in ilk aylarında başlaması planlanıyor. Yer altı otoparkı, Atatürk ve Öztrak Caddelerinin içme suyu hatlarının da bitirilmesi ile birlikte Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yeni düzenlemeler yapılması da 2021 planları içinde.
Bu yıl yine, Ş. Doğan Sokak ile H. Edip Adıvar Caddelerinin de yağmur suyu giderleri yapılacak
ORTA REFÜJ DÜZENLEMESİ
Cengiz Topel Caddesi ve Namık Kemal Bulvarının orta refüjlerinde düzenleme çalışmasının bu yıl tamamlanması planlanırken çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.
YAYA YOLU
Atatürk Viyadüğü yaya yolunun her iki tarafınında 2 metre genişlikte olacağı ve çalışmaların okullar açılmadan bitirilmesi planlanıyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.