Çerkezköy en hızlı internet hattına kavuşuyor

Çerkezköy’de fiber optik hat döşeme çalışmalarını cadde ve sokaklarda tüm hızıyla devam ederken, Vodafone Evde İnternet ve TV Servisleri Direktörü Fatih Oltuoğlu, HTC Telekomünikasyon Geçit Hatları Yöneticisi Şenol Dinkci ile diğer Vodafone ve HTC yetkilileri Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdiler

Çerkezköy en hızlı internet hattına kavuşuyor
01 Haziran 2016 Çarşamba 17:04

BAŞKAN AKAY’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİLER

Vodafone Evde İnternet ve TV Servisleri Direktörü Fatih Oltuoğlu, HTC Telekomünikasyon Geçit Hatları Yöneticisi Şenol Dinkci ile diğer Vodafone ve HTC yetkilileri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Dün saat 10.00’da gerçekleştirilen ziyaretten Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş de yer aldı.

BU KAVRAMI VODAFONE AİLESİ GÜNDEME GETİRDİ

Vodafone Evde İnternet ve TV Servisleri Direktörü Fatih Oltuoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, “Çerkezköy, Vodafone olarak fiber optik hat döşediğimiz 4’üncü şehir oluyor. Bizim firma olarak dijital dönüşüme liderlik etme gibi bir vizyonumuz var. Amacımız, evlerin, şirketlerin ve bireylerin dijital dönüşümlerine öncülük etmektir. Dünyada ‘dijital dönüşüm’ kavramı çok önceden konuşulmaya başlanmışken; Türkiye’de bu kavramı ilk Vodafone ailesi gündeme getirdi” açıklamasında bulundu.

HAYATIN HER ALANI HIZLA DİJİTALLEŞİYOR

Bireylerin bilgiye en hızlı ve en kaliteli şekilde erişiminin çok önemli olduğunun altını çizen Oltuoğlu, “Çünkü hayatın her alanı hızla dijitalleşiyor. Eğlence, Devlet Dairelerindeki işlemler, banka işlemleri gibi birçok işlem artık internet üzerinden yapılır hale geldi. Dolayısıyla dijital dönüşüm, günümüzde ülkemizin en önemli konularından biri haline geldi. Dijital dönüşümün ilk ayağı Geniş Bant Altyapıdır. Türkiye’nin internet erişiminin neredeyse tamamı bakır hat üzerinden sağlanıyor. Bu da belirli bir hız kapasitesi anlamına geliyor. Ülkemizdeki evlerin neredeyse tamamı da bu hat üzerinden internet hizmeti alıyor” dedi.

ÇERKEZKÖY HALKI EN HIZLI İNTERNET HATTINA SAHİP OLACAK

Çerkezköy’de birkaç özel şirket haricinde fiber hat kullanımının olmadığını sözlerine ekleyen Fatih Oltuoğlu şöyle devam etti; “Bu proje sayesinde Çerkezköy halkı hızlı internet ile tanışacak. Bin megabite hıza kadar internete ulaşım imkanına kavuşacaklar. Biz, bütün evlere fiber internet girsin istiyoruz. Bunun için Devlet katkısı da gerekiyor. Çerkezköy halkı dünyada var olan en hızlı internet hattına sahip olacak”

2017 BAŞINDA FİBER İNTERNET KULLANIMI BAŞLAYACAK

İlçe içinde 65 kilometre İlçeye kadar da 35 kilometre olmak üzere toplam 100 kilometrelik bir hatta fiber optik altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Oltuoğlu, “Vatandaşımız evinde fiber interneti 59 Lira’dan başlayan fiyatlarla kullanabilecek. İnternet hızı ve kotası yükseldikçe fiyat da artacak” derken, HTC Telekomünikasyon Geçit Hatları Yöneticisi Şenol Dinkci ise kazı çalışmalarının Kasım ayına kadar tamamlanacağını, Çerkezköylülerin 2017 başı itibari ile fiber internet kullanmaya başlayacaklarını ifade etti.  

HER YIL NÜFUSUMUZ YÜZDE 10 ARTIYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çerkezköy gelişmiş sanayisi nedeniyle sürekli göç alan ve her yıl nüfusu yüzde 10 oranında artan bir şehirdir. Biz İstanbul’un arka bahçesi olmak istemiyoruz. Bunun için her alanda halkımıza en kaliteli hizmeti sunma gayretindeyiz. Fiber optik internet de bu çalışmalardan birisidir. İlçemizde bakır hatta bile razı olan bölgelerimiz; şimdi fiber internete kavuşacak” ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ İNTERNETE ERİŞEBİLECEK

TEDES projesi kapsamında Fiber altyapı projesine girdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Fiber İnternet altyapı çalışmaları sayesinde TEDES altyapı maliyetinden de kurtulmuş olacağız. İlçemizin belli noktalarında internet erişim noktaları oluşturacağız ve insanlarımız buralarda dizüstü bilgisayarları ve cep telefonları ile ücretsiz internete erişebilecek. Kızılpınar Mahallesi’nde yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmalarına başlayacak. Burada da fiber altyapı çalışmaları gerçekleştirmeyi düşünürseniz, bu sizin için de güzel bir fırsat” diye konuştu.

ÇALIŞMALARI İNCELEDİLER

Konuşmaların ardından Vahap Akay ve Vodafone yetkilileri çalışmaların yapıldığı yerlerde incelemelerde bulundu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.